Planner 2017 Dah Sampai

| |

Assalamualaikum. Dah lama blog ni bersawang. Hampir setahun gak. Sebenarnya dalam awal tahun 2016 hari tu, saya mengandung. Dan dari awal mengandung, kesihatan tak berapa elok sampailah bersalin. Nak menghadap blog memang tak ada mood langsung. Tu yang dah lama menyepi. Huhu. Alhamdulillah, sekarang … Read More

Semangat Yang Hilang

| |

Assalamualaikum. Susahnya nak mula kembali menulis di blog setelah lama menyepi. Entri terakhir adalah pada 4 Jan yang lepas. Nak buat ayat pun dah rasa janggal je ni. Sebenarnya, saya rindukan zaman rajin berblog dulu, terutamanya semasa zaman belajar dan semasa kami menetap di … Read More

Izz Ammar Dah Masuk Tadika

| |

Assalamualaikum. Hari ini Ammar dah masuk tadika, untuk kelas 5 tahun. Mula-mula dulu kami risau juga kalau-kalau tak mahu ke sekolah. Sebabnya setiap kali ditanya, dia akan jawab ‘tak nak, takut. cikgu marah’. Tapi kami daftarkan juga sebab nak beri Ammar peluang bergaul dengan … Read More

Anak Tak Suka Menulis? Cara Ini Mungkin Membantu

| |

Assalamualaikum. Anak tak suka pegang pensel. Rasa-rasanya ramai ibubapa yang hadapi masalah ini kan? Ammar pun macam tu juga. Bila disuruh menulis, dia akan cakap ‘penatlah’. Kalau mewarna guna pensil warna memang tak pernah siap. Dia cuma akan buat sikit dan tinggalkan. Bila saya … Read More

1 2 3 4 168