» » 3 Blog Pilihan Terbaik

3 Blog Pilihan Terbaik

Assalamualaikum.

Sejak akhir-akhir ini dunia blogger sering dimeriahkan dengan pertandingan berbentuk SEO. Antara pertandingan yang sudah berakhir dan sudah diketahui pemenangnya adalah Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati dan Cabaran SEO Lelaki Kacak 2012. Untuk kedua-dua contest ini saya hanya jadi pemerhati sahaja sebab belum ada keyakinan untuk sertai contest berbentuk SEO. Tetapi kali ini saya ingin mencabar diri untuk menyertai pertandingan 3 Blog Plihan Terbaik anjuran saudara Amirez. Semoga penglibatan saya dalam contest 3 blog pilihan terbaik ini akan menjadi pendorong untuk saya sertai contest SEO pada masa akan datang.

Lazimnya, blog pilhan terbaik bagi seseorang sudah semestinya terdiri daripada blog popular, iaitu blog-blog yang sudah dikenali ramai, dan sudah mempunyai pengikutnya yang tersendiri. Selalunya blog popular seperti ini sudah lama bertapak dalam dunia blogging. Bagi saya, 3 blog pilihan terbaik yang dapat saya senaraikan di sini ialah:

1. Denaihati

Tidak keterlaluan jika saya katakan blog Denaihati merupakan blog rujukan utama saya dalam arena blogging. Banyak info-info berguna yang boleh saya dapatkan dari blog ini. Dan ada juga saya sertai pertandingan yang dianjurkan. Dan saya pasti hampir kesemua peserta akan senaraikan blog Denaihati sebagai salah satu antara 3 blog pilihan terbaik mereka.

2. Yanmieonline

Blog Kak Yan ini juga merupakan antara blog popular di Malaysia. “Blog Supermak!“, itulah tagline yang digunakannya. Saya suka singgah di blog Kak Yan untuk membaca coretan diari hariannya yang dicatatkan secara santai. Lagipun Kak Yan tengah mengandung sekarang ini, sama seperti saya. Jadi banyak cerita di blognya terasa begitu dekat di hati. Sebab itulah blog Yanmieonline menjadi antara 3 blog pilhan terbaik saya, dan merupakan antara blog yang wajib disinggah setiap kali berblogwalking.

3. Eizil.com

Secara jujurnya, saya mula rajin singgah di blog Eizil ini sejak saya sertai contest blogging yang dianjurkannya. Walaupun Eizil ini boleh dianggap sebagai seorang blogger otai, tapi dia sangat merendah diri. Cara penulisan dan susun atur blognya yang kemas membuatkan saya suka melawat ke blognya bila berkesempatan.

Inilah dia senarai 3 blog pilihan terbaik yang dapat saya coretkan. Apa pula pilihan blogger-blogger yang lain agaknya kan? Tak sabar pula nak tunggu penyertaan-penyertaan yang seterusnya. Mari meriahkan contest ini, yang tamat pada 15 Disember 2012.

“Contest 3 Blog Pilihan Terbaik ini dianjurkan oleh Amirez (dot) com dan ditaja oleh ContengConteng.com, Nurqider,MuazfarizHadi Hanafee dan Impiana Guest House“.

57 Responses

  1. bobdjmu
    | Reply

    meratapi la kita berusaha bersama untuk 3 Blog Pilihan Terbaik harap semua berjaya begitu jua awak mahligaicanta k

  2. Wanayu
    | Reply

    Denaihati memang pilihan.. Bagus blog tu, gud luck untuk contest nye
    Wanayu recently posted..Live Streaming Malaysia vs Indonesia AFF Suzuki Cup 1 disember 2012My Profile

  3. wanayu
    | Reply

    blog denaihati memang terbaik.. gud luck
    wanayu recently posted..Live Streaming Malaysia vs Indonesia AFF Suzuki Cup 1 disember 2012My Profile

  4. bobdjmu
    | Reply

    ramai yang join terjah 3 blog paling popular untuk contest harap berjaya pada semua k
    bobdjmu recently posted..3 BLOG PILIHAN TERBAIKMy Profile

  5. Aril Impian
    | Reply

    Eh eh eh rakan-rakan tengoklah akmaomar ni dia malu lah..hehe..nanti kalau akak akma winners kita pakat semua angkat lambung tinggi2 aiyok hahaha..Good Luck yer..

  6. nasique
    | Reply

    wah blog sememangnya menjadi pilihan 3 Blog Pilihan Terbaik…blog dia mmg legend

    gud luck
    nasique recently posted..Laman Web Israel Yang Di Godam Belum Di PulihkanMy Profile

  7. Aril Impian
    | Reply

    semoga berjaya dalam contest ni…good luck

    http://arilimpian.blogspot.com/search/label/3%20Blog%20Pilihan%20Terbaik

  8. Ladfe Amir
    | Reply

    tahniah sbb join contest ni. setiap usaha yg diusahakan pasti akan dapat ganjarannya. tidak penting memang atau kalah..yg penting ada pengalaman utk dicuba
    Ladfe Amir recently posted..Mak..Akhirnya Aku Tahu SebabnyaMy Profile

  9. ikmal izwan
    | Reply

    Blog yang di senaraikan tu mempunyai aura yang tersendiri,memang layak untuk di senaraikan.
    ikmal izwan recently posted..3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

  10. hairulafiz
    | Reply

    denaihati sentiasa menjadi pilihan
    hairulafiz recently posted..2012 Tahunku Yang KacakMy Profile

  11. syaifuddin alias
    | Reply

    mereka semua sgt bagus dan otai ..saya datang ke semua peserta 3 blog pilihan nak bagi support ..SEO Extravaganza nak masuk tak ? hehe..
    syaifuddin alias recently posted..SEO Extravaganza : Dijemput Semua Blogger Mencuba NasibMy Profile

  12. Anuar
    | Reply

    Good Luck.. Semoga berjaya memenangi Contest ini… 😉
    Anuar recently posted..Senarai Peserta terkini Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2..My Profile

    • Aril Impian
      | Reply

      encik nuar tak join ke……

      erm betul tu..kedudukan diorang masih tak berganjak carta 1-3…memang mantap

  13. […] nampak gayanya saya terpaksa lupakan juga contest SEO 3 Blog Pilihan Terbaik yang saya dah sertai ni. Tak cukup masa nak perbaiki ranking. Yang penting dah bagi sokongan pada […]

  14. […] var _gaq=_gaq||[];_gaq.push(['_setAccount','UA-3443788-1']);_gaq.push(['_trackPageview']);(function(){var ga=document.createElement('script');ga.type='text/javascript';ga.async=true;ga.src=('https:'==document.location.protocol?'https://ssl&#039;:'http://www&#039;)+'.google-analytics.com/ga.js';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ga,s);})(); Senarai Peserta Contest 3 Blog Pilihan Terbaikvar cl_settings={"name":"author","url":"url","comment":"comment","email":"email","infopanel":null,"default_on":"on","default_on_admin":null,"cl_version":"2.92.1","images":"http://blog.amirez.com/wp-content/plugins/commentluv/images/&quot;,"api_url":"http://blog.amirez.com/wp-admin/admin-ajax.php&quot;,"_fetch":"51048fedb7","_info":"66527eb2b4","infoback":"white","infotext":"","template_insert":"","logged_in":"","refer":"http://blog.amirez.com/senarai-peserta-contest-3-blog-pilihan-terbaik/&quot;,"no_url_message":"Please enter a URL and then click the CommentLuv checkbox if you want to add your last blog post","no_http_message":"Please use http:// in front of your url","no_url_logged_in_message":"You need to visit your profile in the dashboard and update your details with your site URL","no_info_message":"No info was available or an error occured"};function toggleLinkGrp(id){var e=document.getElementById(id);if(e.style.display=='block')e.style.display='none';elsee.style.display='block';}.broken_link,a.broken_link{text-decoration:line-through}body.custom-background{background-color:#f1f1f1;background-image:url('http://cdn.blog.amirez.com/wp-content/uploads/blue_background_025.jpg&#039;);background-repeat:repeat;background-position:top left;background-attachment:fixed} innity_pub="712a3c9878efeae8ff06d57432016ceb";innity_cat="MALAY,YOUTH";innity_zone="20207";innity_width="728";innity_height="90";innity_country="MY";Skip to contentUtamaAmirez?HubungiIklanRakan BloggerSenarai Peserta Contest 3 Blog Pilihan Terbaik Diterbitkan pada November 17, 2012 oleh AmirezMasih lagi belum baik sepenuhnya daripada demam selsema. Elok-elok nak baik semalam saya jadi rajin mengemas bilik selama 2 jam. Habuk-habuk lantai termasuk dalam hidung sampaikan saya bersin tak berhenti. Harap-harap oklah sikit hari ni, kejap lagi nak pergi Manjaku beli berus gigi ‘Iffah. Entah macam mana boleh terpelanting masuk dalam mangkuk tandas masa saya nak mandi tadi huhu. Kebetulan ada customer yang nak check-out dari Impiana Guest House nanti, sekali harung terus pergi Kota Bharu.Ok. Contest 3 Blog Pilihan Terbaik dah berlangsung hampir 2 minggu. Ada masa lebih kurang sebulan saja lagi sebelum tarikh tutup contest ni pada 15 Disember 2012 nanti. Setakat ni dah ada 17 orang blogger yang dah pun menyertai contest yang julung-julung kalinya dianjurkan oleh Amirez (dot) com.17 Peserta Contest 3 Blog Pilihan Terbaikhttp://shahrulsite.net/3-blog-pilihan-terbaikhttp://mahligaicinta.com/contest-dan-giveaway/3-bloghttp://hatiputera.com/3-blog-pilihan-terbaikhttp://donnyien.com/internet/blogging/3-blog-pilihan-terbaik/http://ohcikgu.com/2012/11/11/3-blog-pilihan-terbaik/http://www.ciktom.com/3-blog-pilihan-terbaik/http://hairulafiz.blogspot.com/2012/11/3-blog-pilihan-terbaik.htmlhttp://papankekunci.com/2012/11/3-blog-pilihan-terbaik/http://hakaluka.blogspot.com/2012/11/3-blog-pilihan-terbaik.htmlhttp://djdanchef.blogspot.com/2012/11/3-blog-pilihan-terbaik.htmlhttp://coretancyber.com/3-blog-pilihan-terbaik-2/http://chrisrossell.nxt.my/2012/11/3-blog-pilihan-terbaik.htmlhttp://earncent.com/blog/2012/11/14/3-blog-pilihan-terbaik/http://www.myarrazi.com/motivasi/3-blog-pilihan-terbaik/http://www.sensasi2020.com/2012/11/3-blog-pilihan-terbaik.htmlhttp://www.spudinpunya.com/2012/11/3-blog-pilihan-terbaik.htmlhttp://www.akmaomar.com/3-blog-pilihan-terbaik/Hadiah Contest 3 Blog Pilihan TerbaikBerkenaan dengan hadiah, alhamdulillah hadiah makin bertambah sekarang ni. InsyaAllah dalam masa terdekat saya akan senaraikan hadiah mengikut pemenang pertama hingga ketiga. Jika ada penambahan hadiah lagi saya akan tambah lagi dua pemenang menjadikannya lima pemenang kesemuanya. Kepada yang ingin menjadi penaja hadiah saya masih buka peluang ini sehingga 1 Disember 2012. Boleh hubungi saya dengan menggunakan borang ini.Setiap peserta diharap dapat update senarai penaja. Setiap penyertaan yang tidak lengkap dengan senarai penaja terkini tidak akan dikira sebagai pemenang pada 15 Disember 2012 jam 11:59 malam. Senarai penaja terkini boleh rujuk di entri ini (mungkin saya akan gunakan kaedah lain untuk memudahkan peserta alert dengan senarai penaja terkini). Ataupun korang boleh LIKE Facebook Page Amirez (dot) com untuk mendapatkan update terbaru berkenaan dengan contest ini.Oh ye, saya harap Contest 3 Blog Pilihan Terbaik ni dapat capai sehingga 30 penyertaan. Sebab? Saudara Fadhli Hamdan dari ContengConteng.com akan tambah lagi 2 hadiah berupa Buku Nota dan buku Kucing The Cat kepada pemenang. Jadi, kepada yang belum lagi join tu tolonglah support contest ni ye Saingan SengitNampaknya setakat ni saudari AkmaOmar berada di tangga teratas Google Malaysia dengan keyword 3 Blog Pilihan Terbaik setakat entri ini ditulis. Beliau berjaya memintas takhta yang dipegang oleh DjDanChef sebelum ini. Manakala DjDanChef sebelum ni pula berjaya merampas takhta yang dipegang oleh CikTom. Nampaknya, setiap entri penyertaan baru dapat memotong kedudukan yang sedia ada. Jadi tak mustahil kepada korang yang belum join lagi pun boleh memintas 3 blog teratas sekarang ni Kepada peserta yang belum tersenarai dalam page pertama Google Malaysia ataupun yang sudah beralih kedudukan ke bawah, masih ada banyak masa untuk memperbaiki ranking korang. Salah satu cara adalah dengan mendapatkan backlink yang banyak daripada blog-blog lain.Macam mana nak dapatkan backlink ni? Paling mudah adalah dengan cara tinggalkan komen pada blog yang menggunakan CommentLuv dan pilih entri 3 Blog Pilihan Terbaik korang untuk dipaparkan pada komen tersebut. Simple.Good luck kepada semua peserta var linkwithin_site_id=24119;var linkwithin_div_class="linkwithin_hook";« Salam Ma’al Hijrah dan Ensiklopedia Solat About Amirez Setiap artikel yang dipaparkan dalam blog ini adalah hasil tulisan asli daripada Admin kecuali dinyatakan sumbernya. View all posts by Amirez » Entri ini diterbitkan dalam kategori Contest dengan tag 3 blog pilihan terbaik. Bookmark entri ini. innity_pub="712a3c9878efeae8ff06d57432016ceb";innity_cat="MALAY,YOUTH";innity_zone="20019";innity_width="300";innity_height="250";innity_country="MY";7 Komen Senarai Peserta Contest 3 Blog Pilihan Terbaik akubiomed berkata: November 17, 2012 at 8:34 pmSemakin panjang senarai penyertaan. Selamat bertanding kepada semua. akubiomed´s last [type] ..Merai majlis Raja Sehari Broframestone dan Iera. Reply Amirez berkata: November 17, 2012 at 9:00 pmbro tak join sama? Reply Shahrul berkata: November 17, 2012 at 5:04 pmcik tom mmg power la…susah la mcm ni Shahrul´s last [type] ..Semua Orang Hanya Mampu Tengok dan Berdoa #PrayForGaza Reply Amirez berkata: November 17, 2012 at 8:20 pmtengoklah pencapaian dia sepanjang 2012 ni. hebat betul hehe Reply syaifuddin alias berkata: November 17, 2012 at 2:56 pmhaha..blog gua entah kemana hilangnya bro …memang handal Akma dgn Ciktom ni ..haha syaifuddin alias´s last [type] ..SEO Extravaganza : Dijemput Semua Blogger Mencuba Nasib Reply Amirez berkata: November 17, 2012 at 8:27 pmtakpe bro. banyak masa lagi nak kasi up balik Reply titan berkata: November 17, 2012 at 1:23 pmhoho.. blog akma dengan blog ciktom..dah setting baik dari segi SEO maa.. tu pasal..anytime aje diorang leh menang kalau ada contest seo. diorang pusing sana sikit..sini sikit..dah leh maintain kat first page. So, siapa nak menang..gi terjah blog diorang berdua.yang leh potong diorang sekarang..blog dari blogger.com. Tapi mesti pandai setting SEOlah. blog wordpress susah sikit. Tapi masih tak mustahil. titan´s last [type] ..Mencintai Ain Maisarah – Part 10 ReplyLeave a Reply Cancel replyYour email address will not be published. Required fields are marked *Name *Email *WebsiteCommentYou may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> […]

  15. AkmaOmar
    | Reply

    Memang tiga blogger ni terbaik tak dinafikan lagi…jujur saya katakan bila diaorang komen blog saya rasa segan dan terharu sangat…anyway saya pun join gak ni huhuhu

    Sama-sama kita cuba yer..gud luck sis.

    P/s sis duduk france side mana ya?
    AkmaOmar recently posted..3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

  16. Denaihati
    | Reply

    good luck untuk lontest 3 Blog Pilihan Terbaik. mudahan berjaya.
    Denaihati recently posted..Selangkah Melangkah HijrahMy Profile

  17. Mummy Akmar
    | Reply

    Salam Kenal…

    Good Luck untuk kontes ni ye
    Mummy Akmar recently posted..Eyuzu Japanese Cuisine, Eastin Hotel Untuk Peminat Makanan JepunMy Profile

  18. Dulu Lain Sekarang Lain
    | Reply

    Blog2 yg mantap tu…

  19. Hafizul
    | Reply

    Hehe..gud luck yer…
    Hafizul recently posted..Wordless Wednesday #34 – Salam Maal HijrahMy Profile

  20. […] 3 Blog Pilihan Terbaik […]

  21. faizul
    | Reply

    Semoga berjaya dengan pilihan blog-blog terbaik tu. Nampaknya blog-blog yg awak pilihan tu memang ramai yang pilih ye.
    faizul recently posted..Borang Sumbangan RM1000 Veteran ATM Tidak BerpencenMy Profile

  22. suri
    | Reply

    salam semoga berjaya ya sis 😉

  23. shraqs
    | Reply

    Ini semua memang geng2 blogger otai kat Msia. 🙂

    BTW, good luck Mama.
    shraqs recently posted..Sygic GPS Navigation 12.1.3 Full Version Untuk AndroidMy Profile

  24. Juan
    | Reply

    jap nak tanya ni blog baru kan, kamu ni bardboo kan, betul x
    Juan recently posted..Pertama Kali di Malam PertamaMy Profile

    • Mama I.A
      | Reply

      yup, betul lah tu..blog ni khas untuk cerita anak-anak dan parenting….saja je guna kejap untuk join contest..
      Mama I.A recently posted..3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

  25. ohcikgu
    | Reply

    wahh..ramai juga yang join ye..
    ohcikgu recently posted..3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

  26. donnyien
    | Reply

    ehem.. ketiga-tiga kekuatan tersendiri.. semoga berjaya nanti
    donnyien recently posted..3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

  27. cik tom
    | Reply

    3 blog tue mmg hebat! good luck!
    cik tom recently posted..3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

  28. beckhr00y
    | Reply

    good luck dengan kontest ni
    beckhr00y recently posted..Google Pagerank Update | November 2012 PR UpdateMy Profile

  29. azie
    | Reply

    selamat berjaya MC!! 🙂
    Belum cuba belum tahu..
    azie recently posted..Di manakah Cantiknya Seorang Perempuan?My Profile

  30. yas
    | Reply

    Semoga berjaya MC….yg penting penyertaan dan timba pengalaman…..dan jgn mudah giveup……all der besh!!!
    yas recently posted..iPhone 5 Gajet ImpianMy Profile

  31. titan
    | Reply

    harap leh menang untuk contest ni ye. 🙂

  32. titan
    | Reply

    hoho..bagus. sudah ramai yang join.. 🙂

  33. Amirez
    | Reply

    terima kasih kerana sudi join contest saya ni. blog baru ni menarik. niche parenting ye?
    Amirez recently posted..Dj Misteri Jam 12 Ria FM DigangguMy Profile

    • Mama I.A
      | Reply

      sama-sama…percubaan pertama dengan contest SEO.. =)

      haah kat sini untuk niche parenting…kang kalo asyik letak pasal anak-anak je kat blog utama, takut orang-orang yang masih bujang bosan pula baca..hehe..
      Mama I.A recently posted..3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

  34. Myra Jay
    | Reply

    3 blogger di atas sememangnya yang terbaik!! 🙂
    Myra Jay recently posted..Cameron Highland in Memories – 2012My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge