» » Acuan Biskut Semperit

Acuan Biskut Semperit

Assalamualaikum.

Korang suka makan biskut semperit [aka biskut dahlia] tak? Pernah buat? Kalau tahu makan je tapi tak pernah buat, mesti tak tahu macam mana rupa acuannya tu kan? Hah meh sini tengok gambar kat bawah. Inilah dia rupa acuan biskut semperit yang tradisional. Yang pattern baru pun ada, lagi canggih. Tapi saya saja nak letak gambar ini sebabnya……

Sebabnya nak dibandingkan dengan gambar yang Puanbee letak untuk teka-teki di blognya, iaitu gambar ini..

Hah kan ke lebih kurang sama je rupa bentuknya tu?! Hehe. Sebenarnya saya memang tahu gambar yang Puanbee tunjuk tu bukan acuan semperit. Tapi saja je nak melawak. Lagipun kat kotak tu ada nampak tulisan ‘Vibr’..dan tekaan yang bermain di fikiran saya adalah vibrator. Tapi agak rasa kelucahan di situ. So saya pesongkan jawapan kepada benda lain. Haha.

Tapi rupanya memang betullah benda tu ada kaitan dengan vibration2, cuma nama penuhnya ‘Vibrant Kegel Device‘. Nak tahu lebih lanjut tentang alat ni? Boleh baca kat entri ini: ‘Dara Semula Dengan Vibrant Kegel Device

Kredit gambar acuan: SINI

19 Responses

  1. marianah
    | Reply

    sya nak order acuan ni boleh tapi macam mana caranya……

  2. iza
    | Reply

    Assalam..
    Mana nak cari acuan kuih semperit yang lain dari kat atas tu ek?
    ada ke?
    iza recently posted..Buah Tangan Dari Kampung.My Profile

  3. eiela
    | Reply

    acuan biskut semprit tuh saya ada..
    eiela recently posted..Kehidupan Kaki PancingMy Profile

  4. Jebeng Otai™
    | Reply

    lebih kurng jer btk nya..huhu
    Jebeng Otai™ recently posted..Wordless Wednesday : Jetty Point LangkawiMy Profile

  5. akhiyy
    | Reply

    erk..asal aku tak pernah dengar name kuih tuh..ke lupe..hehhe
    akhiyy recently posted..Ayaq Dalam Besi, Api Dalam KacaMy Profile

  6. titan
    | Reply

    kalau makan..aku ok jaa..

  7. Juan
    | Reply

    benda alah apa benda kat atas tuh, pastu apa kaiatan ngan acuan biskut plak, heheh
    Juan recently posted..Instagram for Android install on Samsung Galaxy Tab 7 WifiMy Profile

  8. kulanz
    | Reply

    Acuan kuih semperit memang selalu tengok.. tapi vibrance kegel device tu baru tau, hahaha
    kulanz recently posted..Lepak Sekejap di Tanjung Simpang MengayauMy Profile

  9. azura
    | Reply

    punyalah saya fikir ingat radio
    azura recently posted..Wanita muda selalu pitamMy Profile

  10. akubiomed
    | Reply

    Tidak ramai yang boleh buat kuih tradisional Semperit. Nak buat susah kalau sekali makan sekejap sahaja licin.
    akubiomed recently posted..Menuntut ilmu kisah 2 insan nasib berbezaMy Profile

  11. rahman
    | Reply

    kuih semperit memang favourite .. mana nak cari ni 🙂
    rahman recently posted..Semakin pulihMy Profile

  12. Sya Isya
    | Reply

    err.. nak kata tahu makan je pun tak juga, tak minat lah semperit. First time dengar pasal kegel tu.
    Sya Isya recently posted..CONTEST SEO : CINTA KOTAK FIBOXMy Profile

  13. azmanisma
    | Reply

    Wanita yg cun wanita yang pandai jaga luar dan dalam.
    azmanisma recently posted..Qadho’ Blog WalkingMy Profile

  14. Ibu Mifzal Arsyad
    | Reply

    Hehe..sy x terfikir pun kegunaan alat tu utk ‘itu’..bila bc kt blog bee..ooo..tp cam ngeri lak..x dpt bygkan cr menggunakannya..

  15. mie
    | Reply

    ooo..
    ini rupanya acuan nya..
    ehehheee
    mie recently posted..Gambar Mascot Comel Di Universal Studio JapanMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge