» » Akibat Tersalah Pilih Set Bersalin, Ibu Ini Terseksa Semasa Berpantang

Akibat Tersalah Pilih Set Bersalin, Ibu Ini Terseksa Semasa Berpantang

posted in: Shaklee | 3

Assalamualaikum.

Setiap ibu mengandung akan membuat persiapan rapi untuk menyambut kehadiran si permata hati. Pelbagai perkara harus dirancang dan dibeli mengikut bajet yang telah disediakan. Selain daripada membeli barang-barang bayi, barang keperluan untuk ibu berpantang juga perlu disediakan.

Perkara yang paling penting sekali untuk ibu selepas bersalin adalah set berpantang yang akan diambil sepanjang tempoh berpantang. Ada orang yang suka menggunakan jamu, ada pula yang sudah beralih kepada cara moden. Di bawah ini adalah video perkongsian dari seorang ibu yang sudah tersalah memilih set berpantang. Kesannya, beliau terseksa semasa berpantang sampaikan rasa tak nak ada anak lagi dah!

Ibu Muda Ini Serik Nak Beranak Lagi Sbb Seksa Pantang. Apa Yg Buat Dia Berubah? from iReach HD on Vimeo.

Haa nampak kan perbezaannya tu? Mama sendiri sebenarnya belum pernah berpantang dengan Set Berpantang Shaklee. InsyaAllah untuk anak ketiga nanti, Mama akan cuba set yang ini pula. Semasa bersalinkan Ammar dan Aneesa, Mama mengambil set bersalin Nona Roguy dan Tanameera. Anda boleh klik link ini untuk baca perbezaan antara set bersalin Nona Roguy dan set bersalin Tanamera.

berpantang

Rasa-rasanya lepas tengok video di atas dan baca review yang Mama bagi tu, anda nak pilih set bersalin yang mana ye? Walau apapun pilihan, Mama harap set tersebut akan membantu untuk menjalani tempoh berpantang dengan sempurna. Kalau nak beli set berpantang Shaklee, boleh hubungi Mama ye. (013-3876903) =)

3 Responses

  1. a
    | Reply

    Kelahiran anak saya pernah dilarang sekali mengunakan set bersalin terpaksa buang begitu sahaja. Anak ada G6PD dan doktor tidak benarkan ibu mengunakan set bersalin.
    a recently posted..Program Saringan Kesihatan Perkeso kenapa mengelakMy Profile

  2. Ummi Hanie
    | Reply

    salam…

    mostly anak pertama mmg stress berpantang… sy ada kesah tersendiri… hehe…
    Ummi Hanie recently posted..Cuti tahun baru cina 2015 di rumah baruMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge