» » Alfalfa Complex Shaklee Terbaik

Alfalfa Complex Shaklee Terbaik

posted in: Shaklee | 5

Assalamualaikum.

Mula-mula Mama dengar nama alfalfa ni, rasa macam pelik je. Nak menyebutnya pun kadang-kadang boleh tersasul-sasul. Hehe. Apa sebenarnya alfalfa ni? Dan apa kelebihannya? Dan apa pula keistimewaan Alfalfa Complex Shaklee berbanding dengan jenama lain? Meh Mama jawab segala persoalan ini di bawah ya.

1) Apa itu Alfalfa?

Alfalfa merupakan tumbuhan herba yang mempunyai pelbagai jenis vitamin dan mineral. Akar tunjang tumbuhan ini dapat mengunjur sedalam enam meter ke dalam tanah dan ini membolehkan ianya menyerap pelbagai zat dan mineral dalam tanah.  Antara kandungan yang menarik di dalamnya adalah vitamin A, C dan E dan juga kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

alfalfa complex shaklee

2) Apa Kelebihan Alfalfa?

  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  • Merawat arthitis.
  • Bagus untuk elergi dan ekzema
  • Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina seorang suami
  • Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  • Membuang angin dalam badan
  • Milk booster

3) Apa Keistimewaan Alfalfa Complex Shaklee Berbanding Dengan Jenama Lain?

Alfalfa Complex Shaklee dijamin bermutu tingggi kerana ianya diperbuat daripada daun alfalfa yang ditanam di Californis, USA. Dan tumbuhan ini ditanam tanpa menggunakan sebarang pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia. Ianya juga tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Anda harus teliti dalam membeli suplemen alfalfa kerana alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah).

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

 

5 Responses

  1. najiha
    | Reply

    brape harge 1 botol ni?

  2. […] ini Mama hendak kongsikan dengan anda semua testimoni dari customer Mama sendiri, yang mempunyai masalah keputihan. Customer ni beli Alfalfa dengan Mama pada akhir bulan Mei lepas. Seminggu selepas barang sampai, […]

  3. […] pengambilan suplemen Shaklee untuk menghilangkan keputihan. Produk yang dimaksudkan adalah Alfalfa. Mama dah guna, dan memang akui keberkesanannya. Jika sebelum ini tak pernah lekang dengan masalah […]

  4. […] nak lagi gempak dan hebat, jom beli Set Keintiman yang Ohsem ini. Dalam set ini ada Vitamin E dan Alfalfa. Gabungan ini memang mengancam untuk hubungan suami isteri. Ramai yang dah guna, dan berpuas hati […]

Leave a Reply

CommentLuv badge