» » » Anugerah Untuk Kami

Anugerah Untuk Kami

Assaalamualaikum.

Anak itu anugerah. Saya rasa semua orang pun memang setuju dengan benda ini kan. Tapi kadang-kadang, kerenah anak juga boleh buat kita hilang sabar, buat kita marah, dan buat kita sedih.

Saya pun camtu gak. Ada juga geram dengan si Ammar ni. Langsung tak mahu berenggang dengan mama nya. Asyik nak berkepit 24jam! Pantang mama nya hilang sekejap, mulalah nak menangis. Last2 mama nya pun ikut menangis sekali. Huhu.

Tapi bila tengok muka Ammar masa dia tengah lena tidur, terus hilang segala rasa2 negatif tu. Dan apa yang muncul adalah kesal dengan diri sendiri, yang kurang sabar. Bukan ke anak kecil itu tidak mengerti?

Semoga  kami diberi kekuatan untuk mendidik dan membesarkan Izz Ammar dengan sempurna. Kerana dia lah anugerah buat kami. =)

45 Responses

  1. iza
    | Reply

    Assalam..
    Nasib baik sorang, kalau kembar bagaimana agaknya…
    Kalau besar2 tu, tak pernah marah lagi la.
    Tapi umur 4-5 tahun, tak dengar cakap, kena la marah..
    iza recently posted..Anak Ayam Ketawa.My Profile

  2. ohcikgu
    | Reply

    dua-dua comel. mak dan anak. hehe..
    ohcikgu recently posted..Siapa nak Belajar Buat Cup Cake?My Profile

  3. kulanz
    | Reply

    Alhamdulillah dah ada cahaya mata.. satu lagi bahagian dalam hidup sudah terisi..
    kulanz recently posted..Santai Hujung MingguMy Profile

  4. akubiomed
    | Reply

    Bardboo baru seorang. Saya kalau dirumah riuh rendah, Ini pula cuti sekolah selama seminggu sudah tentu ibunya orang paling sibuk di dunia melayan karenah anak-anaknya. 🙂
    akubiomed recently posted..My Pinky Moments Contest – EyriqazzMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      hihi..baru sorang dah tak terlarat..bila dah bertambah nantu macam mana la agaknya kan..
      Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

      • suri
        | Reply

        meh htr sini saya mash bukak pusat jagaan anak2 kecil haa…

        oleh kerana saya ada sorg jer haaaa

  5. Miss Yati
    | Reply

    Sangat besar nikmat anugerah yang bergelar anak. Semoga yati pun diberikan peluang merasai nikmat tu.

  6. budakserius
    | Reply

    Mak ngn ibu dua-dua comel.hehe
    budakserius recently posted..Empat Juta Tonton Video Remaja Pakai TopiMy Profile

  7. segalabenda
    | Reply

    biasalah tu bro..baru anak sorang ke bro..aku mula-mula anak pertama tu memang kurang kesabaran. tambah pulak sekali datang 2 orang..tapi lama-lama kita pun jadi semakin matang..bro kat mane ni bro..gambar oversea ni
    segalabenda recently posted..Senangnya jadi budak..My Profile

  8. muazfaris
    | Reply

    manja lettewwww, biasa la
    muazfaris recently posted..Hotlink Bagus – Pelan PraBayar Baru MaxisMy Profile

  9. Denaihati
    | Reply

    anugerah yg xternilai n superb dr yg maha esa., ujian kecil yg harus ditempuh…

    memang mcm jepunlah ko ni Ammar.
    Denaihati recently posted..Dah join ke Projek 100 BloggersMy Profile

  10. titan
    | Reply

    buat masa ni, aku tengok anak orang ajela dulu..
    titan recently posted..Lelaki kacak percaya pada diri sendiriMy Profile

  11. kimmie
    | Reply

    comelnye Ammar gelak, mesti hilang semua rasa geram kat dia kan 😀
    kimmie recently posted..Santai: Pantun Orang KayaMy Profile

  12. Hazmin Hamudin
    | Reply

    Comelnya Ammar… Geram tengok pipi dia… Rasa macam nak cubit2 je…
    Hazmin Hamudin recently posted..Gambar Pesawat Baharu MAS A380-800My Profile

  13. kak ina kl
    | Reply

    salam ziarah..wah tahniah dah pakai dot com

    duk kat sana jejalanlah puas-puas nanti dah blk sini memanglah payah nak gi lagi

    • Bardboo
      | Reply

      thanks kak..insyaAllah memang nak gi jalan puas2 kat sini.tapi tunggu ammar dah besar sikit kot..mudah sikit..
      Bardboo recently posted..Anugerah Untuk KamiMy Profile

  14. shraqs
    | Reply

    Sabar tu kan separuh dari iman. Banyakkan bersabar, layan karenah budak2 memang macam2 ragam. Nanti bila diorang dah besar, takde dah tu semua… 🙂 semua jadi kenangan je
    shraqs recently posted..Kenapa Apple Mengekalkan Nama iPad ?My Profile

  15. anif
    | Reply

    Bila sudah ada anak memang kena banyak bersabar… Banyak yang terpaksa dikorbankan.
    anif recently posted..iPad 2 Turun Harga!My Profile

  16. Tuan Tanah
    | Reply

    tapi itu lah nikmatnyer seorang anak kepada ibubapa….:)
    saya kalau outstation sehari boleh tahan masuk hari kedua dah mula rindu ke anak..termasuk anak pak mertua hehehe
    Tuan Tanah recently posted..SBPA Dibatalkan SSM diupgradekanMy Profile

  17. rahman
    | Reply

    kiut nyer ammar.. macam anak org putih 🙂

  18. Juan
    | Reply

    tahniah dan alhamdulillah
    Juan recently posted..Hadiah Pakej Resepi Cakoi dan Donut Percuma Untuk SayaMy Profile

  19. anastasyea
    | Reply

    Anak memang anugerah yang tak ternilai, mcm lagu Arif AF – Anugerah Terindah ..
    anastasyea recently posted..Sinopsis Drama Bunga-Bunga Syurga Slot Zehra TV3My Profile

  20. azmanisma
    | Reply

    Tidak dinafikan kdg2 tension bila anak buat hal.Tapi itulah ujian Allah pada kita.Kadang time kita nak makan,mandi,sholat,bersama suami/isteri anak menangis pulak.Dulu2 mmg geram sekarang dah paham itu adalah ujian.
    azmanisma recently posted..Hisap Gam dan Tukar TiubMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge