» » Apa Yang Blogger Perlu Buat Kalau Line Internet Lembap

Apa Yang Blogger Perlu Buat Kalau Line Internet Lembap

Assalamualaikum.
Korang blogger tegar? Kalau blogger tegar, tak kisahlah samaada line internet selaju roket ataupun selembap siput, korang akan tetap setia update blog dan blogwalking, kan? Tapi kalau dah hari-hari pun internet lembap, lama-lama boleh dapat hypetension wo!
So untuk mengelakkan lebih ramai yang menghidap penyakit kronik ini, meh saya nak kongsikan apa yang blogger boleh buat semasa line internet menguji kesabaran.
1) Buat Draft Entri Baru
Sementara korang tunggu satu-satu blog tu loading masa blogwalking, lebih baik korang buat draft untuk entri baru. Just buat dekat notepad je. Senang! Nanti bila dah nak publish entri baru, just copy dan paste! ^_^
2) Edit Gambar
Dalam masa yang sama gak, korang boleh pilih gambar-gambar sesuai untuk entri yang korang dah draft tu. Then editlah gambar tu sikit dan tambah watermark. Letak dalam satu folder. Mudah, kan?
3) Main Game
Ini benda yang selalu saya buat. Hehe. Selalunya saya main Freecell je. Walaupun ini game cikai, tapi yang penting dapat guna otak. Ni duk umah je, takut lama-lama otak beku. Hehe.
Ok itu aja buat setakat ni. Korang ada idea lain? Let’s share!! ^_^

[KLIK SINI] Tutorial Cara Daftar Heartbeat

6 Responses

  1. bArdbOO
    | Reply

    @fathiah
    yey kita serupa.. =)

  2. bArdbOO
    | Reply

    @eelobor
    sy baru je tukar template..kalo dulu blog pink, skrg dah jadi merah.. =)

  3. bArdbOO
    | Reply

    @MamaEma
    wah best la tu…sy kat umah ni kena tunggu lama br dpt upload gmbr..huhu..

  4. fathiah
    | Reply

    betol3… saya pun buat cam tu 🙂

  5. eelobor
    | Reply

    wah dah lama tak masuk sini. ingatkan salah masuk rumah. sebab dulu2 lain jer rasanya

  6. MamaEma
    | Reply

    saya kalau upload gambar lebih baik kat opis saja….lajuu….huhuhu

Leave a Reply

CommentLuv badge