» » » Bandwidth Dah Nak Habis Limit!

Bandwidth Dah Nak Habis Limit!

Assalamualaikum.

Sejak berhosting sendiri, ini kali pertama dapat emel macam ni dari NetKL:

The domain bardboo.com (bardboo) has reached 80% of its bandwidth limit

Persoalan untuk korang2 yang dah lama guna WordPress, bila dah macam ni, kena buat apa ek? Lepas tu limit ni sampai akhir bulan ni ke? Tolong ye. Tak faham pasal benda ni. Huhu. Thanks!

50 Responses

  1. indie rock band|best indie rock|
    | Reply

    My brother suggested I would possibly like this blog. He was entirely right. This post actually made my day. You cann’t consider just how a lot time I had spent for this information! Thanks!

  2. dzuandiey
    | Reply

    wahh..maksudnya trafik melimpah ruah la tu..smpai bandwith nak habis dah…hehe.. πŸ™‚

  3. arrizz
    | Reply

    tak pernah dapat mesej macam tue..almaklumlah trafik ciput jer..hehe
    arrizz recently posted..Kenapa perempuan cantik perlukan sidekick?My Profile

  4. Bro Framestone
    | Reply

    amik pakej berapa dari netkl?

    Bro sebelum ini amik pakej rm450.. ok la juga.. tiada masalah bandwidth tp adalah masalah lain pula dengan NetKL

    Now dah tukar lain…

    Pasal bandwidth.. elok apa-apa image di blog di hostkan di tempat lain
    Bro Framestone recently posted..Bro Framestone Masuk Berita Harian Bersama Dengan Rakan RiderMy Profile

  5. hatiputera
    | Reply

    banyak traffic la tu tanda nya,,,saya biasa top-up bandwidth setiap minggu….tapi sekarang nie saya upgrade jer,,,petanda baik la tu…Biasanya awal bulan akan direset oleh pihak hosting,,
    hatiputera recently posted..TRIP LELAKI KACAK KE MELAKAMy Profile

  6. Firdaus
    | Reply

    pernah over limit sekali kat salah satu blog dan akibatnya x dapat tengok blog dan x dapat masuk cpanel. kena topup baru dapat tengok balik
    Firdaus recently posted..Selepas 3 Tahun, NutellaMy Profile

  7. kimmie
    | Reply

    oh…petanda positif tu, trafik byk masuk.
    kimmie recently posted..Santai: Bersiar di Kuala GandahMy Profile

  8. shraqs
    | Reply

    Trafik tinggi la tu. BTW, package yang guna skrag brape monthly bandwidth? Bardboo boleh check jugak d Google Analytics @ traffic dr hosting cuba check trafik yg banyak link ke blog Bardboo,.. manala tau ada yg buat hotlink apa semua
    shraqs recently posted..Menangani Auto Spambot Direct Message Di TwitterMy Profile

  9. eiela
    | Reply

    dah nak habis dah bandwitch, kena topup la kot.
    eiela recently posted..Cendawan Unik Takde BenihMy Profile

  10. Jobless Girl
    | Reply

    Masa untuk upgrade package.. Hehe
    Jobless Girl recently posted..SalesMy Profile

  11. mnsar
    | Reply

    Kalu guna blogspot ada kira bandwith jugak ke….sorry budak baru belajar
    mnsar recently posted..Smiley Baby Shop – Menjual Barang Baby Dan Kanak – Kanak Secara OnlineMy Profile

  12. ohcikgu
    | Reply

    ni buat apa sampai habis nih..
    ohcikgu recently posted..Super Spontan – Daphne Iking turut serta dalam rancangan baru Astro – 30 Mac 2012My Profile

  13. Jebeng Otaiβ„’
    | Reply

    owh..pki la cloudflare..leh jimat skit..hehe

  14. muazfaris
    | Reply

    ni penanda next level..hehe
    muazfaris recently posted..Biasiswa Yayasan Khazanah 2012 | Lepasan SPM 2011My Profile

  15. titan
    | Reply

    haha..aku selalu dapat amaran ni. bukan dari netkl aje. dari memacam hosting. haha..
    titan recently posted..Cek ke 14 dari NuffnangMy Profile

  16. Shahrul
    | Reply

    mewah dengan trafik tu…kena tunggu bulan baru le nampaknya
    Shahrul recently posted..Karenah Orang TuaMy Profile

  17. Man
    | Reply

    wah..trafik tinggi tu..nak jimat sikit, lau kongsikan gambar, telah watermark sendiri dekat gambar tu..so, orang lain akan teragak2 untuk ambil. tak taulah betul ke tak tips ni..hehehe

    lagi satu, jangan tag yang bukan2. nanti orang singgah sekejap lepas tu blah..kan da membazir..
    Man recently posted..Siapa Kata Lewis Hamilton Tinggi?My Profile

  18. azmanisma
    | Reply

    tunggu dia reset balik jadi kosong bulan baru nanti,kalau nak juga kena tambah rm 20 untuk 10gb,lepas tu jgn lupa bagi tau dorang untuk bulan ni jer..kalau tak dorang keep on hantar bill….
    azmanisma recently posted..Lelaki KacakMy Profile

  19. akubiomed
    | Reply

    Maksudnya banyak trafik masuk atau ada yang menyedut bandwith melalui gambar yang disiarkan di blog ini. Biasanya bandwith akan direset setiap awal bulan.
    akubiomed recently posted..Filem Korea My Way mesti tontonMy Profile

  20. belogkayangan
    | Reply

    err.. maaf saya kurang mahir bab yg ni.. hehe

    hai, saya datang dari blog abg ben ashaari πŸ™‚
    belogkayangan recently posted..Buat mereka yang masih mencari tulang rusuk πŸ˜€My Profile

  21. paihujey
    | Reply

    tahniah kak bard..hehe..tapi kena tunggu sampai masuk bulan baru dulu la nak tunggu bandwidth jadi kosong balik..kalau taknak kena tambah $$$ la kat hosting..lebih kurang macam kak zie cakap la kat atas ni..

  22. segalabenda
    | Reply

    tahniah la…banyak traffik masuk ni..aku punyer suku pun tak sampai hehehe
    segalabenda recently posted..Streamyx bermasalahMy Profile

  23. zie fauzi
    | Reply

    trafik masyuk la ni… πŸ™‚ kena tambah bandwidth ni bard…

    kak tak pernah alami mcm ni lg sejak berhosting.. apa yg kak tau, kalau sampai limit, blog xleh tengok.. sampai cukup bulan.. masuk bulan baru, ok balik…
    zie fauzi recently posted..Khasiat Buah MarkisaMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge