» » » Beraya di Perantauan

Beraya di Perantauan

Assalamualaikum.

Inilah merupakan kali pertamai kami beraya di perantauan. Sedih tu memang la sedih. Tapi nasib baiklah cuma raya haji. Kalau raya puasa, rasanya memang penuh la air mata ku mengalir tiga empat baldi. Huhu.

Dan nasib baik juga ada jamuan hari raya untuk komuniti Malaysia di Toulouse ni. Buat di Mondonville, dan secara potluck. Saya cuma buat karipap je. Tak geti la nak buat benda yang hebat2. Lagipun kelengkapan memasak yang ada kat rumah ni belum cukup lagi.

Best sangat bila berkumpul ramai2 ni. Meriah betul! So dapatlah mengubat kerinduan hati ni. Dapat makan2, gelak2, dan bergambar. Jom kita tengok gambar2 semalam.

22 Responses

  1. Izwan
    | Reply

    okey.. makanan banyak tuh! haha..
    Izwan recently posted..Kadangkala Aku Rindukan Kau Yang DuluMy Profile

  2. suri
    | Reply

    manisnya bertamu bila lama berckp rasa cam aetahuntak berjumpa..
    suri recently posted..Licin Bukan SebaranganMy Profile

  3. suri
    | Reply

    sedap nama dia kakak..kecik dah kene kerumun hiii..
    suri recently posted..Licin Bukan SebaranganMy Profile

  4. puan kutu
    | Reply

    baby tu bambam sgt..geram sy tgok.comel!hehe..

    walaupun diperantauan,tetap ada en suami dan baby sbg pengubat kan..:)
    puan kutu recently posted..Rahsia Solat Dari Sudut KesihatanMy Profile

  5. Hazmin Hamudin
    | Reply

    Wah…kat perancis ke ? patut la header ada Eiffel tower 🙂
    Hazmin Hamudin recently posted..Chef Riz Tipu Resume Dalam Rancangan Masterchef MalaysiaMy Profile

  6. Pacifista
    | Reply

    diperantauan tu kat paris ke?huhu…jauhnya…
    Pacifista recently posted..Blogwalking dengan PacifistaMy Profile

  7. padin
    | Reply

    ehee tengok gambar, senyum ceria je,
    kira bolehlah tu beraya di perantauan pon, 😀
    padin recently posted..Tips Memulakan PenulisanMy Profile

  8. Miss Yati
    | Reply

    Di mana pun berada, asal ada semangat raya tu, kumpul ramai-ramai pulak kan. Meriah tu tetap ada walaupun tak sama
    Miss Yati recently posted..Bakal wali anak-anakkuMy Profile

  9. penadigital
    | Reply

    belum pernah beraya di perantauan, tak tau mcm mana rasanya
    penadigital recently posted..Buat Duit Online – Program Affiliate Terbaik Lebih Baik Dari Join Dana Haji JasmanMy Profile

  10. ema
    | Reply

    boleh tahan juga kemeriahannya
    ema recently posted..U Mobile Prepaid…U ada?…My Profile

  11. puanbee
    | Reply

    ramai juga ..kurang sikit rasa rindu kat malaysia ni kan .. baby tembam mesti ramai peminat 🙂
    puanbee recently posted..Gambar Sekitar Majlis Korban LembuMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge