» » » Bila Blog Bardboo Disekat

Bila Blog Bardboo Disekat

Assalamualaikum.

Terkejut sekejap tadi bila Blog Bardboo ni dah kena sekat dengan Google. Sedih, geram, terkilan, semua ada! Sebabnya saya sangat sayangkan blog ini. Yelar, dah beberapa tahun saya usahakan blog ini. Almost semua benda saya ceritakan di blog ini. Inilah tempat saya bercerita, tempat saya meluahkan perasaan, dan tempat untuk berkongsi info dengan semua.
Bila dah berada jauh di negara orang, blog ini jugalah tempat untuk famili dan kawan2 baca tentang cerita terbaru kami di sini. Blog ni jugak yang akan saya belek2 bila bosan. Baca entri lama2, yang kadang2 boleh buat saya tersenyum, ketawa, dan juga menangis sendiri.
Sudah terkena sekali, saya tak akan biarkan diri terkena buat kali kedua. Tak dapat dibayangkan semua entri2 di blog ini hilang begitu sahaja. So, saya akan berpindah dari free service to paid service. Ya, saya akan berpindah ke WordPress. Nantikan, OK?

Kata Bardboo: Kalau korang sayangkan blog korang, maybe you should do the same.

8 Responses

  1. mia liana
    | Reply

    lahhhh… sabar ya…
    mia liana recently posted..Dengar Radio ERA FM Secara MobileMy Profile

  2. tuxlog
    | Reply

    guna wordpress memang best..
    tuxlog recently posted..MB Notifications for Facebook 1.8.1 ApkMy Profile

  3. Prestasi Blog Bardboo Untuk Tahun 2011 | Blog Bardboo
    | Reply

    […] pada 21 Oktober 2011, blog saya disekat oleh google. Masa tu memang cuaklah. Sebabnya saya sangat sayangkan blog ini. Jadi terus cepat2 […]

  4. Mus
    | Reply

    guna self-hosted.. akan rasa kebebasan berblog..
    Mus recently posted..Sassi-Brix Organic Tea Untuk Raja KomenMy Profile

  5. noor fatin
    | Reply

    kenapa boleh disekat oleh google? waa takotnya. sy pun sygkan blog sy!! huu

Leave a Reply

CommentLuv badge