» » » Bila Nak Bersalin Ni?

Bila Nak Bersalin Ni?

Assalamualaikum.

Makin hari makin terasa cepat pula mas untuk melahirkan Baby I.A. Tapi persediaan material (pakaian dan peralatan) memang belum buat pun lagi. Nak tunggu masa sale hujung tahun nanti kot. Persediaan mental untuk mendapatkan natural birth yang diidamkan pun baru je nak dimulakan. Sebab tu sekarang kena kurangkan blogging, dan fokus kepada perkara yang lebih penting dahulu.

Kalau diikutkan, tarikh jangka bersalin (EDD) saya adalah pada 16 Januari 2013. Kalau betullah Baby I.A nak keluar tarikh ini, memang kembang kuncuplah hidung Makteh dia (kakak saya) sebab sama tarikh lahir dengan dia. Tapi kalau lahir 19 Januari 2013, lagilah cantik! Sebab sama tarikh lahir dengan Cik Abang, bolehlah anak-beranak sambut birthday sama-sama. ^_^

Hurm, tapi kalau ikutkan hati mak buyung ni, kalau boleh nak Baby I.A keluar pada 1 Januari 2013, bolehlah jadi ‘New Year Baby”! Apa-apapun, kita tunggu sahajalah bilakah saat itu tiba ye. Sementara itu, saya nak nikmati dulu saat-saat mengandung ini sepuas-puasnya. ^_^

28 Responses

  1. […] Baby I.A pada 14 Januari 2013. Nampak gayanya tak berpeluang la nak melahirkan Baby I.A pada tarikh bersalin yang diidam-idamkan. Tapi takpe, asalkan semuanya […]

  2. Rina
    | Reply

    Persalinan adalah sebuah momen yang sangat berharga dan membahagiakan tuk dibahas….
    Rina recently posted..PHP Script To Detect And Display Visitor’s Country Using His IP Address Location LookupMy Profile

  3. […] membuat entri baru di blog Mahligai Cinta ini. Bukan apa, sudah semakin sibuk sekarangni. Sebabnya Baby I.A yang ditunggu-tunggu dah berada di depan mata. Dan inilah dia, Mama letakkan sekeping gambar Irdhina […]

  4. Pengalaman Bersalin di Negara Orang [Part 01] - Blog Bardboo
    | Reply

    […] Baby I.A pada 14 Januari 2013. Nampak gayanya tak berpeluang la nak melahirkan Baby I.A pada tarikh bersalin yang diidam-idamkan. Tapi takpe, asalkan semuanya […]

  5. nunu
    | Reply

    selamat bersalin.semoga dipermudahkan urusan 🙂

  6. Afifah Munirah
    | Reply

    Hatoii… Jangan pilih tarikh yang berat2 macam 1 Januari tu kak… Siksa jadi nurse dekat labour romm tu tak cukup tangan…
    Afifah Munirah recently posted..Responsible Blogging 2013: Blogging Secara BerhemahMy Profile

  7. Zida
    | Reply

    Take a good care kak Bard! Bila-bila pun keluar, tak kisah, janji semua selamat. Heheh. Moga Allah permudahkan semuanya. Tak sabar nak tengok the-next-baby niii 😀
    Zida recently posted..[TUTORIAL] Girls’ Self Defense : SINGMy Profile

  8. Prima Bawal
    | Reply

    jadi baby new year pn bagus jugak tu..hehe..semoga segalanya dipermudahkan..
    Prima Bawal recently posted..Bawal 4 Tona (Part 2)My Profile

  9. muazfaris
    | Reply

    kalo new year baby pun bagus. boleh masuk paper.. hahaha
    muazfaris recently posted..Kuasai Bahasa Arab Amiyah di Bumi MesirMy Profile

  10. segalabenda
    | Reply

    dah lama tak jenguk blog ni..isteri saya pun akan bersalin dalam 2 minggu lagi..
    segalabenda recently posted..Pelajar belasah guru disiplinMy Profile

  11. TehR
    | Reply

    molek je mana2 tarikh awal tahun tu
    moga2 semuanya selamat
    TehR recently posted..Piala AFF Suzuki 2012 | Malaysia Ke Separuh AkhirMy Profile

  12. anastasyea
    | Reply

    Jaga diri baik2 k. Saya pun tak sabar nak tengok baby. Mesti comel .. 🙂
    anastasyea recently posted..10 Hari Turun 3kg Dengan Premium BeautifulMy Profile

  13. Juan
    | Reply

    tahniah pada anak yg bakal dilahirkan nanti
    Juan recently posted..Skim Simpanan Persaraan 1Malaysia Untuk KWSPMy Profile

  14. titan
    | Reply

    aii..tak sabar dah gayanya nih..sabar ekk..
    titan recently posted..Kepenatan handle kenduri kahwin aku..My Profile

  15. Mummy Akmar
    | Reply

    Semoga ibu dan bakal baby selamat sejahtera….enjoy ur pregnant moment. Best kan? HHahahah
    Mummy Akmar recently posted..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  16. Jebeng Otai™
    | Reply

    best la ammar ade geng nnt..hehe
    Jebeng Otai™ recently posted..66 Cubaan Hack Dalam 5 HariMy Profile

  17. akubiomed
    | Reply

    Bakal sambut kelahiran ke 2 bulan Januari. Sudah tak lama dah tuh.
    akubiomed recently posted..2012 Tahunku Yang KacakMy Profile

  18. aja
    | Reply

    ble nak dekat2 EDD makin xsabar2 kan…saye lak EDD 27 feb..hehehe.pun belum beli barang2 baby lagi…nak tunggu sale xmas lah..hehehe.
    aja recently posted..Marissa nur iman dah 1y6m..My Profile

  19. ohcikgu
    | Reply

    wahh..tak sabar dah rasanya nih..
    ohcikgu recently posted..Blog Popular? Blog Pilihan Terbaik? Blog Famous? Blog Popular? Blog Power?My Profile

  20. kimmie
    | Reply

    dah tak lama ye…dah nak bersalin pun 🙂
    kimmie recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

  21. donnyien
    | Reply

    dah bersalin agaknya tuan blog ni ye hehe , tahniah! semoga semuanya baik.
    donnyien recently posted..Cara selesaikan error “continue reading”My Profile

  22. Iman
    | Reply

    Semoga nanti urusan kak dipermudahkan
    Iman recently posted..Rutin Penjagaan Komputer Yang Harus DiketahuiMy Profile

  23. hidayah
    | Reply

    salam ziarah.

    🙂

    ada kawan sekerja yg lahirkan anak satu januari ..
    senang dia sambut birthday..mmmg dah cuti kan kat malaysia nih..

    moga semuanya selamat,aamiin.
    hidayah recently posted.."Detik yang paling romantik dalam kisah cinta anda"My Profile

  24. syaifuddin alias
    | Reply

    hehe..moga2 akak dapat anak yang comel2, dan berbakti kepada ibu bapanya :]
    syaifuddin alias recently posted..Benda Tu Sedut Darah NenekMy Profile

  25. zie fauzi
    | Reply

    wahh..ada angan2 nak new year baby yer….. hihi..ada rezeki tu ada la… 🙂
    zie fauzi recently posted..54 Hari | Manisnya Senyuman MuMy Profile

  26. donnyien
    | Reply

    memang tidak sabar menunggu saat itu.. semoga anak dalam kandungan sihat ya..
    donnyien recently posted..Fokus utama menulis, berbloggingMy Profile

  27. Eizil
    | Reply

    Banyak betul tarikh yang boleh membuatkan ramai gembira ya… apapun tarikh yang penting bayi bard tu selamat bersalin… 🙂
    Eizil recently posted..Sedikit demi sedikit sehingga selesaiMy Profile

  28. Anuar
    | Reply

    Wah.. Bestnya.. dah tak sabar nak menanti kelahiran cahaya mata.. Menarik juga tu, lahir satu Januari.. Boleh jadi ketua kelas masa sekolah nanti, sebab paling tua dalam kalangan rakan-rakan sebaya.. hehehe
    Anuar recently posted..Korban di Gaza terus meningkat.. Ya Allah, bantulah mereka di sana..My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge