Planner 2017 Dah Sampai
| |

Assalamualaikum. Dah lama blog ni bersawang. Hampir setahun gak. Sebenarnya dalam awal tahun 2016 hari tu, saya mengandung. Dan dari awal mengandung, kesihatan tak berapa elok sampailah bersalin. Nak menghadap blog memang tak ada mood langsung. Tu yang dah lama menyepi. Huhu. Alhamdulillah, sekarang … Read More

Semangat Yang Hilang
| |

Assalamualaikum. Susahnya nak mula kembali menulis di blog setelah lama menyepi. Entri terakhir adalah pada 4 Jan yang lepas. Nak buat ayat pun dah rasa janggal je ni. Sebenarnya, saya rindukan zaman rajin berblog dulu, terutamanya semasa zaman belajar dan semasa kami menetap di … Read More

Izz Ammar Dah Masuk Tadika
| |

Assalamualaikum. Hari ini Ammar dah masuk tadika, untuk kelas 5 tahun. Mula-mula dulu kami risau juga kalau-kalau tak mahu ke sekolah. Sebabnya setiap kali ditanya, dia akan jawab ‘tak nak, takut. cikgu marah’. Tapi kami daftarkan juga sebab nak beri Ammar peluang bergaul dengan … Read More

Anak Tak Suka Menulis? Cara Ini Mungkin Membantu
| |

Assalamualaikum. Anak tak suka pegang pensel. Rasa-rasanya ramai ibubapa yang hadapi masalah ini kan? Ammar pun macam tu juga. Bila disuruh menulis, dia akan cakap ‘penatlah’. Kalau mewarna guna pensil warna memang tak pernah siap. Dia cuma akan buat sikit dan tinggalkan. Bila saya … Read More

Daftar Perniagaan di SSM
| |

Assalamualaikum. Alhamdulillah, saya dah capai satu pencapaian baru dalam bidang bisnes online. Akhirnya saya dan suami dah mendaftar perniagaan di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Nama yang dipilih adalah BNK Global Resources. B singkatan nama saya (Badariah), dan K singkatan nama suami (Karim). Senang je sebenarnya … Read More

Stokis Powergold Gombak
| |

Assalamualaikum. Dalam bisnes Powergold, ada ahli biasa dan juga stokis. Untuk sebarang urusan pembelian emas dan pendaftaran ahli baru, stokis yang kena uruskan. Dan untuk setiap urusan ini, stokis akan dapat upah dari syarikat. Sebab itu kos untuk mendaftar sebagai stokis Powergold lebih mahal, … Read More

Jom Sertai Group Homeschooling Malaysia
| |

Assalamualaikum. Homeschooling dah makin popular di Malaysia. Terutamanya di kalangan ibu-ibu muda. Saya pun dah lama minat dengan homeschooling ni. Tapi dulu susah sangat nak jumpa support group. Dan baru-baru ini, ada satu group FB yang ditubuhkan oleh kenalan FB saya. Dalam beberapa hari … Read More

Tukar Duit Raya Anak Kepada Emas
| |

  Assalamualaikum. Selalunya orang akan masukkan kutipan duit raya ke dalam akaun bank anak-anak, kan? Saya pun macam tu juga sebelum ni. Tapi sejak dah celik emas, saya gunakan strategi yang lain pula. 1. Tukar Duit Raya Kepada Emas Sebahagian daripada duit raya anak-anak, … Read More

5 Kelebihan Jadi Ahli Powergold
| |

Assalamualaikum. Semakin lama semakin ramai yang mendaftar sebagai ahli powergold. Ini menunjukkan yang Powergold semakin mendapat kepercayaan orang ramai. Tapi mungkin ada lagi yang masih tak tahu apa kelebihan jadi ahli Powergold. Teruskan baca sampai habis untuk tahu ye. =) 5 Kelebihan Jadi Ahli … Read More

1 2 3 4 75