» » Cara Buat Link Automatik Untuk Entri Terbaru

Cara Buat Link Automatik Untuk Entri Terbaru

Beberapa hari yang lepas saya dapat pertanyaan dari Eifa, tapi dia tak tinggalkan link dia pula. Erm, saya rasa ini yang dia cuba tanya. Kalau saya salah paham, maaflah ye.

Eifa ni nak tahu macam mana cara nak buat benda di bawah ini:

Ini merupakan link-link untuk entri terbaru yang kita post di blog. Benda ini akan update secara automatik. Nak buat ni senang je. Pastikan ada akaun Feedburner. Kalau tak ada lagi, sila pergi ke Feedburner sekarang dan buat satu akaun ye.

1. Bila dah masuk dalam akaun Feedburner, klik pada Publicize.
2. Lepastu klik BuzzBoost.
3. Tukar benda-benda yang patut di situ seperti berapa banyak link yang nak diletakkan dan sebagainya. Kemudian, klik Go! dan add widget.
p/s: Kalau nak copy kod tu pun boleh. Then pergi kat Design > Page Element> Add a Gadget > HTML/ JavaScript. Paste kod tadi kat dalam kotak tu dan klik save. Done!!

Leave a Reply

CommentLuv badge