» » Atasi Rabun Mata Dengan CarotoMax Shaklee

Atasi Rabun Mata Dengan CarotoMax Shaklee

posted in: Shaklee | 0

Assalamualaikum.

Salam Jumaat buat semua. Hari ini Mama nak bercerita mengenai satu lagi produk  keluaran Shaklee, iaitu CarotoMax. Produk ini kurang mendapat perhatian berbanding produk-produk Shaklee yang lain seperti ESP, B Complex, Ostematrix dan lain-lain yang selalu mendapat permintaan yang tinggi. Mungkin sebab CarotoMax ini tidak terdapat di dalam set-set yang disediakan seperti set kehamilan, set penyusuan, dan set untuk sakit sendi.

Untuk maklumat anda, CarotoMax ini menawarkan sumber karotenoid yang lengkap yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga. CarotoMax membekalkan vitamin A yang diperlukan oleh badan, yang sepatutnya diperolehi melalui pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buahan sehari yang sudah semestinya mustahil untuk dilakukan. Tetapi dengan pengambilan produk ini, ianya akan mengekalkan konsentrasi beta karotena di dalam darah, seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.

carotomax shaklee

Merujuk kepada entri Jenis-Jenis Vitamin, vitamin A tergolong dalam vitamin larut lemak di mana lebihannya akan disimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya hati. Sebab itu, pengambilan vitamin larut lemak (A,D,E,K) perlu diambil secara berhati-hati supaya tidak melebihi daripada dos yang ditetapkan.

Tetapi anda tidak perlu risau untuk mengambil CarotoMax kerana ianya dalam bentuk provitamin A, yang mana HANYA akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja, dan akan disingkirkan dari tubuh jika berlebihan.  Jadi tiada kes Vitamin A tersimpan dan menjadi toksik seterusnya membahayakan kesihatan.

Apakah kelebihan Carotomax ini? Ianya sangat sesuai digunakan untuk merawat rabun. Jom baca testimoni dari Che Lin yang sudah mencuba produk ini:

Saya seorang yang rabun jauh dengan power spek beratus-ratus la jugak. pendek kata kalau tak bercermin mata tuh, memang sume nampak blur. kalau ada orang berada berdekatan sekitar 3,4 meter tuh, kompem tak nampak bijik mata dia. nampak bulat hitam je sekitar mata cam mata panda tuh. hehe~

Pertengahan february yang lalu, saja la saya mencuba carotomax sementelah mengikut review, ianya baik untuk kesihatan mata. apa yang saya baca dari buku dan internet, vitamin ni tak boleh menyembuhkan rabun tapi apa salahnya saya ambil supplement kan? kalau tak bertambah baik pon, at least maintain dengan power sekarang. memanglah teknologi perubatan skang ni dah canggih manggih, boleh buat operation mata lasik bagai tapi saya penakut bab-bab operation nih. masuk ER masa form 4 dulu kena jahit kat kening kes dicium bola hoki pon, dah seram sejuk sampai tukang jahit ingat saya dah pengsan even tak dibius. padahal terkaku sebab ketakutan nampak benang biru yang dia dok tarik-tarik kat kening bawah cahaya lampu! haha~

alhamdulillah selepas dua minggu consume carotomax ni, penglihatan agak baik daripada biasa. kalau sebelum ni, saya langsung tak nampak bunga pada langsir dalam bilik kalau berbaring atas katil. warna bunga dan tanah lebih kurang sama. yang membezakannya cuma bunga tu bunga timbul. tapi selepas ber-carotomax, saya boleh nampak bunga tersebut. siap pi bangun pegi kat langsir sebab tak caya. hehe~ memang sangat teruja lah nak ngabihkan botol yang pertama sebabnya selain daripada jarak penglihatan tanpa cermin mata bertambah baik, jeragat di muka pon semakin berkurangan. \(^-^)/

Masa balek ke kampung last week,

“mak rasa mata makin elok la. sebelum ni, kalau tengok lampu nampak pecah-pecah je. lepas makan vitamin A ni (carotomax), takde pecah-pecah dah.”

alhamdulillah. seronok dengar my mum dah jatuh chenta ngan carotomax. siap nak belikan untuk dua orang adik saya yang speckie itu 🙂

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

Leave a Reply

CommentLuv badge