» » [CERITA] Alahai Anak Mama

[CERITA] Alahai Anak Mama

Assalamualaikum.
Sekali lagi blog Izz Ammar terabai. Kesian blog ni, kan3x? Huhuhuhu..
OK sekarangni Ammar nak masuk 3 bulan dah. Sekajap je masa berlalu. Now Ammar dah tak nampak macam baby sangat dah la. Sebab Ammar dah besar. Lagipun Ammar ni pun memang jenis yang tinggi orangnya nanti ni.
Anak mama ni suka sangat senyum-senyum. Senyuman Ammar manis sangat2! Geram betul tengoknya. Baru agah sikit je, dia dah hadiahkan senyuman dia tu. Pemurah betul anak mama ni kan?
Kalau sebelum ni, Ammar memang jenis yang jarang menangis. Memang sangat2 susah nak dengar dia menangis. Kalau nak susu pun dia hanya merengek2 sikit, sambil kepalanya berpaling ke arah kiri/kanan untuk mencari ehem2 kesukaan dia tu. Huhu. Kalau malam pun macam tu. Ammar tak nangis bila nak susu. Tahu-tahu bila saya tersedar je, dia dah resah bergerak ke kiri ke kanan dan bila diberi susu, teurs nyot-nyot tak mahu lepas. Bila jadi macam tu, mama mesti rasa bersalah sangat sebab tak terjaga masa Ammar nak susu. =(
Tapi sejak beberapa hari lepasni, Ammar dah pandai nak menangis. Bila nak susu je, Ammar nangis. Kalau lambat bagi, lagi kuat Ammar nangis. Tapi bunyi nangis yang macam ngada-ngada tu. Geram mama tengok! Tu yang kadang-kadang mama lagi saja biar Ammar nangis. Sebab barulah dapat dengar suara Ammar. =)
Sekarangni kita dah tak duduk kat Pari Raja dah sayang. Kita dah pindah. Kejap kita duduk rumah Nenda, kejap lagi kita duduk rumah Opah sementara menunggu masa untuk kita ke Perancis. Ammar suka tak nak berjalan ke negara orang?
Masa kita kat Parit Raja dulu, mama dan papa ada bawak Ammar pergi ambil gambar pasport. Time tu Ammar belum pandai nak meragam lagi. So senang je nak ambil gambar tu. Ni hasilnya:
Tapi semalam masa nak ambil visa semalam, Ammar tak bagi kerjasama la sayang. Ammar asyik tunduk bawah je. Pipi tu berat sangat yer? Hehe. Ammar asyik pandang2 bawah macam orang pemalu je. Tapi bak kata Nenda, “Ammar bukan pemalu, tapi beriman” Semoga termakbullah doa Nenda untuk Izz Ammar ni. =)
Ok, mama nak sign out dah dari blog ni. Nak mencari toys untuk Ammar plak. Kesian Ammar belum ada toys lagi. lagipun sekarang mama dah tahu password dan id papa. Bolehlah mama shopping barang2 Ammar secara online! =P

One Response

  1. adey manis
    | Reply

    pergi perancis buat ape bard? kije ke.. study ke.. jenjalan? best nyeee huhu

Leave a Reply

CommentLuv badge