» » [CERITA] Itu Ini Begitu Begini

[CERITA] Itu Ini Begitu Begini

Assalamualaikum.

Sekarangni baby Izz Ammar nak dekat dua bulan dah. Cepat betul anak mama ni membesar. Suka sangat-sangat, sebab Ammar membesar di depan mata sendiri. Banyak sebenarnya nak cerita kat blog ni, tapi idea nya bersepah-sepah, malas nak kutip balik. Hehe. So untuk entry ni saya just nak catat perkembangan terbaru Izz Ammar.

  • Ammar dah makin debab dam bam. Kalau angkat dia memang terasalah semangatnya. Tulangnya dah la keras sungguh. Bila pegang lama-lama, sakit tangan saya dibuatnya.
  • Ammar dah pandai nak hisap jari, atau lebih tepat lagi tangan! Sebab satu tangan tu dia nak masukkan dalam mulut. Habis basah-basah sarung tangan.
  • Kalau time dukung dia plak, dia akan hisap tangan kita. Alahai anak mama ni. Kotorlah sayang, banyak kuman. Huhu.
  • Sekarangni Ammar lebih suka dibedung masa tidur. Kalau bedung, lagi lelap dia tidur. Masa dalam pantang dulu, Ammar cukup marah bila dibedung. Tapi sekarang dah ok dah.
  • Ammar lebih banyak direct feeding sekarangni berbanding masa dalam pantang dulu. Kalau dulu, macam nak bersilat pun ada time nak menyusukan dia. Sebab dia memang menolak sakan. Agaknya dia tak suka kot dengan bau minyak dan jamu. Hehe.
  • Kalau papa yang tidurkan Ammar, Ammar akan tidur berjam-jam. Tapi kalau mama yang tidurkan, Ammar hanya tidur setengah jam!! Waa, sebab tu kadang-kadang tak sempat nak masak bila papa pergi kerja.
  • Ammar dah pandai senyum-senyum dan ketawa bila orang agah-agah dia sekarangni. Bila Ammar senyum, comel sangat! Rasa nak picit2 je pipi dia yang bulat meloyot tu. Huhu.
  • Ammar dah pandai main jelir-jelir lidah gak. Nanti saya upload video dia ye. =)
  • Lagi satu, Ammar dah pandai respond kat kamera. Bila kita nak ambil gambar or video, pandai je dia pandang tepat kat kamera or handphone.
  • Ammar sangat JELES kalau mama dia menghadap laptop or handphone time dia tengah jaga. Mesti dia akan merengek ek ek ek. Bila saya pandang dia je, terus dia senyum! Haish, babap kang baru tahu!
  • Saya dah pakaikan Ammar dengan cloth diaper (CD) sekarangni. So bontot Ammar jadi bertambah comel dipandang. Haha.

4 Responses

  1. Sweet Child
    | Reply

    @NuR si CiKGu RiBeNa
    hehe…cian ammar kena cubit nnt..

  2. Sweet Child
    | Reply

    @Rosie Rose
    yhx mama fahim..hehe

  3. NuR si CiKGu RiBeNa
    | Reply

    alahai comelnye dia..
    gebu je..

    nak cubit skit leh tak mama ammar?

  4. Rosie Rose
    | Reply

    wahhh pandainya ammar pakai cd…! cute!

Leave a Reply

CommentLuv badge