» » » Check-up Kedua Baby I.A

Check-up Kedua Baby I.A

Assalamualaikum.

Asyik cerita pasal Izz Ammar je kan. Jadi kali ni nak bercerita pasal Baby I.A pula. Seminggu lepas kami sampai Toulouse hari tu, kami dah pergi buat check-up yang kedua untuk adik Ammar ni. Walaupun dah lima bulan mengandung, tapi baru kali kedua nak baut check-up kat Perancis ni sebab balik bercuti lama di Malaysia. Kalau nak baca tentang pengalaman check-up pertama, boleh baca  di link yang disediakan tu ya.

Alhamdulillah kali ni pun berjaya gak mengelak dari buat VE. Tapi kali ni tak payah gaduh lama2 dah. Rasanya mungkin doktor tu dah ada buat catatan kot kat fail saya yang patient ni degil tak mahu buat VE! Hehe. Jadinya masa check-up hari tu cuma ukur besar perut dan dengar degupan jantung baby. Semuanya OK, Alhamdulillah. Minggu depan nak kena pergi scan baby plak. Tak tahulah nanti dah boleh nampak jantina baby atau tak.

 

15 Responses

  1. hatiputera
    | Reply

    Setiap langkah hendaklah dengan cermat supaya tidak terjatuh. kena ceria selalu.
    hatiputera recently posted..Pengalaman BloggingMy Profile

  2. Hasil Scan Baby I.A
    | Reply

    […] Isnin lepas kami dah pergi scan baby I.A. Hari tu kan dah cerita pasal second check-up, yang ni untuk scan pula. Kat sini benda tu buat lain2, tak sekali macam kat Malaysia. Nantilah […]

  3. Zida
    | Reply

    ala tomei-tomei mummy ni, siap ada blog untuk anak-anak. take a good care ye kak bard, teruskan ber-storiiii heheh 😀
    Zida recently posted..Muhasabah : Anda Islam Yang Kuat?My Profile

  4. Ayesha Ramlee
    | Reply

    semoga semuanya selamat ye

  5. tehr
    | Reply

    moga2 dipermudahkan segala urusan
    makin meriah la nanti
    hehe
    tehr recently posted..Pantun Sakit PerutMy Profile

  6. muazfaris
    | Reply

    wahhh , ade dua blog ke.. khas utk anak2 tercinta..
    muazfaris recently posted..Blog muazfaris.com kena hack oleh DbuzzMy Profile

  7. Ibu Mifzal Arsyad
    | Reply

    dah 5 bulan..rs cam sekejap je kan..x lama lg lahir la..adik ammar..seronok la ammar ada kawan nnt..
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Pinjaman Boleh Ubah (PBU) JPA Sesi 2012 / 2013My Profile

  8. Eizil
    | Reply

    Seronoknya bila boleh lalui perkara sebegini, saya dan isteri masih belum ada rezeki nak menimang cahaya mata, semoga dipermudahkan segala urusan dengan baby kedua ni pula ya. 🙂
    Eizil recently posted..Pentingnya menguasai teknik berkomunikasi.My Profile

    • Bardboo
      | Reply

      insyaallah, nanti akan ada rezeki untuk bro dan rezeki…banyak2kan berdoa pada-Nya…semoga dipermudahkan..
      Bardboo recently posted..Kenapa Saya Buat Blog?My Profile

  9. akubiomed
    | Reply

    Perut pun sudah mula nampak selepas mengandung 5 bulan.

Leave a Reply

CommentLuv badge