» » Derita Senggugut Selama 10 Tahun Kini Hilang, Apa Rahsianya?

Derita Senggugut Selama 10 Tahun Kini Hilang, Apa Rahsianya?

Assalamualaikum.

Hari ini Mama rasa nak kongsikan dengan semua tentang masalah senggugut yang Mama dah lalui sejak 10 tahun yang lepas, dan macam mana senggugut tu boleh hilang dah sekarangni.

Mama start kena senggugut masa berumur 16 tahun. Sejak tu, memang tiap-tiap bulan akan sakit senggugut, tak pernah tak sakit. Selalunya sehari atau dua hari sebelum period, Mama dah mula sakit-sakit pinggang dan moody. Dan selalunya sakit ni berterusan sehingga hari kedua period.

rawat senggugut

Bila umur makin bertambah, sakit tu jadi bertambah teruk pula. Sampaikan kalau tengah senggugut tu, memang serba tak kena. Baring sakit, duduk sakit, berdiri pun sakit. Kalau siapa yang pernah duduk sebilik dengan Mama masa zaman belajar, memang tahulah macam mana rupa Mama menahan sakit. Macam-macam gaya akan dibuat dalam bilik tau. Huhu.

Pernah sekali tu, Mama terperangkap dalam traffic jammed masa nak balik rumah. Bayangkan dah la tengah senggugut, bawa kereta manual pulak tu! Memang menangislah dalam kereta sebab tak tahan sakit sangat. Kaki pun rasa kejang je. Bila sampai je rumah memang terus baring. Terseksa sangat bila diingat-ingatkan zaman tu.

rawat senggugut

Dan seorang pensyarah Mama pernah cakap, sakit senggugut ni akan hilang lepas kahwin. Mama pun terujalah kot-kot boleh hilang sakit ni lepas kahwin. Tu yang kahwin cepat tu, haha. =P

Tapi kan, tetap sakit juga tau. Jadi tunggulah lepas bersalinkan Ammar pula, manalah tahu dah tak kena senggugut. Tapi kena juga! Lepas bersalinkan Aneesa pun macam tu juga.. =(

Masa ni Mama dah redha dah. Rasanya macam memang akan menanggung sakit senggugut ni sampai menopaus datang menjelma. Huhu.

Tapi entah macam mana ada satu bulan tu, Mama tergerak hati untuk cuba GLA Complex. Lepas dah makan sebulan, datang period. Masa tu dah pelik dah. “Aikk kenapa tak ada rasa sakit pun”.. Tapi Mama diamkan je dulu.

Bila dah beberapa hari period, saja je tanya soalan cepumas kat Cik Abang.. ” Abang perasan tak apa yang pelik dengan Adik punya period sekarang ni?” Dan jawab Cik Abang “Perasan. Tak ada mengadu sakit2 pun bulan ni”

Haa nampak tak betapa kuatnya Mama akan mengadu kat Cik Abang tiap-tiap bulan sampaikan dia pun boleh perasan bila Mama dah tak senggugut macam selalu.

Perasaan sekarangni? Bersyukur sangat sebab dapat bebas dari belenggu senggugut. Lepastu, rasa macam tak percaya pun ada juga. Cumanya bila dah tak senggugut ni, Mama kurang aware dengan tanda-tanda period dah nak mai sebab dah tak ada signal sakit tu. Huhu.

Alhamdulillah. Mama rasa semua wanita yang ada masalah senggugut kena cuba GLA Complex ni. Kalau nak, boleh contact Mama ye (013-3876903)

Haa kalau nak bukti testimoni lagi, jom tengok video kat bawah ni sampai habis. Apa yang dia ambil dan apa yang Mama ambil berbeza, tapi bagi kesan yang sama iaitu untuk merawat masalah senggugut.

Masalah Senggugut Teruk Nak Patah Pinggang! Mak Aih, Nasib Dah OK from iReach HD on Vimeo.

set senggugut shaklee

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

2 Responses

  1. titan
    | Reply

    memang tak best bila kena senggugut nih.

    kena plak 10 tahun lamanya tu..
    titan recently posted..Komisen ke 33-35 dari KlikjerMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge