» » » Eiffel, I’m in Love | Percutian di Paris

Eiffel, I’m in Love | Percutian di Paris

Assalamualaikum.

Dah baca entri pertama untuk siri ‘Percutian di Paris‘ tu? Kalau belum baca, sila klik SINI ye. Ok bagi yang dah baca, mari kita sambung pengembaraan. Hehe. =)

Malam pertama di Paris tu, walaupun penat, kami tetap pergi ke Eiffel Tower. Pergi naik kereta, dan waktu tu hujan plak. Bila dah sampai kat sana, susah pula nak cari tempat parking sebabnya kena bayar guna kad bank. Kan kad bank Cik Abang ada masalah. So berpusing2 la kami untuk cari parking yang boleh bayar guna duit syiling je.

Bila dah banyak kali pusing2, saya pun cakap kita balik je la. Tapi Cik Abang tak putus asa. Dia turun dan tanya kat orang pasal parking. Tapi perbualan tu macam ayam dan itik la, as usual! Hehe. Tapi nasib baik lepastu jumpa orang yang boleh cakap Inggeris, dan dia cakap malam ni tak payah bayar parking. Percuma sebab cuti Easter Day!

Wah apalagi, kitorang terus je parking dan berjalan sesuka-hati ke Eiffel Tower. Eiffel Tower ni nampak lagi cantik masa malam sebab ada dipasang dengan lampu. Lepastu dalam beberapa selang masa, diorang akan pasang lampu lip-lap (kelip2). Memang cantik!

Disebabkan masa tu hujan, kitorang dapat ambil gambar sikit je. Dah la dengan dukung Ammar, pegang payung, pegang beg kamera, pegang kamera. Eh memang kelam-kabutlah. Huhu. Tapi takpe, yang penting kami enjoy!

Bila dah puas bergambar, kami pun balik. Dalam hati ni dah tak sabar dah nak sampai bilik hotel, nak tidur. Sebab badan betul2 dah penat. Memang dah terbayang katil je la.

Tapi bila dah sampai je kat depan bilik hotel, pintu tak boleh bukak plak! Banyak kali kami cuba, tak boleh juga. Hah sudah. Ini kes naya. Nak tahu sambungannya? Tunggu next entri… =)

AMMAR KATA: Jangan lupa tunggu sambungan cerita Mama saya ni tau. Mesti semua terkejut bila baca nanti!

25 Responses

  1. Pergi Paris Buat Pasport
    | Reply

    […] Malaysia di Paris. Cantik bangunan dan hiasan dalamannya. Habis je urusan di sana, kami bergerak ke Eiffel Tower. Saja je nak ambil-ambil gambar walaupun dah pernah ke sana tahun lepas. Tapi tak dapat nak […]

  2. Berkenalan Dengan Blogger Wanita Dari Perancis — Hadi Hanafee dot Com
    | Reply

    […] sebab dah ada beberapa gambaran yang boleh didapati daripada blog Bardboo ni. Contohnya entri Eiffel, I’m in Love […]

  3. segalabenda
    | Reply

    hai bestnya dapat ke eiffal tower tu…setakat ni tengok dalam tv aje lah
    segalabenda recently posted..Adab menegurMy Profile

  4. noorsyamsul
    | Reply

    suspen betullah. macam tengok telenovela pula…

  5. Jebeng Otai™
    | Reply

    bkn slalu nk gmbr depan eiffel.. best2x 🙂
    Jebeng Otai™ recently posted..PosLaju : Kotak dan Sampul PrabayarMy Profile

  6. Hazmin Hamudin
    | Reply

    Macam2 dugaan yang berlaku masa bercuti memang sgt merimaskan. Harap sambungannya takda la sedih ye.. hehe.. Dekat sana semua memang tak pakai cash ye?
    Hazmin Hamudin recently posted..Bob Kuman Meninggal Dunia Hanya Khabar AnginMy Profile

  7. Sya Isya
    | Reply

    bestnyer.. Sya ni tah bila lah boleh jejakkan kaki ke sana. huhu.. teringin…
    Sya Isya recently posted..SAMBUTAN HARI BELIA NEGARA 2012 PUTRAJAYA | 1 BELIA 1 MALAYSIAMy Profile

  8. puanbee
    | Reply

    next episod sgt mendebarkan :0 huhu cepat update apa jd selepas ni
    puanbee recently posted..Lindungi Mata dengan Omega 3 – Omega 3 untuk ibu mengandungMy Profile

  9. Ibu Mifzal Arsyad
    | Reply

    kat sana..semua transaksi perlu guna kad bank ya? senang kan..x yah bawak duit byk if nak byr n beli apa2..bestnya..sy selalu berangan nak g cuti2 oversea ni tp x tau la bila dpt..cuti2 over river pun lepas..hehe
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Desperate Ke?My Profile

  10. azmanisma
    | Reply

    hehehe…ammar menjeling jer he3…
    azmanisma recently posted..Renungan Jumaat : Sempurnakah Wuduk Kita?My Profile

  11. Juan
    | Reply

    perghhh, jalan jalan tuh
    Juan recently posted..How To Find And Know Your Facebook Fan Page IDMy Profile

  12. akubiomed
    | Reply

    Saya pun kalau sudah sampai Eiffel tower pun akan redah tak akan hendak tinggal begitu sahaja. Datang dari jauh nih. 🙂
    akubiomed recently posted..Peraduan iPunya! Beli & Menang dengan P1My Profile

  13. muazfaris
    | Reply

    wah menarik nya , teringin nak ke sini satu hari nanti.. tp bilakah waktu nya itu?
    muazfaris recently posted..XD / 6D Theater Di Perpustakaan Awam SelangorMy Profile

  14. anif
    | Reply

    Hujan pun hujanlah.. janji dapat bergambar di Eiffel Tower! 😀
    anif recently posted..Senarai Harga The New iPadMy Profile

  15. zie fauzi
    | Reply

    awat bard… apa jadi?? kunci tertinggal ker?? tido mana malam tu??? dlm kereta ker?? cepat buat sambungan entry tu…. x sabar lak nak baca
    zie fauzi recently posted..Kaki Komen Untuk Suku Pertama 2012My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge