» » Google+ Dan Google+ Page Untuk Blog Bardboo

Google+ Dan Google+ Page Untuk Blog Bardboo

Assalamualaikum.

Lega rasa hati bila blog kesayangan dah pulih semula. Semalam gatal2 tangan tukar theme dan pasang2 plugin baru. Sekali terus widget2 di sidebar dan footer hilang. Cacat terus jadi blog ku. Huhu.

Erm berbalik kepada tajuk entri ni. Sekarang rasanya para blogger tengah berlumba2 membuka akaun Google+ dan Google+ Page. Lepastu masing2 pun sibuk ‘explore’ apa yang ada di kedua2 produk baru dari Google ini.

Saya pun sama juga. Dah buat akaun Google+ dengan nama Badariah Bardboo – dengan harapan takkan ada lagi yang tersilap menganggap Bardboo tu seorang lelaki. Dan saya juga ada buat Google+ Page untuk Blog Bardboo. Korang dah ada akaunnya tak? Kalau dah ada, jom ‘add’ saya ke dalam ‘circle’.

Notakaki: Kalau nak tahu tentang perbezaan antara Google+ dan Google+ Page, boleh baca di blog AkuBiomed.

21 Responses

  1. Nizam Ijam
    | Reply

    nak buat badge kat blog tp x jadi2..haha
    Nizam Ijam recently posted..Muka Mirip Zizan Razak (Zizan Raja Lawak)My Profile

  2. kimmie
    | Reply

    mari memeriahkan G+ pula…:)
    kimmie recently posted..satu kisah untuk dikongsi bersamaMy Profile

  3. paihujey
    | Reply

    sama la jugak dulu jadi macam akak jugak..nasib baik dah jadi elok kan..hehe..masa jadi macam tu memang rasa putus asa la nak godek2 kod ni..
    paihujey recently posted..Apakah Gadget Impian Pilihan AkuMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      hehe..bila blog rosak, nyesal plak usik sana sini..tapi insaf kejap je..lepastu buat balik perangai lama tu..
      anyway, thanks sebab tolong akak besarkan saiz sidebar ni…
      Bardboo recently posted..Cara Untuk Tambah Trafik BlogMy Profile

      • paihujey
        | Reply

        tu la..tak pernah serik..kalau nak blog jadi macam tu kena buat jugak..haha..pastu jadi apa-apa down kejap..pastu buat balik..haha..ok,welcome..
        paihujey recently posted..Apakah Gadget Impian Pilihan AkuMy Profile

  4. Kazen
    | Reply

    siyes jeles nga wordpress….bape byr stahun nie….spec hosting? kalu leh jwb kot emel lah
    Kazen recently posted..Rambut panjang, pendek mana lebih kacak?My Profile

  5. Kak Long Mawar Merah
    | Reply

    Kak Long pun tengah gatal tangan dengan theme baru ni, dan memang banyak benda nak kena godek. Cuma tak cukup masa nak betul-betul mengadap dan usik semua, dan masih banyak yang kena betulkan sebab dah mula ada tugas khas. Memang tengah cuba google+ tapi, masih belum betul lagi linknya.
    p/s Suka dengan susun atur blog ni. Kemas dan bersih nampaknya.
    Kak Long Mawar Merah recently posted..Dari Damai Laut ke Pulau PangkorMy Profile

  6. Pacifista
    | Reply

    try la guna standard badge untuk google+ page tu.lagi mudah visitor nak add nanti 🙂
    Pacifista recently posted..Contest Gadget Impian: Like, +1, Tweet, Tolonglah…My Profile

    • Bardboo
      | Reply

      memang nk guna yg tu..tapi nk besarkan dulu saiz sidebar theme ni…kalau tak nnt terkeluar, tak cantiklah plak,,,huhu
      Bardboo recently posted..Sudah Sampai Seru!My Profile

  7. levelsatu
    | Reply

    wah, semua dah buat. kena buat jugaklah macam ni. grr..
    levelsatu recently posted..3 Cara untuk memudahkan anda semak saman.My Profile

  8. hafizmd
    | Reply

    as salam,

    Mmg ingatkan tadi blog sang arjuna, tp salah pulak….eheh

    Kali pertama singgah ni =) Salam perkenalan
    hafizmd recently posted..Raikan kawan, hindari lawanMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      memang ramai sangat dah yang tertipu dengan nama bardboo tu..salam kenal gak..jemput2 la singgah sini selalu..
      Bardboo recently posted..Sudah Sampai Seru!My Profile

  9. puanbee
    | Reply

    bee rasa semua org pun ada pengalaman “gatal tangan ” hehe tak pe , kalau ada apa2 yg salah boleh di jadikan pengalaman , kita add kat circle kan ..
    puanbee recently posted..Download Calendar 2012 Template Microsoft | Download Kalendar 2012My Profile

    • Bardboo
      | Reply

      kalau gatal tangan nak dpat duit mesti syok kan? hehe..yup dah add dah..
      Bardboo recently posted..Sudah Sampai Seru!My Profile

    • akubiomed
      | Reply

      Kalau tidak mencuba tidak berlajar. Kesilapan ada lah guru supaya kesilapan tidak berlaku di masa akan datang.

  10. zie fauzi
    | Reply

    akak suka theme ni..loading laju…. tp tula,kak zie suka kekemasan.. suka theme yg ada border kat entry n sidebar… bila xder border rasa mcm serabut tgk… lgi satu theme ni sidebarnya kecik… nk setting risau ada yg tak kena… cukup la sekali blog huru hara hari tu angkara tangan kak gatal nk buat itu ini… hehehe….

    btw,dah add ke circle dh….
    zie fauzi recently posted..Gadget Impian | Anda Penentu Impian Ibu AlyaMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      saya suka theme blog akak..memang kemas! sya memang nak besarkan sidebar ni..tapi tunggu lepas habis contest gadget impian dulu la..takut blog haru lagi..
      Bardboo recently posted..Sudah Sampai Seru!My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge