» » » Hasil Scan Baby I.A

Hasil Scan Baby I.A

Assalamualaikum.

Salam hari Rabu buat semua. Patutnya hari ini buat Wordless Wednesday la kan? Tapi disebabkan entri yang ini memang nak buat dari malam tadi lagi tapi tak sempat buat sebab Ammar tidur lambat, jadinya saya buat sekarang ajalah. =)

Hari Isnin lepas kami dah pergi scan baby I.A. Hari tu kan dah cerita pasal second check-up, yang ni untuk scan pula. Kat sini benda tu buat lain2, tak sekali macam kat Malaysia. Nantilah saya cerita detail tentang perbezaaan cara di sini dan cara di Malaysia, ya?

 

Seperti biasa, masalah bahasa menjadi kekangan. Stress betul. Tak dapat nak tanya betul2 tentang keadaan Baby I.A. Tapi orang tu cakap semuanya Ok, tak ada sebarang masalah. Suka sangat tengok Baby I.A gerak2 dalam perut. Siap minum air lagi. Hehe. Tapi si Along Ammar tu tak kisah pun nak tengok adik dia. Dia lagi sibuk nak main2 dengan benda2 yang ada dalam bilik tersebut. Lain kali kena tinggal kat rumah baru tahu! Hehehe…

Hasil daripada scan tersebut, kami dah dapat tahu jantina anak kedua ini. dan insyaAllah kalau betullah scan yang dibuat ni, Ammar akan dapat adik perempuan! Wah, tak sabarnya nak beli baju2 warna pink. Doakan semoga semuanya selamat ye kawan2. ^_^

Panduan Selepas Bersalin Untuk Ibu Muda

Rahsia Mudah Hamil Terbongkar!

35 Responses

  1. aja
    | Reply

    sepasang lah yek….bestnye…
    aja recently posted..Marissa nur iman dah 1y6m..My Profile

  2. […] ni saya nak update tentang kehamilan kedua ni pula. Kalau mengikut kepada hasil scan baby, InsyaAllah Ammar akan dapat adik perempuan. Berbunga je rasa hati ni, sebab nak dapat anak […]

  3. Ummi Hanie
    | Reply

    tahniah, bakal dapat sepasang 🙂
    Ummi Hanie recently posted..Lagi lukisan dari debu kereta… sungguh kreatifMy Profile

  4. Dnazz
    | Reply

    As-Salam
    Dah lama iza tak menjengah ke sini
    Langsung tak sangka bard dah pregnant yg second!
    How bless u are!im so happy for u!!!
    Cant wait to have mine too hehehe
    Jaga baby eleok2 ya. C ya

  5. Hafizul
    | Reply

    Wahh tahniah2…mesti lepas ni senang nk buat pilihan dalam membeli baju baby girl..hehe
    Hafizul recently posted..Antara Mak Cik Monopos & Anak DaraMy Profile

  6. Juan
    | Reply

    tahniah akak
    Juan recently posted..Janji Ditepati – RM200 Untuk Belian Telefon PintarMy Profile

  7. kodinz
    | Reply

    Alhamdulillah. Kalau betul scan tue cukup la sepasang kan 🙂
    kodinz recently posted..Buat Duit Dengan Clickbank – Pemasaran Melalui YoutubeMy Profile

  8. hatiputera
    | Reply

    Tahniah..kesihatan siibu kena jaga tu.
    hatiputera recently posted..Perancangan dan impian bloggingMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      betul gak tu…kadang2 memang terlupa nak jaga diri sendiri bila dah sibuk jaga anak sulung..
      Bardboo recently posted..Bukan Cinta Muka BukuMy Profile

  9. Ibu Mifzal Arsyad
    | Reply

    wah..bestnya..sepasang la nnt dapat baby girl.
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Live Streaming Belanjawan 2013My Profile

  10. beckhr00y
    | Reply

    tahniah bakal mendapat cahaya mata baru
    beckhr00y recently posted..Sertai Program Exabytes 100 Blogger Ads ProgramMy Profile

  11. zie fauzi
    | Reply

    wahhh…tahniah2…. mesti teruja kan sebab lepas ni boleh beli gaun kiut byk2…
    zie fauzi recently posted..Ingin Tahu Tanda-tanda Sakit BersalinMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      haah kak..memang dah terbayang2 dah ni nak beli gaun dan headband comel2…
      Bardboo recently posted..Hasil Scan Baby I.AMy Profile

  12. Jebeng Otai™
    | Reply

    ammar ade geng la lpas ni..hehe
    Jebeng Otai™ recently posted..Wordless Wednesday : SaunaMy Profile

  13. Eizil
    | Reply

    Tahniah diucapkan, semoga baby dan bard sihat walafiat… seronoknya akan dapat anak perempuan… 😀
    Eizil recently posted..Kehijauan – saujana mata memandangMy Profile

  14. Anuar
    | Reply

    Tahniah.. Dapat baby perempuan.. Saya dan isteri juga berharap kami ada rezeki dapat anak perempuan pada suatu hari nanti.. Setakat ini syukur Alhamdulillah.. Kami baru mempunyai dua orang anak lelaki…
    Anuar recently posted..Rahsia Kejayaan Pemenang Top 5 Contest SEO Eyriqazz Vs DenaihatiMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      insyaAllah…kalau ada rezeki nanti dapatlah anak perempuan untuk yang ketiga nanti kan..
      Bardboo recently posted..Hasil Scan Baby I.AMy Profile

  15. rahman
    | Reply

    tahniah.. warna pink utk baby girl yer.. menarik juga tu
    rahman recently posted..Samurai Beef Burger perosak dietMy Profile

  16. budak felda
    | Reply

    Tahniah….saat gembira tiba lagi 🙂
    budak felda recently posted..Nasihat Untuk 3 TahunMy Profile

  17. anif
    | Reply

    Tahniah.. Bakal dapat baby girl 😀
    anif recently posted..Version 2.0 – Wordless Wednesday #54My Profile

  18. akubiomed
    | Reply

    Tanniahlah bakal timang anak perempuan. 🙂
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – # Tanya sama pokokMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge