» » Jom Join Segmen Aku Seorang Surirumah [FEATURED]

Jom Join Segmen Aku Seorang Surirumah [FEATURED]

Assalamualaikum.

Tak stress ke jadi surirumah? Itulah tajuk entri saya sebelum ini. Dan atas cadangan Puan Bee dalam entri tersebut, saya akan jadikan benda ini sebagai satu segmen khas untuk surirumah-surirumah di luar sana. Anda join segmen ini, dan berpeluang untuk memenangi Mivva Beauty Box. Apa itu Mivva Beauty Box? Hah saya pun baru tahu pasal benda ni setelah baca di SINI.

Setelah difikir-fikirkan, saya rasa macam nak langsungkan segmen ini buat sepanjang tahun 2013 ini. Buat siri pertama, kita mulakan dengan dengan topik ‘Tak stress ke jadi surirumah?” Kalau segmen kali ini mendapat sambutan, saya akan buat lagi dengan topik yang lain pula.

Syarat penyertaan:

1. Buat satu entri yang bertajuk “Tak Stress Ke Jadi Surirumah? | Segmen Aku Seorang Surirumah”. (Update: Tajuk bebas, sukahati nak letak tajuk apa)

2. Dalam entri penyertaan anda kena letak link ke entri INI >>http://bardboo.com/segmen-aku-seorang-surirumah/jom-join-segmen-aku-seorang-surirumah<<

3. Letak gambar di bawah ini dalam entri penyertaan anda.

4. Tinggalkan link penyertaan anda di dalam komen di bawah.

5. Like Facebook Fanpage Mahligai Cinta (optional).

6. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 30 April 2013.

7.Β Pemenang akan ditentukan dengan menggunakan perkhidmatan Random.org.

8. Seorang peserta bertuah akan memenangi sekotak Mivva Beauty Box yang berharga RM38, dan kotak ini akan dihantar terus ke rumah pemenang (alamat Malaysia).

Apa faedah join segmen ini?

1. Dapat menambah kenalan dari kalangan surirumah.

2. Berkongsi cerita dan pendapat dalam entri yang dihasilkan.

3. Setiap penyertaan akan mendapat backlink dari Blog Bardboo.

4. Link setiap entri penyertaan akan diletakkan di sidebar Blog Bardboo sehingga segmen ini tamat.

UPDATE (14 MAC 2013)
Siapa yang layak sertai segmen ini:

1) Isteri. Tak kisah bekerja atau tak. Sebab kalau dah berkahwin, tetap namanya surirumah, kan? =)

2) Suami. Tapi yang bekerja di rumah sahaja, ataupun lebih dikenali sebagai Mr. Mama. =)

Jadi apalagi, cepat-cepat karang entri anda, dan hantar penyertaan sebelum terlambat! ^_^

82 Responses

  1. leny
    | Reply

    ikut menyimak saja,,sebab saya tak bisa ikut.semoga berjaya buat yang join…good luck!!

  2. zool
    | Reply

    kalau nak cari surirumah boleh ke..
    Laalalalalal
    zool recently posted..Wordless Wednesday #Jangan Perlekeh Orang MiskinMy Profile

  3. Sop
    | Reply

    x cukup syarat
    bukan mr mama.. huuhuh
    jnguk rakan je la nampak nyer πŸ™‚
    Sop recently posted..Menang RM 100.00 Dari Giveaway Hairulazni.myMy Profile

  4. Bang Iwan
    | Reply

    dari denaihati singgah disini,… salam kenal.
    Bang Iwan recently posted..Video : Aplikasi Durex Fundawear Dapat Membantu Hubungan Seks Jarak Jauh Lewat InternetMy Profile

  5. Ferry
    | Reply

    Untuk kaum hawa segmen nih yah sahabat….
    Ferry recently posted..Penyakit Hemoroid AmbeienMy Profile

  6. Hanif Menhad
    | Reply

    kalau nak joinkan untuk orang rumah (isteri) boleh x?

  7. Lizz
    | Reply

    saya bukan seorang suri rumah. macam mana? hahahahaha!!!
    Lizz recently posted..RM 300 Dalam Masa 2 Hari Rezeki Komisyen AffiliateMy Profile

  8. KY
    | Reply

    semoga suksus ye Puan Bordboo
    KY recently posted..Perkara Yang Selalu Dilupakan Oleh Seorang BloggerMy Profile

  9. syaifuddin alias
    | Reply

    haha…wahai semua peserta golongan ibu..GOODLUCK !!
    p/s : ingat saya lagi tak puanbard ? huhu

  10. titan
    | Reply

    gua tak nak join. gua bagi chance makcik-makcik menang plakk..
    titan recently posted..Selalu tak dapat macam ini?My Profile

  11. ika
    | Reply

    hope menang kepada sesiapa yg join sehgmen ni
    ika recently posted..Najwa LatifMy Profile

  12. Ibu Mifzal Arsyad
    | Reply

    Syarat baru..wah..br nak komen x leh join sbb berkerja..huhu..mmg isteri berkerjaya pun tetap surirumah juga..

    nnt join..sempat lg ni..hehe
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..4GB Tak Cukup!My Profile

  13. nazra
    | Reply

    bukan surirumah tapi sangat berharap dapat jadi surirumah 24/7/365 πŸ˜€
    nazra recently posted..Resdung boleh menyebabkan kita PEKAK???My Profile

  14. Baca Buku Tambah Ilmu
    | Reply

    […] Jangan jadikan alasan kita surirumah ni duduk rumah je, tak payahlah nak baca-baca buku bagai. Eh membaca ni untuk dapatkan ilmu tau. Sampai mati pun kita kena cari ilmu. Jadi, jom tanamkan minat membaca! Dan jom join segmen ni>>> Segmen Aku Seorang Surirumah […]

  15. Baca Buku Tambah Ilmu - Blog Bardboo
    | Reply

    […] Jangan jadikan alasan kita surirumah ni duduk rumah je, tak payahlah nak baca-baca buku bagai. Eh membaca ni untuk dapatkan ilmu tau. Sampai mati pun kita kena cari ilmu. Jadi, jom tanamkan minat membaca! Dan kom join segmen ni>>> Segmen Aku Seorang Surirumah […]

  16. hatiputera
    | Reply

    Apakan daya saya bukan seorang suri rumah.
    hatiputera recently posted..Wordless Wednesday – Twisties Superstarz XMy Profile

  17. zifa
    | Reply

    assalamualaikum..

    1st time masuk blog ni. saya google nk cari theme n edit css untu adjust disebar jd more wider.. so terjumpa blog ni..

    ada topik menarik pulak tu utk buat entry.. insyaallah saya akan join untuk tulis pasal segmen ni.. saya pun full time housewife..full time blogger walau jarang update n full time on9 business utk suka2..hihi
    selamat berkenalan

    • Puan Bardboo
      | Reply

      salam…

      daapt tak apa yang dicari? hehe…nanti join la segmen ini ye..

      salam kenal juga dari saya..
      Puan Bardboo recently posted..Sakit GigiMy Profile

  18. Izzat Eshak
    | Reply

    Semoga berjaya kepada para surirumah sekalian =)
    Izzat Eshak recently posted..Menabung lebihan duit syilingMy Profile

  19. MommyArissa
    | Reply

    salam….. sy ada gak karang entry ni. cube nasibbbbb… hehe. http://paper-pink.blogspot.com/2013/03/tak-stress-ke-jadi-surirumah-segmen-aku.html

    • Puan Bardboo
      | Reply

      salam mommy arissa..maaf ye lambat balas komen ni..terima kasih sudi join segmen ni.. =)
      Puan Bardboo recently posted..Sakit GigiMy Profile

  20. PCL
    | Reply

    sy jemput my wife … mamaD join, haraplah dia ada kelapangan..
    PCL recently posted..Apa dah jadi…?My Profile

  21. Muktasim
    | Reply

    surirumah je la boleh join .. πŸ™‚
    Muktasim recently posted..Semak Keputusan SPM 2012 mulai 21 Mac 2013My Profile

  22. hafiz
    | Reply

    nak tengok ada tak mr mama join…
    hafiz recently posted..Wordless Wednesday #21 : Laksa JohorMy Profile

  23. suri
    | Reply

    lelki yg berkerja mmg tak layak.setahu saya byk blogger berkerja heeee. ti sy nk joint eh

  24. Imran
    | Reply

    hoho hebat
    Imran recently posted..Bersatu Hadapi MusuhMy Profile

  25. Mama Murai
    | Reply

    Ok secara jujurnya ini adalah segmen pertama yang berjaya menarik perhatian saya.
    Tapi boleh tak kalau saya bubuh tajuk yang lain daripada yang lain? Alasannya saya suka dengan keunikan πŸ™‚
    Mama Murai recently posted..Adik jual tudung, hukum pakai tudung tu wajib tau! Bukan harusMy Profile

  26. Irsah
    | Reply

    Owh tak sabar nak BW blog Mr. MAMA.. nak tahu jugak perkembangan mereka sbg “seriumah” hik3… macam saya..

    Will try my best to join PB… kontes menarik (dan hadiah dier pown…)
    Irsah recently posted..MyBlogShop Pro for Him/Her- Tema Kedai Online Blogger PercumaMy Profile

  27. asydhia
    | Reply

    Kalau suri rumah separuh masa boleh join jugak ker…maklumla siang p kerja,balik kerja baru jadi suri rumah dan full day suri rumah kalau hari bercuti…

  28. izan mama mia
    | Reply

    hai,..salam singgah sini,..saya mmg surirumah,..mmg adakalanya stress tapi mood belum mari nak up entry…
    izan mama mia recently posted..Update Rempah Masak HitamMy Profile

  29. zie fauzi
    | Reply

    nak join…nak join…hihi…tunggu bila betul2 lapang kak buat entry ye
    zie fauzi recently posted..Persatuan Ibu-Ibu Comel Mengandung (PIICM)My Profile

  30. hasrulhassan
    | Reply

    Saya pun surirumah gak …. tapi adiah tu tak aci …. benda org perempuan, ada je lelaki jadi surirumah ni …. πŸ™‚ tak ada hadiah option ke? hehehehe…
    hasrulhassan recently posted..Giveaway Diskaun 50 Peratus Exabytes Web HostingMy Profile

  31. Juan
    | Reply

    saya bukan suri rumah, saya blogger, hehehe
    Juan recently posted..Pengambilan Makanan Oat – Pilih Diet atau Pilih SihatMy Profile

  32. Kulanzsalleh
    | Reply

    Kali ni kami jadi supporters saja..
    selamat berjaya kepada bloggers yang bergelar suri rumah
    Kulanzsalleh recently posted..Wordless Wednesday: Orchid PhotosMy Profile

  33. ejam
    | Reply

    wah menarik ni, boleh jadi pemerhati, kalau perlu boleh kemukakan hujah membela diri pula para suami…kan.
    ejam recently posted..Eizil Network Dengan Promosi Bulan Mac 2013.My Profile

  34. KiD
    | Reply

    saya pun suri rumah gak.. eh boleh ke? heheheee
    KiD recently posted..Wordless Wednesday | Apa itu TITAN?My Profile

  35. Denaihati
    | Reply

    good luck untuk peserta Segmen Aku Seorang Surirumah. menarik ni untuk tatapan sang suami.
    Denaihati recently posted..iPhone 5 Memudahkan KehidupanMy Profile

  36. hafizmd
    | Reply

    Ambe jugak bukan suri rumah…hehe
    hafizmd recently posted..Wordless Wednesday #34 Titan Lagi?My Profile

  37. Anuar
    | Reply

    Alamak… Nak join.. Tapi saya bukan surirumah… hehehe…
    Anuar recently posted..Janji Ditepati : Abang Ensem dan Milan DoshiMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge