» » » Jom Petik Strawberry!

Jom Petik Strawberry!

Assalamualaikum.

Ammar suka sangat makan strawberry. Memang buah kegemaran dia la tu. Nendanya kat Malaysia dah risau nanti bila balik Malaysia, mana nak cari strawberry? Hah jangan risau, epal pun Ammar makan gak. Cuma jangan dihulurkan makanan2 ringan ye, nanti Mama Ammar marah! Haipp3x! Hehe.. =P

Khamis lepas kitorang ikut beberapa buah family Melayu kat sini pergi petik buah strawberry kat ladang. Tapi tak banyak mana pun strawberry yang ada. Kalau makan kat situ, tak kena bayar. Bila bawak balik, baru kena bayar. So sambil petik, sambil masuk mulut. Hehe.

Ingatkan nak petik buah cherry sekali. Tapi masih belum masak. Mungkin akhir bulan Jun nanti kot baru masak betul. Tapi masa tu kitorang tak ada kat Toulouse ni, nak balik bercuti kat Malaysia. Tak sabar dah ni! ^_^

19 Responses

  1. Aktiviti Petik Epal | Sedapnya Epal Segar!
    | Reply

    […] update sedikit cerita kami pergi petik buah epal petang tadi. Kalau sebelum ini dah ada pengalaman petik buah strawberry, kali ni nak petik buah epal pula. Yela, takkan la nak lepaskan peluang2 yang ada kan. Kalau kat […]

  2. kulanz
    | Reply

    seronok dapat petik sendiri buah strawberry..
    kulanz recently posted..Adira AF, Ombak Rindu, Live & ExclusiveMy Profile

  3. arrizz
    | Reply

    petik dan makan fresh!hehe
    arrizz recently posted..Wordless Wednesday – Orang Korea hodoh!My Profile

  4. puanbee
    | Reply

    amboi mamanya jaga pemakanan amar ya , bagus betul
    puanbee recently posted..Bueno Dan Lelaki Kacak RomantiknyaMy Profile

  5. kodinz
    | Reply

    Pengalaman tu yang berharga. Makan kat situ tak kena bayar?? best tuh. Leh makan sampai kenyang 🙂
    kodinz recently posted..Google Ajak Menari Pulak…My Profile

  6. langkawihomestay
    | Reply

    comelnya ammar..hepi btul die..

  7. Ibu Mifzal Arsyad
    | Reply

    sedapnya buat strawberry..sy suka makan cicah nga garam…hehe..masam n masin lak jadinya..

  8. shraqs
    | Reply

    seronok tu dpt pengalaman macam tu
    shraqs recently posted..Google Memberikan Sitelinks Untuk MobilityWorldsMy Profile

  9. zie fauzi
    | Reply

    cedappp ye ammar… ..ruginya org yg x makan strawberry mcm untie ni haaa…. 🙂
    zie fauzi recently posted..Al-Fatihah buat NormaMy Profile

  10. dzuandiey
    | Reply

    bestnya…cikgu boleh petik mulberry depan rumah jer la..buat jem..hihi.. 🙂
    dzuandiey recently posted..Bila Anak Dah Jadi Kurang AjarMy Profile

  11. akubiomed
    | Reply

    Cara penanaman Strawberry disana masih mengunakan tanah tentu ia organik.

  12. Hadi Hanafee
    | Reply

    seronok nampaknya. dah lama tak makan strawberry
    Hadi Hanafee recently posted..Blog WordPress Kena Hack – Apa Perlu Buat?My Profile

  13. azman
    | Reply

    Suka nye Ammar..nak sakit perut ker mkn byk2?
    azman recently posted..LELAKI KACAK TERAKHIRMy Profile

  14. cikgu hairul
    | Reply

    best kak bard boleh petik strawberi kat sana. Hari tu saya ke cameron nak petik strawberi dah tak dibenarkan. Takut rosak katanya..

Leave a Reply

CommentLuv badge