» » » Kejutan Istimewa Dari Seorang Suami

Kejutan Istimewa Dari Seorang Suami

Assalamualaikum.

Boleh dikatakan majoriti kaum Hawa memang sukakan kejutan, ataupun bak kata Eric Leong ‘Surprise!!” Yang buat lagi menarik kalau kejutan tu datang dari orang tersayang. Tapi kadang-kadang kaum Adam ni tak faham, tak tahu, ataupun saja-saja buat-buat tak tahu. Hehe. Betul tak? Betul tak?

Nak dijadikan cerita, adalah satu hari ini, Cik Abang bagi saya kejutan dengan sejambak bunga mawar merah yang dia beli lepas balik dari solat Jumaat. Memang terkejut masa tu, dan rasa terharu sangat. Kali pertama dapat kejutan bunga macam tu. Senyum gembira je lepas tu, sampai berhari-hari lamanya. Wah itu baru penangan sejambak bunga. Kalau seketul intan berlian? @_@

Haha, ok melawak je. Tapi apa yang saya nak sampaikan kat sini, kami kaum perempuan yang lemah ini, memang berjiwa sensitif. Jiwa sensitif kami ini suka dibelai. Dengan mendapat kejutan-kejutan macam ini, kiranya dah tertunailah juga belaian yang diharapkan. Tak perlu pun benda-benda yang mahal, cukup dengan sekadar sejambak bunga. =)

Saya tahu ramai yang melawat blog ini dari golongan Adam kan? Dan ramai yang dah kahwin. Apa kata sesekali bila balik kerja tu, singgah dulu beli bunga untuk isteri. Kalau dia tak suka bunga, belikan benda lain, tapi mestilah benda yang lain dari lain. Kalau hari-hari balik kerja belikan dia keropok lekor ataupuan goreng pisang (ok saya memang teringin nak makan benda-benda ini), janganglah beli benda ini gak. Mesti diorang dah tak heran punya. =P

Ataupun, nak lagi gempak dan hebat, jom beli Set Keintiman yang Ohsem ini. Dalam set ini ada Vitamin E dan Alfalfa. Gabungan ini memang mengancam untuk hubungan suami isteri. Ramai yang dah guna, dan berpuas hati dengan kesannya. Harga pun tak mahal. Berminat? Jom isi borang order DI SINI.

32 Responses

  1. leny
    | Reply

    waaaaooowww,,,bunganya cantik sekali,,ingin juga dapat kejutan macam tuh!!

  2. Hazmin Hamudin
    | Reply

    Kena cepat-cepat cari ‘orang rumah’ ni. Hehe. Boleh buat kejutan selalu
    Hazmin Hamudin recently posted..Renew Hosting ServerfreakMy Profile

  3. Mama Murai
    | Reply

    sebenarnya tak kisahlah apa yang si dia beri, kaum perempuan ni kalau diberi kejutan pasti akan menyentuh jiwanya. Walau sekecil-kecil barang. Kita kan sensitif 🙂
    Mama Murai recently posted..Update kembali dan teori ranking Alexa. Rubbish!My Profile

  4. Ummi Hanie
    | Reply

    pewittt… dpt bunga sejambak… akk xpernah dpt sejambak gini rasenye,,, dr sedara ade le dpt masa lepas bersalin 😉
    Ummi Hanie recently posted..Menang iPad, iPad Mini dan wang tunai dengan mudahMy Profile

  5. staibaqhang
    | Reply

    bila la nak boleh beli bunga mcm ni… tapi mem tak suka bunga plak… beli cucoq udang la senang.. ekekek… leh tumpang makan
    staibaqhang recently posted..Telur ikan dan Ketam BungaMy Profile

  6. Sop
    | Reply

    wah romantiknya dpt sejambak bunga
    x pernah bg wife bunga 🙂
    Sop recently posted..Pameran HOMEDEC 2013 Kuala LumpurMy Profile

  7. Denaihati
    | Reply

    tahniah yer. segar betul bunga tu. … nanti singgah beli bunga kejap. kat m’sia bunga cepat layu, biasanya tahan 1minggu je, beli mahal pulak….heee
    Denaihati recently posted..Melastik Bintang Usaha Untuk Capai MatlamatMy Profile

  8. Hairul Azni
    | Reply

    Saya pernah buat kejutan sekali..memang wife seronok tidak terhingga la.. 🙂
    Hairul Azni recently posted..Statistics Tools Dari JetpackMy Profile

  9. hatiputera
    | Reply

    Orang pompuan memang suka dengan bunga-bunga nie.
    hatiputera recently posted..Komisen #1 Dari Panduan Baju KurungMy Profile

  10. Arieffahmi Abd Razak
    | Reply

    Best2! boleh praktik kat isteri ni.hehehe

  11. Zie Fauzi
    | Reply

    wahhh…bestnya… last kak dpt bunga dr cik abg masa hari konvo…lepas tu xde dah..sbb kak x berapa minat… hihi…

    tp 2 3 minggu lepas ada la kejutan… dpt hadiah laptop baru..cik abg kata nk tunggu besday nanti nk bg tp dh laptop yg dia order dh sampai terus je dia bg dulu… sbb cik abg kak ni, dia x pandai sorok2…senyum sampai ke telinga jgk la… 🙂
    Zie Fauzi recently posted..Fasha Sandha Selamat Lahirkan Bayi LelakiMy Profile

  12. munir ardi
    | Reply

    kejutan-kejutan seperti ini begitu romantis dan akan menambah hangat perasaan sayang
    munir ardi recently posted..RIP Ustad Jefri Al BuchoriMy Profile

  13. Asyrof Asri
    | Reply

    Pandai hubby ambil hati Cikpuan ya. 😉

    Doa dan harapan moga Cikpuan sekeluarga terus bahagia dan sentiasa dipayungi rahmat Allah.

    Moga sukses dalam bisnes ya. 😉
    Asyrof Asri recently posted..Kontes Panduan Blogger – HasrulHassan.comMy Profile

  14. Lizz
    | Reply

    comelnyer!!!! so sweet. semoga perkahwinan u all kekal sampai ke akhir hayat ya. sama-sama ke Jannah Allah 🙂
    Lizz recently posted..Siri Blogger Wanita Part 1: Boleh Ke Jadi Blogger Wanita Berjaya?My Profile

  15. BeritaKaki
    | Reply

    awww..so sweet …bila lah sy nak bagi pada isteri sy pulak..hehehe
    BeritaKaki recently posted..Coklat Dari Jus Buah Elak GemukMy Profile

  16. Juan
    | Reply

    set intim? adehhhh

    Lelaki memang susah nak romantik sebab kasih sayang dia dlm bentuk tanggungjawab dia pada keluarga. Tp kepada laki yang jenis “faham”, maka sejambak bunga bakal dia berikan kepada isteri tercinta beliau
    Juan recently posted..Update SEOPressor Version 5.0.2My Profile

  17. titan
    | Reply

    sukalah tu kan..kannn.. olaaa!!
    titan recently posted..Kontes Panduan Blogger – HasrulHassan.comMy Profile

  18. akubiomed
    | Reply

    Harap tidak keawang-awangan lagi. Pandai hubby ambil hati.:-)
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – Jemput naikMy Profile

  19. Oneblogsocial
    | Reply

    Romantik betul
    Oneblogsocial recently posted..Blog Pelancongan SabahMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge