» » 5 Sebab Perlu Jadi Ahli Shaklee Dengan Segera

5 Sebab Perlu Jadi Ahli Shaklee Dengan Segera

posted in: Shaklee | 3

Assalamualaikum.

Mama yakin ramai yang nak jadi ahli Shaklee, tapi masih teragak-agak untuk meneruskan niat tersebut. Entah kenapalah rasa berat sangat nak mendaftar sebagai ahli Shaklee kan? Mari sini Mama kongsikan keistimewaan menjadi ahli Shaklee, supaya anda semua boleh buat keputusan yang tepat selepas membaca entri ini.

Kenapa perlu jadi ahli Shaklee?

1.  Boleh beli semua produk Shaklee pada harga ahli.

Anda semua tahu tak yang produk Shaklee ini ada banyak sangat, bukan semata-mata suplemen kesihatan sahaja? Jadi bila dah jadi ahli, anda boleh beli mana-mana produk pada harga ahli yang sudah tentunya jauh lebih murah dari harga runcit. Misal kata bulan ni anda nak cuba ESP, anda pun mencarilah ke seluruh pelosok Malaysia untuk mendapatkan pengedar Shaklee yang menjual pada harga ahli. Dan bila bulan depannya rasa nak cuba Vivix pula, anda ulang kembali proses yang sama. Bukankah ini sudah membuang masa dan juga duit (untuk call/sms)?

2. Dapat kumpul point untuk setiap belian.

Anda tahu tak, yang setiap produk Shaklee itu ada nilai pointnya yang tersendiri? Lagi mahal harga produk, lagi banyaklah nilai pointnya. Dan nilai point ini dikira dari hari pertama sehingga hari terakhir setiap bulan. Dan jika point terkumpul setiap bulan melebihi had minimum yang ditetapkan, anda akan menerima cah rebate pada bulan berikutnya (lebih dikenali sebagai bonus). Bonus ini akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda pada pertengahan bulan berikutnya.

3. Dapat personal akses ke web online Shaklee. 

Setelah mendaftar, anda akan mendapat nombor ID dan kata laluan untuk login ke dalam website Shaklee. Di dalam website ini, anda boleh membuat pembelian produk Shaklee dan kemudian barang akan terus dihantar ke rumah anda. Anda juga boleh mendaftar ahli-ahli baru serta memeriksa jumlah point terkumpul untuk bulan tersebut. Makluman terbaru mengenai produk dan kelas-kelas nutrisi  juga turut terdapat di dalam website tersebut.

4. Yuran keahlian yang murah.

Yuran keahlian yang dikenakan adalah RM65 sahaja untuk seumur hidup [perlu tambah RM10 (semenanjung) atau RM20 (sabah/sarawak) untuk kos pengeposan memberkit]. Di dalam memberkit terdapat buku ‘Product Guide’, buku ‘business manual’, dan beberapa buah buku lain. Anda tidak perlu risau untuk memperbaharui keahlian setiap tahun kerana keahlian Shaklee anda dijamin untuk seumur hidup.

5. Sudah boleh mula buat bisnes Shaklee dan bina empayar anda sendiri.

Ya, setelah mendaftar sebagai ahli, anda sudah boleh mula berniaga Shaklee. Prinsipnya mudah sahaja, anda cuma perlu kongsikan kebaikannya. Samaada ingin membuat stok di rumah ataupuan tidak, ianya terpulang kepada anda sendiri. Dan anda tahu tak, yang bisnes Shaklee ini boleh diwariskan? Menarik, bukan? =)

Kenapa perlu pilih kumpulan  yang betul?

Baiklah, sekarang anda dah tahu 5 sebab untuk anda menjadi ahli Shaklee, dan dah buat keputusan untuk mendaftar. Sekarang adalah masa untuk memilih, iaitu untuk memilih untuk mendaftar di bawah siapa? Jika niat anda mendaftar hanyalah untuk mendapatkan 4 sebab pertama, maka anda boleh mendaftar di bawah sesiapa sahaja. Tetapi kena pastikan juga yang orang tersebut boleh memberikan panduan untuk pemilihan vitamin dan cara pemakanannya yang betul.

Tetapi jika anda berniat untuk berniaga Shaklee, maka anda perlu memilih kumpulan yang betul kerana ianya akan mempengaruhi prestasi anda di dalam bisnes ini. Jika anda memilih untuk memasuki kumpulan Mama, anda akan mendapat:

  1. Akses ke dalam pelbagai group FB kepunyaan Mama dan juga kumpulan2 besar yang dimiliki oleh upline Mama.
  2. Bimbingan berterusan mengenai produk, cara pemakanan vitamin, tips kesihatan, sistem pemasaran Shaklee, dan sebagainya.
  3. Bimbingan untuk membuat promosi di facebook dan blog.
  4. Bimbingan untuk menghasilkan blog seperti Blog Pengedar Shaklee ini.

Mama mengalu-alukan kemasukan ahli baru di dalam kumpulan Mama, iaitu Diamond Network. Jika anda memang berazam untuk menambah pendapatan dengan berniaga, hubungi Mama segera untuk bimbingan seterusnya.

Jom sertai kumpulan pengedar Shaklee terbaik!

 

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

3 Responses

  1. […] 1. Lima Sebab Perlu Jadi Ahli Shaklee Dengan Segera […]

  2. Anuar
    | Reply

    Banyak kelebihan menjadi ahli Shaklee ni rupanya… Terbaik.. 😉
    Anuar recently posted..Pengalaman Berharga Menyertai Himpunan Penulis Blog Terbesar di MalaysiaMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge