» » » Kuah Kacang dan Nasi Impit | Rasa Macam Hari Raya Pulak!

Kuah Kacang dan Nasi Impit | Rasa Macam Hari Raya Pulak!

Assalamualaikum.

Ok masalah blog dah selesai! Baru je buat pembayaran untuk tambah bandwidth. Dan tak sampai lima minit, terus Blog Bardboo ini boleh di aksess semula. Kira OK la juga servis NetKL ni, walaupun banyak juga dengar cerita2 tak best dari blogger2 lain.

Bila bandwidth dah tambah, blog pun dah cun, (eh cun ke? hehe) barulah semangat nak update blog tu berkobar-kobar semula. Ammar pun tengah tidur. So kena taip dengan pantas ni. Kata pun Supermak!

Erm sebenarnya buat kuah kacang dan nasi impit ni hujung minggu lepas. Sebabnya tiba2 je terasa nak makan benda ni. Bahan pun ada. So terus google resepi, dan tadaa, inilah hasilnya!

Bila makan benda ni, tiba2 je rasa macam raya. Tak sabarnya nak balik Malaysia! Mesti Bonda terharu bila tahu anak bongsu dia ni dah pandai masak macam2. Hehe. Tapi yang paling penting, Cik Abang pun happy dapat makan hasil masakan saya. Alhamdulillah. ^_^

30 Responses

  1. akhiyy
    | Reply

    hehhe..rindu malaysia la tuh..
    akhiyy recently posted..Ayaq Dalam Besi, Api Dalam KacaMy Profile

  2. rahman
    | Reply

    sedapnya.. tapi kena kurangkan sikit minyak tu untuk kesihatan 🙂
    rahman recently posted..Pelancong mengambil gambar KLCC mengundang bahayaMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      hihi..minyak banyak memang tak elok..tapi saya suka..entah bilalah nak berubah ni..
      Bardboo recently posted..Mitos KejayaanMy Profile

  3. Juan
    | Reply

    serius ni yg buat saya rasa nak mencari nasi impit ngan kuah kacang nih, salam cik bardboo, camner nak buat watermark kat gambar tu yer, pakai software apa
    Juan recently posted..Saya Pemenang 10 Carian Terhangat di Google MalaysiaMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      boleh cari di kedai2 tu..hihi..

      sy guna photoscape je..add gmbr atas gambar..err paham kan?
      Bardboo recently posted..Mitos KejayaanMy Profile

  4. azmanisma
    | Reply

    hehehe mengidam yer nama nya tu..hai ada isi ker?
    azmanisma recently posted..Cepatlah sembuhMy Profile

  5. kimmie
    | Reply

    terliur pulak tengok kuah kacang bard ni, buat rojak pun best ni
    kimmie recently posted..Seminar WordPress: Akademi DenaiHatiMy Profile

  6. titan
    | Reply

    aiseh..ni yang buat gua mahu berhenti diet plak ni..
    titan recently posted..Digi Awards vs Cabaran SEO Lelaki KacakMy Profile

  7. Denaihati
    | Reply

    kuah kacang tambah daging potong kecik2 pun sedap juga.
    Denaihati recently posted..5 entri terbaik Denaihati di Google Search MalaysiaMy Profile

  8. anif
    | Reply

    Kalau ada sate lagi sedap ni!! 😀
    anif recently posted..Penyelesaian Masalah Bermula Dengan Memahami MasalahMy Profile

  9. puanbee
    | Reply

    Netkl servisnya memang cepat , cuma tk sesuai tuk akk..

    sedapnya ..akk tk pandai buat kuah kacang huhu
    puanbee recently posted..Kakak MengaduMy Profile

  10. akubiomed
    | Reply

    Jangan menitis air mata semasa makan nasi Impit bersama kuah Kacang sudahlah. 🙂
    akubiomed recently posted..Blog AkuBiomed mencalon diri DiGi WWWOW Awards 2012My Profile

  11. zie fauzi
    | Reply

    yeahh..blog dah ok.. hihihi… tgk kuah kacang bard ni tetiba teringat rendang kerAng n ketupat daun palas mak… 🙂
    zie fauzi recently posted..Restoran di Suria KLCC TerbakarMy Profile

  12. Jobless Girl
    | Reply

    Kuahnya namapk sedap.
    Jobless Girl recently posted..3 Models wanted for golf club eventMy Profile

  13. muazfaris
    | Reply

    oh guna thesis skin ke.. bleh la utk starter..hehe

  14. Hazmin Hamudin
    | Reply

    Dah macam nak raya pula bila ada kuah kacang. Lagi best kalau ada ketupat sekali.

  15. fatin amalina husna
    | Reply

    sedapnyaa..^^
    fatin amalina husna recently posted..cuti sudah ada isi..cuba dulu baru tahu..My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge