» » Magenta Eyed Monster

Magenta Eyed Monster

Assalamualaikum.

Magenta Eyed Monster? Woo, nama yang sangat menarik! Macam rasa teruja je bila masuk ke blog ni tau. Nak tahu kenapa? Rupa-rupanya selepas saya godek-godek blog beliau ni, barulah ketahuan (hah dah macam lagu Indon plak, hehe) yang dia ni rupanya kawan kepada coursemate saya dulu, Jaja. Wawawa, dunia ni memang sangat kecik, kan?
~Jaja ada dalam gambar ni. Hehe~

Blogger kita ni baru je bekerja sebagai translator kat MIG sound studio. Peh, mantap kan? Bagus-bagus. Tapi dengar cerita dia dah dapat tawaran kerja kat tempat lain. Agaknya dia akan tukar kerja atau tak? Kalau nak tahu, kenalah follow blog dia k. Setakat ni dia dah berjaya kumpul 120 follower. Jom kita kasi tambah lagi. Jangan kasi bako! Hehe.
Overall blog ni cerita pasal personal life. Memang mearik kalau korang baca. Tapi kan dia kata blog dia tu dah habis limit untuk upload gambar. Boleh macam tu ek? Tak tahulah plak. Huhu.
~Empunya blog. Cantik kan?~

Ok now mengenai layout plak. Template yang dia guna cantik, simple je. Saya suka. Tapi mungkin ada sikit perubahan yang boleh dibuat:
-limitkan bilangan entri kat bahagian first page. Seeloknya buat antara 3-5. Jangan banyak-banyak, lambat nak loading blog.
-letak widget follower kat bahagian atas blog, senang orang nak follow
-dekatkan widget label dan blog archieve
-center kan semua widget-widget dan gambar untuk jadikan sidebar lebih tersusun.
P/s: Entri ini sempena segmen “Blog Review by Bardboo“. Korang nak gak? InsyaAllah akan dibuat lagi bulan Mei nanti. So be alert! ^_^

Leave a Reply

CommentLuv badge