» » » Makanan Pejal Pertama Buat Irdhina Aneesa

Makanan Pejal Pertama Buat Irdhina Aneesa

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, berjaya juga saya melengkapkan misi nak menyusukan Irdhina Aneesa secara ekslusif (exclusive breastfeeding). Exclusive breastfeeding tu maksudnya bayi cuma diberikan susu ibu sepanjang enam bulan pertama. Air masak pun tak perlu bagi tau. Sebab kandungan air dalam susu ibu tu dah lengkap dah. Nanti bila bayi dah mula makan, barulah kita ajar dia minum air masak.

Sama macam abangnya dulu (Ammar’s First Solid Food), Aneesa pun saya bagi makan dengan puree pisang. Aneesa buat muka pelik masa makan ni. Mungkin ambil masa sikit untuk dia biasa dengan makanan pejal.

Adakah selepas ini si montel akan bertambah montel? Hehe, sama-samalah kita nantikan ye. =)

22 Responses

  1. estri
    | Reply

    Ayo aneesa makan yang lahap agar cepat tumbuh besar.
    estri recently posted..Perbedaan Cokelat Hitam Dan Cokelat PutihMy Profile

  2. hanari
    | Reply

    lucu sekali Aneesa,,semoga lekas besar jadi anak yang sholehah
    hanari recently posted..Efek Kemoterapi untuk Keluarga PasienMy Profile

  3. Rina
    | Reply

    Wah lucunya nie bayi anda, semoga makanan-nya selalu ia makan secara lahap agar bis atumbuh secara baik dan maksimum 🙂
    Rina recently posted..How To Create jQuery Featured Content Slider For WebsiteMy Profile

  4. Juan
    | Reply

    best la ada baby nih, dpt tgk depa membesar
    Juan recently posted..Manfaat Dan Kebaikkan Teh HijauMy Profile

  5. Aya
    | Reply

    Alala…comelnya.. montel.. Aya pun masih ekslusif breastfeeding.. pipi baby pun dah mula montel..hehe
    Aya recently posted..eBook Percuma Case Study SEO Pertama Di MalaysiaMy Profile

  6. Nia Mk
    | Reply

    Tahniah kerana berjaya melengkapkan misi BF selama 6 bulan. Ibu yang hebat ni. Comel sangat baby 🙂
    Nia Mk recently posted..Set Budget Kesuburan ShakleeMy Profile

  7. Nia Mk
    | Reply

    Alolor…comel sangat dia. Tahniah kerana berjaya melengkapkan misi BF. Ibu yang hebat 🙂
    Nia Mk recently posted..Set Bersalin Shaklee murahMy Profile

  8. Naziman Azlye
    | Reply

    Chubby2 anak akak ya. Comel.
    Naziman Azlye recently posted..Naziman ada blog bha kan?My Profile

  9. akubiomed
    | Reply

    Bagi makan makanan pejal lagi chubby jadinya. 🙂

  10. eiela
    | Reply

    ramai jgk ibu2 bg anak2 dia makan puree kan
    eiela recently posted..Adil Dalam Berniaga, Adil Dalam TimbanganMy Profile

  11. Anuar
    | Reply

    Alahai… Tembamnya anak akak.. 😉
    Anuar recently posted..Marilah Berazam Raya Bersama Faizal TahirMy Profile

  12. Abdur Rozak
    | Reply

    Wah… comelnya anak puan.
    Abdur Rozak recently posted..Working With The SystemMy Profile

  13. titan
    | Reply

    budak-budak..memang montel la. hehe
    titan recently posted..Guru kena tembak lagi – Mangsa ketiga?My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge