» » » Mengasah Bakat Menembak

Mengasah Bakat Menembak

Assalamualaikum.

Makin lama makin ramai yang menjadikan aktiviti mengambil gambar menggunakan DSLR sebagai hobi, kan? Dulu, saya minat juga nak ambil gambar guna DSLR ini. Kononnya nak ambil gambar cantik-cantiklah. Bila dah ada DSLR depan mata, bersemangat nak belajar cuma sekejap je. Lepas tu, rasa macam susah je, terus malas dah nak pegang kamera tu.

Tapi nasib baiklah Cik Abang memang ada juga minat mengambil gambar ni. Jadi, memang dia lah yang selalu mengambil gambar kami anak-beranak. Best juga, boleh rakam kenangan-kenangan kami bersama. Nanti bila dah tua nanti, bolehlah tengok balik gambar masa anak-anak masih kecil lagi, kan?

Kalau dulu, kami cuma guna Nikon D3100 je. Sekarang dah tukar kepada Nikon D90, dan Cik Abang pun dah ada beli lens baru. Sekarangni Cik Abang tengah dalam proses nak gilap bakat menangkap gambar. Belajar sendiri-sendiri je, berpandukan Sifu Google. =)

19 Responses

  1. hanari
    | Reply

    poto pertama bagus sekali,…
    hanari recently posted..Efek Kemoterapi untuk Keluarga PasienMy Profile

  2. Rina
    | Reply

    pengambilan sudut potretnya bagus…
    nice photo 🙂
    Rina recently posted..How To Create CSS Social Media Button With Tooltip and Hover EffectMy Profile

  3. fyna
    | Reply

    boleh lah kita jadi geng!! ^_^
    fyna recently posted..Peristiwa Israk Mikraj Yang Perlu DiketahuiMy Profile

  4. Zie Fauzi
    | Reply

    Tgh pasang impian nak ada kamera DSLR jgk dgn hasil titik peluh sendiri 🙂 tgh berusaha nak majukan bisnes……… InsyaAllah….
    Zie Fauzi recently posted..Gambar Pernikahan Izzue Islam Dengan Awin NurinMy Profile

  5. eyriqazz
    | Reply

    Saya suka gambar yang first tu….
    eyriqazz recently posted..3D2N Hadiah Percutian ke BaliMy Profile

  6. akubiomed
    | Reply

    Gambar kedua boleh guna flash kerana wajah baby ada bayang teduhan pokok.
    akubiomed recently posted..Jom ke pelancaran Little Red Cube Puteri Harbour Johor.My Profile

  7. onlajer
    | Reply

    tak pernah guna lagi kamera DSLR nie
    onlajer recently posted..Kenapa Kucing Kau Lapar Masa Aku MakanMy Profile

  8. hatiputera
    | Reply

    Dah lama jugak saya tak menembak nie. Asyik tak cukup masa jer. Makin lama makin serasi dengan DSLR.
    hatiputera recently posted..Komisen Keempat JobdirumahMy Profile

  9. kodinz
    | Reply

    harap-harap tiada kejadian tidak diingini berlake ketika aktiviti tembak-menembak ini 🙂
    kodinz recently posted..Buat Blog Memang Senang Tapi Sebenarnya….My Profile

  10. Datin Tyka
    | Reply

    eh sian dia tergantung dekat pokok..

    wahh hebat menembak ni
    Datin Tyka recently posted..Jom Review Cikgu Titan Tak Terkalah NiMy Profile

  11. Qashmere
    | Reply

    Assalam Sis…

    Cantik gambar ni…mesti guna camera power.
    Qashmere recently posted..VOTE Gambar Baked Cheesy Penne In Tomato Sauce [ AFC – Foodie Face Off 2013 ]My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge