» » Menjawab Persoalan Mengenai BE

Menjawab Persoalan Mengenai BE

Salam.
Saya nak menjawab persoalan seorang blogger (Mama@Liyana) di entry ini. (Cara Mendapatkan Buffered Earnings). Ini soalannya yer:

“mcmn nak kira BE yg kita dapat.contoh.mcmn awak tau BE awak dah 4”


Ok, mula-mula slogin kat Nuffnang. Pastu klik Earnings macam gambar kat bawah ni:


Kalau kita belum pernah dapat apa-apa BE, so apa yang akan keluar bila kita dah tekan Earnings adalah Campaign sahaja ye:
Dan bila je kita dah dapat BE, kita akan nampak table seperti bawah ni pula:
Bila BE-BE ini mati, secara automatik akan jadi Metered Earning, dan akan muncul plak table bawah ni:
Jadi, kalau kita baru dapat satu BE, hanya akan ada satu BE pada table tu. Bila dapat BE lain, akan bertambahlah kotak-kotak pada table kat atas tu. Dan bila iklan tu mati, dia akan terus masuk ke metered earnings plak.
Setakat ini saya dah dapat 12 BE yang dah jadi metered earning, dan dua BE sedang aktif sekarangni. Thanks to Nuffnang yang bermurah hati. =)
So kalau nak Be, jangan lupa ikut tutorial link kat atas tu yer. Semoga MamaLiayana paham ye. Kalau ada apa-apa, jangan malu bertanya. Salam. Daa.

Leave a Reply

CommentLuv badge