» » » Orang Baru dan Rumah Baru

Orang Baru dan Rumah Baru

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, syukur pada-Nya. InsyaAllah bilangan ahli keluarga kecil kami ini akan bertambah. Izz Ammar nak jadi abanglong dah. Eh biar betul? Hehe. Ya, ini betul2 punya, bukan main2. Rezeki Allah bagi, kami terima dengan hati gembira. ^_^

Mula2 tu tak sangka gak yang saya dah ‘berisi’. Tapi bila dah beberapa hari lewat datang bulan, terus jela buat pregnancy test, dan keputusannya positif. Bila pergi jumpa doktor, dia suruh buat ujian darah pula. Dan tadi baru dapat keputusannya, so barulah saya nak announce kat sini.

Setakatni belum ada lagi muntah2. Tapi badan memang cepat penatlah. Dan bila lambat makan sikit je, terus badan menggigil. So sekarangni stok makanan memang kena sentiasa ada. Bak kata saya kat Cik Abang, sekarangni Adik makan untuk tiga orang. Haha. Alasan paling munasabah untuk makan tanpa had! =P

Dan bila dah tahu tentang berita baik ni, terus senang je urusan kami untuk dapatkan rumah baru. Kalau tak sebelum ini, macam2 hal jadi. Malas nak cerita kat sini. Yang penting, dah dapat rumah baru, dan boleh pindah.

Sebab apa nak pindah? Sebab rumah yang kami duduk sekarangni tak berapa selesa. Masa musim sejuk hari tu, tingkap memang sentiasa berair dan sampai air tu meleleh2 ke lantai. Dinding rumah pun sampai berkulat. Dan rumahnya pun kecil je.

Dan bila kitorang memang dah berniat nak tambah bilangan keluarga, sebab tu lah nak kena cari rumah yang lebih besar dan selesa. Alhamdulillah, urusan dipermudahkan. Tapi bila dah pindah nanti, tak tahulah bila akan ada line internet. So sementara tak ada internet tu, blog ini akan sepi sekejap la ye. Huhu.

35 Responses

  1. Jobless Girl
    | Reply

    Tahniah kepada anda.
    Jobless Girl recently posted..Fitness CoachMy Profile

  2. segalabenda
    | Reply

    selamat menambahkan ummat Nabi Muhammad hehehe
    segalabenda recently posted..MPV apa yang best?My Profile

  3. yanmie
    | Reply

    Salam Bard,

    Ehhhh yeker ni heheee, tahniah tau, jaga diri bebaik okies, moga semuanya dipermudahkan, amin insyaallah mudahan πŸ˜€
    yanmie recently posted..Di Penghujung Trimester PertamaMy Profile

  4. puanbee
    | Reply

    bard , tahniah , moga kandungan tu sihat dan bard pun sihat sentiasa …
    puanbee recently posted..Mandi manda di kolam ayer panasMy Profile

  5. rahman
    | Reply

    tahniah… rezki dari Allah πŸ™‚
    rahman recently posted..Zulfahmi Khairudin Menamatkan perlumbaan di tempat ke 8 di Catalunya, SpainMy Profile

  6. kulanz
    | Reply

    Alhamdulillah.. tahniah..
    moga lepas ni semuanya dipermudahkan dan bertambah rezeki lagi..
    kulanz recently posted..Catatan Sepanjang Mei 2012My Profile

  7. muazfaris
    | Reply

    wah tahniah dah ‘berisi’.. menyepi kat sini takpe, kitorg sentiasa menanti..
    muazfaris recently posted..Fetya – Nasyid Bukan Sekadar HiburanMy Profile

  8. periuk api
    | Reply

    umh kt sne murh x…hihi

  9. arrizz
    | Reply

    tahniah! dan semoga urusan seterus dipermudahkan lagi..aamiinn
    arrizz recently posted..Wordless Wednesday – Orang Korea hodoh!My Profile

  10. Izzuddin Fauzi
    | Reply

    Tahniah dah ada zuriat baru πŸ™‚
    Izzuddin Fauzi recently posted..Kontes Seminit Dua dan Menang Solo HD – Beats by Dr. DreMy Profile

  11. azman
    | Reply

    tahniah keluarga bertambah rezeki pun akan bertambah juga..
    azman recently posted..Wordless Wednesday#Safety FirstMy Profile

  12. kodinz
    | Reply

    Tahniah2. Makin meriah la keluarga pasni. πŸ™‚
    kodinz recently posted..Google Ajak Menari Pulak…My Profile

  13. noorsyamsul
    | Reply

    Tahniah sis. patutlah ci abang sis kata dah berisi sikit hari tu…
    noorsyamsul recently posted..WORDLESS WEDNESDAY: MY YELLOW PRINCESSMy Profile

  14. hafizmd
    | Reply

    Tahniah Bard sefamili. Moga dipermudahkan segala urusan.

    Abg Long dah tau belum dia nak dapat adik? =)
    hafizmd recently posted..Utusan Maharaja RomMy Profile

  15. shraqs
    | Reply

    Tahniah kepada semua keluarga Bard
    shraqs recently posted..Kepentingan Memantau Uptime Dan Downtime BlogMy Profile

  16. titan
    | Reply

    takpe. ammar tak faham apa-apa lagi..
    titan recently posted..Komisen ke 6 dari PanduanDPLI.comMy Profile

  17. akubiomed
    | Reply

    Tanniahlah kepada Bardboo. Lepas ini boleh lawan siapa paling tembam samada Bardboo atau ammar. πŸ™‚
    akubiomed recently posted..Cubaan Hack blog AkuBiomedMy Profile

  18. vanfery
    | Reply

    tahniah…
    nampaknya akan bertambah seorang lagi rakyat m’sia yg mendiami Toulouse..

  19. Jebeng Otaiβ„’
    | Reply

    tahniah.. πŸ™‚ bestla ammar ade kawan..hehe
    Jebeng Otaiβ„’ recently posted..Wordless Wednesday : TemanMy Profile

  20. kimmie
    | Reply

    tahniah….wah..Ammar bakal jadi abang tak lama lagi. πŸ™‚
    jaga diri elok – elok Bard
    kimmie recently posted..Kembali semula.My Profile

  21. Ibu Mifzal Arsyad
    | Reply

    tahniah
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Ice Cream Sandwich (Android 4.0.3) Untuk Cik NoteMy Profile

  22. anif
    | Reply

    Tahniah! πŸ˜€
    anif recently posted..Harga Samsung Galaxy SIII DiumumkanMy Profile

  23. zie fauzi
    | Reply

    wahhhh,bard…ikut jejak langkah kami yer…. tahniah…. hihihi…. Ammar montel nak jadi abg dah…..
    zie fauzi recently posted..Gambar Anak Tomok – AyuMy Profile

  24. cikgu hairul
    | Reply

    tahniah kak, saya tumpang gembira..

Leave a Reply

CommentLuv badge