» » Pastikan Blog BERSIH!!!

Pastikan Blog BERSIH!!!

Assalamualaikum.

Bersih? Apa yang bersih tu? Bersihkan blog dari segi apa?

Cuba baca ayat ini, yang saya sunting dari entri Kak Kujie: Dua Ribu

Banyaknya yang dok merapu ….. sedaya upaya tidak menulis membabitkan peribadi orang lain ( artis atau blogger ), memaparkan gambar yang mendedahkan aurat sendiri, orang² tersayang ahli keluarga dan  orang lain.   Saya akan tinggalkan blog ini suatu hari nanti, semoga tidak menambah beban di alam sana. 

Dan ini pula komen saya untuk entri tersebut:

saya suka baca yang part last tu…betul2 memberi kesedaran pada saya..lepasni kena check balik entri2 lama, dan delete mana yang tak patut..semoga sempat blog dibersihkan sebelum ajal datang menjemput…

Jadi kat sini, saya nak menjemput para blogger semua untuk menjalankan aktiviti pembersihan secara berjemaah. Semoga dunia blog ini akan menjadi bersih, sebersih-bersihnya. ^_^

 

43 Responses

  1. Affan Ruslan
    | Reply

    Hehe. Sangat setuju, pernah fikir jugak pasal ni dulu.
    Blog ni blog jadi saham pahala dan dosa. Pilih.
    Affan Ruslan recently posted..Kembali Berblog Setelah Lama MenyepiMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      masa mula2 buat blog, mungkin ada yang tak terpikirkan benda ni..bila dah lama sikit, barulah boleh nampak…
      Bardboo recently posted..Blog Wardina SaffiyahMy Profile

  2. puanbee
    | Reply

    Bee dah mula 2 bulan kot , bersihkan blog , yang link download , tk nak ade dalam blog , citer artis pun tk nak , tp sinopsis cerita tetap ada , gambar saya tk bertudung tk de , semua entri yg di copy , diberi backlink , perbanyakkan entri diri sendiri je , tk nak kutuk2 org (walopun tk pernah buat)

    heheh insyallah boleh 🙂
    puanbee recently posted..Kempen Senyum , Tapi Tak Nak SenyumMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      saya pun masih lagi dalam operasi pembersihan ni…masih banyak lagi belum setel…nak korek balik entri2 lama yang malas ni..dan kena mencari masa yang betul2 lapang baru boleh buat…huhu..
      Bardboo recently posted..Blog Wardina SaffiyahMy Profile

  3. Qaseh Gifts
    | Reply

    Peringatan yang bagus…
    Qaseh Gifts recently posted..Hadiah, Bajet dan PerancanganMy Profile

  4. Wira Chomel
    | Reply

    betul3x..bnyk yg mengaryt & letak gambar x senonoh kat blog.teruk betul.semata2 nk naikkan traffic.

    Wira Chomel recently posted Benarkah Kucing Hitam Adalah Jelmaan Jin?

  5. […] kaki:  Sedang cuba untuk menyahut cabaran Pastikan Blog BERSIH!!! dari Bardboo ni.. Mudah-mudahan sempat […]

  6. akubiomed
    | Reply

    Mana-mana ada aksi daring maut perlu dibuang jawabnya. 🙂

  7. faizul
    | Reply

    Saya suka dengan nasihat ini. Ringkas tapi sangat-sangat penting.

    Tergerak juga rasa dihati nak buat pembersihan blog daripada unsur-unsur negatif. Nak cuci blog ni mungkin makan masa sikit 🙂
    faizul recently posted..Wordless Wednesday – Ulat BuluMy Profile

  8. Ezuekhai Niaga
    | Reply

    Bersih dari segalanya..
    Ezuekhai Niaga recently posted..Cara Tuntutan Baucar Buku 1Malaysia RM200My Profile

  9. kimmie
    | Reply

    peringatan yg baik dan penting ni…terima kasih
    kimmie recently posted..satu kisah untuk dikongsi bersamaMy Profile

  10. levelsatu
    | Reply

    hati pun kena bersihkan juga. hehe..
    levelsatu recently posted..Download Borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)My Profile

  11. shraqs
    | Reply

    Sy bab bersih x bersih blog dr segi kandungan post tak kisah sangat, yang penting x banyak gangguan promotion, popup, ads dsbnya. Sebab tu la pakai ABP

  12. Denaihati
    | Reply

    insyaAllah
    Denaihati recently posted..Gadget Impian Siapa Yang BertuahMy Profile

  13. ohcikgu
    | Reply

    penat gak nak bersihkan blog ni. macam-macam ada. hehe.
    ohcikgu recently posted..Keputusan Undian Peringkat Kumpulan Piala AFC 2012My Profile

  14. Kazen
    | Reply

    betul tue sy pun mmg dlm proses mmbersihkan blog gak nie…harap2 cuti keje ari rabu nie sempat siap sume nye 🙂 thanks yea
    Kazen recently posted..Video Sunday 11 | Dosa 24 Jam Di FacebookMy Profile

  15. Miss Yati
    | Reply

    InsyaAllah, sama-sama kita jalankan kerja-kerja pembersihan, dan baik pulih blog. Kena selalu muhasabah isi-isi yang kita tulis.

  16. paihujey
    | Reply

    kena tengok balik la ni bersih ke tak..harap-harap bersih la..hehe..kalau ada yang tak bersih tolong-tolong tegurkan..
    paihujey recently posted..Apakah Gadget Impian Pilihan AkuMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      akak pun kena buat aktiviti pembersihan gak ni..tenagh nak mencari masa..weekend ni busy sikit..tak lekat kat rumah…
      Bardboo recently posted..Pastikan Blog BERSIH!!!My Profile

  17. kakyong
    | Reply

    x pernah letak gambar x bertudung di blog.. kecuali gambar masa umur 6 tahun.. 😉
    kakyong recently posted..Contest & Giveaway Ibu SIhat Anak RiangMy Profile

  18. Fitrihadi
    | Reply

    erkk.. blog saya kurang bersih ar… adeh..
    Fitrihadi recently posted..(Video) Tonton Maharaja Lawak Mega Minggu Ke Tujuh 7My Profile

  19. titan
    | Reply

    ok. misi bersih 4.0. akan dijalankan secara menyeluruh. hoho..
    titan recently posted..Tinggi-tinggi kelapa sawit.My Profile

  20. Izwan
    | Reply

    blogging pun kena ada etika juga..
    Izwan recently posted..Blogging, Anda Pilih Pembaca Setia Atau Pembaca Segera?My Profile

  21. Petua Emak Hot
    | Reply

    kena buat maintenance juga kat blog nie…
    bukan sahaja pada theme dan widget.. tapi pada isi-isi.. kalo ada yg ter.. ter.. dan ter… kena delete nie..

  22. Juan
    | Reply

    alhamdulillah, setakat ni blog saya x pernah nk citer pasal org lain atau artis, senang citer tiada entry copy paste, semua berbentuk personal
    Juan recently posted..Penangguhan Urus Niaga ASB dan ASN 2011My Profile

  23. padin
    | Reply

    umm, betul tu.. bukan pakaian je kena bersih, semua benda pon kena bersih…
    padin recently posted..Tahukah KamuMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge