» » Pemenang Segmen Aku Seorang Surirumah

Pemenang Segmen Aku Seorang Surirumah

Assalamualaikum,

Akhirnya tamat juga segmen ‘Aku Seorang Surirumah‘ anjuran saya ini. Sukacitanya dimaklumkan hanya tiga orang peserta bertuah je yang join segmen ini. Hehe. Tapi ada tiga perkara penting yang saya belajar dari segmen ini. Untuk menjayakan sesebuah giveaway atau contest, kita kena ambil kira faktor-faktor ini:

1) Masa – Adakah masa kita buat giveaway/contest itu sesuai? Dalam situasi saya, memang sangat-sangat tak sesuai sebab bulan April itu saya fokus pada blog bisnes >>>Mahligai Cinta<<<

2) Peserta – Kalau nak peserta ramai, buatlah syarat yang boleh disertai oleh pelbagai golongan. Dah segmen saya ni pasal surirumah, jadi memang terhad sikitlah penyertaannya kan?

3) Promosi – Ini faktor yang paling penting. Kalau kita tak promosikan, macam manalah orang nak tahu. Saya akui, yang untuk segmen ini, saya tak sempat buat promosi betul-betul. Disebabkan faktor masa yang tak sesuai tu la. Huhu.

Ok, kat bawah ini, saya senaraikan entri penyertaan segmen ini:

  1. Puan Bee
  2. Kak Pb
  3. Mommy Arissa

Dan pemenangnya jatuh kepada peserta  no.2! Tahniah buaat Kak Pb. Nanti hubungi saya ya untuk urusan pemberian hadiah. =)

 

9 Responses

  1. cik tom
    | Reply

    tahniah pd pemenang!
    kl ciktom xdpt nak join ni..kawin pn blum..hee
    cik tom recently posted..Panduan Lengkap Cara-Cara Jahit Baju KurungMy Profile

  2. BeritaKaki
    | Reply

    kenapalah saya tak boleh join ..haha
    BeritaKaki recently posted..Suami Isteri Blogger, Bahagiakah ?My Profile

  3. leny
    | Reply

    Selamat dan sukses selalu buat pemenang,,

  4. blackrosehunter
    | Reply

    tahniah kak PB!
    blackrosehunter recently posted..Kegunaan dan Kesan Sampingan Pil Pelangsing (Ubat Kurus)My Profile

  5. titan
    | Reply

    gua tak boleh join. waa..
    titan recently posted..Contest Review Tak Terkalah.My Profile

  6. Oneblogsocial
    | Reply

    Tahniah untuk Puan Bee kerana terpilih sebagai pemenang,
    Oneblogsocial recently posted..Cara Membina Blog WordPress Menggunakan SoftaculousMy Profile

  7. staibaqhang
    | Reply

    tahniah kak Pb…
    staibaqhang recently posted..The Top Malaysia Photography BlogMy Profile

  8. Hazmin Hamudin
    | Reply

    Hehe.. Semua orang belajar daripada kesilapankan.

    p/s: Nak tanya la. macam terperasan yang bila bardboo post entri guna mobile (iPhone), entri tu jadi justify. Bardboo masukkan coding atau auto justify? boleh tahu tak.
    Hazmin Hamudin recently posted..Macam Ni Rupanya CPUV NuffnangMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge