» » Pengalaman Bersalin

Pengalaman Bersalin

Eh ni bukan pengalaman saya. Saya belum bersalin lagilah. Hehe. Tapi sekarangni tengaj sibuk godek-godek blog orang lain dan baca pengalamn bersalin diorang. Adoi, seram sejuk badan rasanya. Takut!! Tapi nak tak nak kena hadapi juga nanti, kan?

Dulu, masa saya mengaji kecil-kecil dulu, makcik yag ajar ngaji tu bagitahu saya yang orang nak bersalin nanti kena potong kat bawah tu. Bayangkanlah betapa takutnya saya dengar time tu! Kecil lagi ok?
Prosedur tu dikenali sebagai episiotomi. Bila saya search kat internet, ada yang kata prosedur tu dah tak diamalkan lagi sekarangni. Cuma untuk ibu yang first bersalin memang kena buat. Betul ke? Siapa yang dah ada pengalaman tu tolong bagitahu ye. Huhu.

Ni saya letak link-link yang saya baca tentang pengalaman bersalin. Mehlah baca sekali. =)

1. http://hanisamin.com/blog/moms-talk/pengalaman-bersalin/
2. http://buatmuanakku.blogspot.com/2010/09/pengalaman-bersalin-pada-hari-malaysia.html
3. http://c33ram00n.blogspot.com/2010/06/pengalaman-bersalin-cm.html
4. http://www.wanazaini.com/2009/07/20/pengalaman-bersalin/
5. http://yuitsumuni.com/2009/09/17/pengalaman-bersalin-yang-dah-basi/

Leave a Reply

CommentLuv badge