» » Penulis Jemputan Khas

Penulis Jemputan Khas

Assalamualaikum.

Bila dah masuk bulan Mac 2012 ini, saya nak buat satu pembaharuan untuk Blog Bardboo. Bermula dari bulan ini, akan ada entri2 yang ditulis oleh seorang penulis jemputan. Saya perasan yang majoriti pengunjung blog ini terdiri dari kaum Adam. Kesian la plak kat diorang ni kalau asyik2 kena baca entri mak2 je, kan? Jadi saya pun pilih seorang lelaki sebagai penulis jemputan khas tu. Siapa dia tu? Jom baca…

Nama diberi adalah Hashim Bin Baharin. Tapi lebih suka dikenali sebagai HBB, dan merupakan seorang pensyarah Kimia di sebuah universiti di Selatan Malaysia. Walaupun berkecimpung dalam bidang sains, tapi HBB lebih cenderung kepada berjiwa seni. Sebabnya HBB ini memang minat berpantun dan bersajak, dan saya pasti entri2 nya nanti akan diselitkan dengan pantun dan sajak yang menarik.

Hobi HBB adalah bermain bowling dan bolasepak. HBB sudah berumahtangga, dan antara ayat kesukaannya apabila ditanya tentang bilangan anak adalah “Anak BARU tujuh!”. Hah, ada siapa berani lawan? Hehe. Kalau nak baca entri2 yang pernah ditulis oleh HBB, bolehlah melawat blognya di: HBB Mind.

31 Responses

  1. puanbee
    | Reply

    bagus tu bard , hahah .. baru tujuh ek ,, leh tambah lagi tu
    puanbee recently posted..Bijak Memilih Iklan Di BlogMy Profile

  2. nurmisnan
    | Reply

    Keep it up.. aktiviti yang bagus…
    nurmisnan recently posted..Mujhse Dosti KarogeMy Profile

  3. shraqs
    | Reply

    Ayat femes, sy pun suka guna ayat camtu,.. cuma term je berbeza… “…dah kawin,.. baaaaru je sorang” 🙂
    shraqs recently posted..Tutorial Penggunaan W3 Total Cache PluginMy Profile

  4. muazfaris
    | Reply

    kena bayar gaji tak ni??? kehkehkeh
    muazfaris recently posted..3 Mac 1924 – Kronologi Kejatuhan Khilafah Islamiyah (Turki Uthmaniyah)My Profile

  5. Juan
    | Reply

    wah, ada penulis baru, good
    Juan recently posted..Cara Cara Untuk Mendaftar Sebagai Pengundi Untuk Pilihan Raya UmumMy Profile

  6. segalabenda
    | Reply

    memang memahami kehendak pembaca..tindakan yang bagus
    segalabenda recently posted..Prestasi segalabenda.comMy Profile

  7. Bardboo
    | Reply

    hihi..tu kena tanya kat HBB la..
    Bardboo recently posted..Penulis Jemputan KhasMy Profile

  8. Bardboo
    | Reply

    sikit2 berkembang..hihi..
    Bardboo recently posted..Penulis Jemputan KhasMy Profile

  9. Bardboo
    | Reply

    alhamdulillah..ada yg sudi nak jadi penulis jemputan kat sini..
    Bardboo recently posted..Penulis Jemputan KhasMy Profile

  10. BudakSerius
    | Reply

    Jom lawan boling.HEHE
    BudakSerius recently posted..Rokok Termahal Di DuniaMy Profile

  11. Zarul Umbrella
    | Reply

    wah satu perkembangan yg bagus ni
    Zarul Umbrella recently posted..Interview Melodi Punya CeritaMy Profile

  12. lazaac
    | Reply

    best la ada penulis jemputan… 🙂
    lazaac recently posted..Modenas Ace 115 Dilancarkan ModenasMy Profile

  13. Bardboo
    | Reply

    resolusi tahun baru..huhu
    Bardboo recently posted..Gambar Anak Mawi dan EkinMy Profile

  14. Bardboo
    | Reply

    jemputlah datang lagi ye nanti kak jie..
    Bardboo recently posted..Gambar Anak Mawi dan EkinMy Profile

  15. Bardboo
    | Reply

    tu la..risau gak kot2 kaum Adam ni bosan plak kang..hehe..
    Bardboo recently posted..Gambar Anak Mawi dan EkinMy Profile

  16. Bardboo
    | Reply

    insyaAllah, minggu depan akan ada entri nya..
    Bardboo recently posted..Gambar Anak Mawi dan EkinMy Profile

  17. Bardboo
    | Reply

    hehe..memang boleh sangat tu..
    Bardboo recently posted..Gambar Anak Mawi dan EkinMy Profile

  18. Bardboo
    | Reply

    hehe..nak takut apa plak..ok.. =)
    Bardboo recently posted..Gambar Anak Mawi dan EkinMy Profile

  19. titan
    | Reply

    hoho..dah ada penulis jemputan. Bagus. Bagusss.
    titan recently posted..Komisen ke 34 dari Paid-to-Promote.netMy Profile

  20. Kujie
    | Reply

    wah… hebat hebat.
    nak kena tunggu apa perkongsiannya nanti
    Kujie recently posted..A Letter From Heaven : SJKC Tidak Layak Ke MRSMMy Profile

  21. zie fauzi
    | Reply

    Wahh..dah ada penulis jemputan yer.. bagus2… ikut majoriti pembaca blog… ada cerita pasal mak2.. ada jugak cerita yg boleh tarik perhatian kaum adam….
    zie fauzi recently posted..Gambar Anak Perempuan Mawi-Ekin | Cahaya MalaikaMy Profile

  22. kimmie
    | Reply

    wah perkembangan yg bagus, tak sabar menanti entri pertama penulis jemputan ini
    kimmie recently posted..Hanya klik, anda mampu mengubahnya.My Profile

  23. akubiomed
    | Reply

    Bolehlah dikenenkan dengan bro TehR yang suka berpantun. 🙂

  24. HBB
    | Reply

    pergh…takut pulak rasanya.. hehehe. next week along akan menulis sekembali dari reunion TIKL8586 setelah 25thn tdk berjumpa.

Leave a Reply

CommentLuv badge