» » » Percubaan Pertama Menggunakan Blogpress

Percubaan Pertama Menggunakan Blogpress

Assalamualaikum.

Ini merupakan percubaan pertama saya berblogging menggunakan application Blogpress. Baru je beli sekejap tadi.

Bila dah ada dua orang budak kecil di rumah ini, macam tak cukup masa je saya nak betul2 fokus pada blogging. Jadinya sekarang kalau nak update blog dan balas2 komen, saya akan guna phone je.

Tak ada masa dah nak on laptop. Lagipun laptop saya dah lama. Nak on laptop je dah mengambil masa. Lepastu baru je buka browser Chrome, anak pun bangun. So buat masa sekarang, selamat tinggal laptop. Huhu.

Nasib baiklah Cik Abang hadiahkan phone ni sebagai hadiah melahirkan anak kedua. agak-agaknya untuk anak ketiga nanti dapat apa ye? Hihi.

– Posted using BlogPress from my iPhone5

Location:Toulouse, France

33 Responses

  1. Rina
    | Reply

    Aplikaksi yang sangat membantu ni dalam kegiatan blogging, nampaknya kalau pakai iPhone harus install blogpress biar urusan blogging jadi mudah
    Rina recently posted..Create PHP PDO To Insert, Select, Update, Delete In MySQL Database TableMy Profile

  2. Ummi Hanie
    | Reply

    blogpress ni paid apps yer.. tak pernah try…

    wah iphone 5 tu 😉

    akk ni walau ada iphone pun x terjamin leh update selalu.. 😉 tak puas sgt pakai fon pun ye

  3. Hazmin Hamudin
    | Reply

    Senang nak buat live update lepas ni… Hehe..
    Hazmin Hamudin recently posted..Suatu Kejutan Di Hari LahirMy Profile

  4. sazuwi
    | Reply

    hadiah seterusnya boleh mintak tablet, lagi mudah nak update blog.. =)
    sazuwi recently posted..Mencari Rumah Sewa Sekitar Paroi, Panchor, Ampangan dan SikamatMy Profile

  5. hafizmd
    | Reply

    Wah..moga makin meriahlah blog ni..ada idea terus tulis…terbaiklah bard!

    p.s.apps ni boleh masukkan gambar sekali ek?
    hafizmd recently posted..Wordless Wednesday #31 Meniti HariMy Profile

  6. WRizuan
    | Reply

    lagi mudah la berblogging bila sentaisa di tangan iphone tu hehehe
    WRizuan recently posted..Roadshow “Huggies Tukarlah untuk Lebih Senang Dipakai”My Profile

  7. TehR
    | Reply

    apasal tak letak gambar?
    lagi pun gambar dah ada dalam iphone tu
    TehR recently posted..Piala FA 2013 | Kelantan Vs PKNSMy Profile

  8. AkmaOmar
    | Reply

    Menarik tu.. lepas ni blh la try test guna kat iPhone 5 sy lak..
    AkmaOmar recently posted..10 Blogger Terbaik MalaysiaMy Profile

  9. titan
    | Reply

    ohh, ada applikasinay rupanya..
    titan recently posted..Cek ke 17 dari NuffnangMy Profile

  10. Adam Roslan
    | Reply

    Salam.

    Kalau macamni kat mana mana pun boleh update. Saya prefer guna default WordPress punya apps saja. Simple.

    • Puan Bardboo
      | Reply

      Yg app wordpress pun ok gak. Tp kadang2 lmbt sikit

  11. suri
    | Reply

    sy tak dpt tgok pic kt gambar..hua..

    baby jgn mgis2 tau mama nak update blog heee
    suri recently posted..Mimpi Seorang BosMy Profile

    • Puan Bardboo
      | Reply

      Gambar? Rasanya entri ni mmg sy takde letak gmbr.

  12. hafizrahim
    | Reply

    sampai kena beli applikasi ye..memang betul2 blogger tegar ..tabik spring..hehe
    hafizrahim recently posted..Apa? Genesis?My Profile

  13. anif
    | Reply

    Tak perlu PC / Laptop untuk update blog sekarang ni.. 😀 Hebat betul!
    anif recently posted..Selamat Datang Google+ Followers WidgetMy Profile

  14. akubiomed
    | Reply

    Macam mana dengan setting SEO? Boleh dilakukan tak?
    akubiomed recently posted..Moroccan Pavillion @ Astaka Morocco aku datangMy Profile

  15. zie fauzi
    | Reply

    wahhh…lahir baby dpt hadiah…boleh selalu bersalin la ni…hihihi….
    zie fauzi recently posted..Pekerjaan Terbaik Di DuniaMy Profile

  16. Kujie
    | Reply

    oooo..kena beli app ye..
    makin mudah hidup…hehehe
    Kujie recently posted..Kenali Pembaca Blog Dan Bantu MerekaMy Profile

    • Puan Bardboo
      | Reply

      Haah kena beli kak. Harapnya lepasni tak adalah terabai lagi blog ni.

Leave a Reply

CommentLuv badge