» » Perkhidmatan dari Eizil.com

Perkhidmatan dari Eizil.com

Assalamualaikum.

Hati sudah tak sabar-sabar untuk selesaikan tugasan terakhir ini secepat mungkin. Sebabnya raya dah nak dekat, lepas tu Cik Abang pula akan bercuti selama seminggu. Jadi aktiviti blogging memang akan tergendala la nanti. Jadi semua tugasan ini perlu diselesaikan segera. Barulah hati akan rasa tenang, tak gitu?

Mengenai perkhidmatan yang saya perlukan atau mahukan dari Eizil.com, saya mulakan dulu dengan perkhidmatan berbayar. Kalau kita tengok di blog beliau, Bro Eizil ada menawarkan ‘Perkhidmatan Sekuriti‘ untuk para blogger, dan cas perkhidmatan yang dikenakan adalah RM150.

Cadangan saya, diharapkan agar Bro Eizil dapat memberikan sedikit diskaun kepada para peserta yang menyertai contest ini. Walaupun hadiah yang ditawarkan memang sudah sangat-sangat lumayan, tapi peluang untuk menang nampak gayanya macam tipis sahaja kerana para peserta semuanya hebat-hebat belaka. Mungkin dengan diskaun yang diberikan, peserta-peserta boleh mendapatkan perkhidmatan sekuriti ini dari seorang professional.

Bagi perkhidmatan percuma pula, diharapkan agar projek ‘Khidmat Blogger‘ dapat dibuka semula. Saya faham yang Bro Eizil mempunyai komitmen-komitmen lain. Jadi kalau tidak boleh untuk buat seminggu sekali, sebulan sekali pun rasanya sudah mencukupi.

Rasanya ini sahaja yang dapat saya nukilkan untuk tugasan terakhir untuk contest ini. Semoga penyertaan saya di dalam contest ini dapat memberikan sedikit sebanyak peningkatan buat Blog Bardboo, InsyaAllah.

Senarai tugasan terdahulu:

1. Kenapa Saya Buat Blog?

2. Tiga Tahun Dari Sekarang

3. Eizil.com | Dari Kacamata Bardboo.com

16 Responses

  1. Ummi Hanie
    | Reply

    ssy sdg gunakan khidmat hosting ezil πŸ˜‰
    Ummi Hanie recently posted..Petua-petua menguatkan memori dan mengurangkan migrainMy Profile

  2. wazy
    | Reply

    Saya pun teringin nak guna CloudFlare di blog,Semoga berjaya πŸ™‚
    wazy recently posted..Produk Atau Perkhidmatan Di Eizil.ComMy Profile

  3. Akmaomar
    | Reply

    Aah kan sis para peserta semua terer-terer, ramai otai yang masuk…niat saya cuma nak mencuba dan memeriahkan sahaja πŸ™‚
    Akmaomar recently posted..Selamat Hari Raya Aidiladha 1433HMy Profile

  4. donnyien
    | Reply

    semoga berjaya..
    p/s: bro, jom teka benda di blog saya mana tau dapat top up percuma πŸ™‚
    donnyien recently posted..(Contest) Teka jumlah Sos Cili Tomato dan menang $$My Profile

  5. Lensa
    | Reply

    di mana-mana security memang jadi perkara utama, termasuk blog,
    Lensa recently posted..Biar betul! – Budu Boleh Cegah KanserMy Profile

  6. beckhr00y
    | Reply

    security ni memang makin penting kalau blog dah makin maju, semoga berjaya
    beckhr00y recently posted..Hosting Bankrap Apa Perlu DilakukanMy Profile

  7. titan
    | Reply

    aii..bilalah aku nak buat sambungannya nih..
    titan recently posted..Komisen Pertama dari Jobdirumah.comMy Profile

  8. akubiomed
    | Reply

    Tahap keselamatan perlu diambil tahu kalau tidak mudah ditembusi.
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – # Kusyuk bacaMy Profile

  9. Hafizul
    | Reply

    wahh rata-rata memilih security ekk..hehe..gud luck bardboo dan selamat hari raya sekeluarga..
    Hafizul recently posted..Produk Atau Perkhidmatan Yang Di Ingini Daripada Eizil NetworkMy Profile

  10. Naziman
    | Reply

    Nak bodek bro eizil minta diskaun la juga. hehe. Saya bab perkhidmatan cloudflare tu nak juga sebenarnya sebab sekarang ni blog ada masalah lepas tukar hosting baru. Bukan lepas tapi masih dalam proses propagasi lagi ni.
    Naziman recently posted..Cadangan dan Kritikan untuk menambah baik Eizil.comMy Profile

  11. donnyien
    | Reply

    good luck! memang berbaloi jika dapat perkhidmatan sekiriti untuk blog ni.. tak perlu risau

  12. Eizil
    | Reply

    InsyaALLAH bab diskaun untuk perkhidmatan sekuriti tu boleh diuruskan untuk para peserta yang berminat, nanti saya umumkan selepas tamat contest.

    Berkenaan khidmat blogger tu, sedang difikirkan cara yang paling sesuai untuk diuruskan, agar semua blogger akan dapat menikmati perkhidmatan tersebut.

    Terima kasih saya ucapkan kerana sudi menyertai aktiviti ini… Selamat bercuti… πŸ˜€
    Eizil recently posted..Lokam bakarMy Profile

  13. syaifuddin alias
    | Reply

    bro eizil handal dalam bab2 ni ..hehe.. mesti okay punya
    syaifuddin alias recently posted..Wordless Wednesday #10 – Pergi Haji Buat KorbanMy Profile

  14. Anuar
    | Reply

    Tahniah kerana telah memohon permintaan daripada eizil.. semoga permintaan tersebut diperkenankan..
    Anuar recently posted..Senarai Peserta terkini Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular 2..My Profile

  15. anif
    | Reply

    Semoga berjaya πŸ˜€
    anif recently posted..Version 2.0 – Wordless Wednesday #58My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge