» » Pregnancy Updates 03

Pregnancy Updates 03

Salam.
Dah lama tak update pasal my pregnancy, kan? Now cuba tengok nombor kat widget atas ni. Ada lagi 189 hari! Itu agak2 je, yang betulnya masih belum tahu. Huhu.

Kalau sebelum ni saya sudah tidur dan asyik nak buang air kecil je, sekarangni plak semua tu dah tak ada. Tapi diganti dengan masalah muntah2 bila makan, especially makanan yang dimasak sendiri. Sengal, kan? Huhu. So kadang-kadang tu terpaksalah beli makanan luar je.

But saya dah dapat solutionnya macam mana nak elak dari muntah. Makan kena perlahan-lahan, then bila ada rasa loya je, kena terus stop. Kalau makan gak, sure muntah. So tunggu dulu dalam sejam baru makan balik. Saya lebih rela tahan muntah dari muntah. Sebab muntah sangat menyakitkan! Rasa macam nak menangis je tiap kali mutnah. Huhu.

Pasal berat plak, masa first check di KK, berat saya 58.5kg. Masa second check plak, 60 kg!! Tapi last week masa di rumah Along saya ada timbang berat, berat saya baru 57kg! Peh, buat penat je risau2 pasal berat. Huhu. Kira Ok la tu kalau masih lagi 57kg. =)

Rasanya ini je kot update untuk setakat ni. Daa…

Leave a Reply

CommentLuv badge