» » Prestasi Blog Bardboo – Januari 2011

Prestasi Blog Bardboo – Januari 2011

Assalamualaikum.

Blog saya tak adalah hebat pun. Walaupun dah dua tahun berblogging, tapi blog ni sebenarnya hidup segan mati tak mahu. Hehe.

Tapi sempena tahun 2011 ni, saya berazam nak blogging betul-betul. Maksudnya kalau boleh nak update hari-hari, rajin blogwalking, dan apply teknik SEO sikit demi sikit.

Jadi sepanjang tahun ini saya kan buat review Blog Bardboo ni untuk setiap bulan. Bukan untuk berlagak, tapi untuk menjadi motivasi baut diri sendiri.

(1) Analytics:

Nampak sangat kan yang awal bulan Januari lepas baru baru blog ini hidup? Hehe. Yang akhir bulan tu plak, saya sibuk balik kampung. Tak ada masa nak update blog dan blogwalking.

So pageviews dari 31 Dec 2010 hingga 30 Jan 2011 adalah 5156, dan unique visitors (UV) plak sebanyak 2920. Huhu. Banyak lagi kena usaha ni.

(2) Keywords:

Setakat ni keywords yang saya dapat tak adalah terlalu mengarut sangat. Hehe. Kira Ok lah tu, kan??

(3) Alexa ranking:
Setakat entry ni ditaip Alexa ranking hanyalah setakat 1538952.

(4) Follower:
Setakatni dah berjaya kumpul sebanyak 552 follower. Kira ok la. Sebab dulu masa mula-mula berblogging saya rasa nak capai 100 follower pun macam mustahil je. Hehe.

Ehem: Saya tahu beribu lagi blog kat luar tu yang dapat UV mantap hari-hari. Entah bilalah saya akan capai tahap tu kan? Huhu…

One Response

  1. Prestasi Blog Bardboo Untuk Tahun 2011 | Blog Bardboo
    | Reply

    […] berjaya publish 268 entri untuk tahun 2011. Masa bulan Januari 2011, saya ada buat entri mengenai Prestasi Blog Bardboo, dan pada masa tu saya berjaya mendapat ranking Alexa 1538952. Dari bulan Januari hingga Mac, saya […]

Leave a Reply

CommentLuv badge