» » Kawal Kencing Manis Sebelum Terlambat

Kawal Kencing Manis Sebelum Terlambat

posted in: Shaklee | 5

Assalamualaikum.

Kencing manis (diabetes) merupakan salah satu penyakit yang popular di kalangan rakyat Malaysia. Selalunya bila orang ada sakit kencing manis, darah tinggi, dan sakit jantung, kita akan cakap orang itu ada sakit tiga serangkai. Betul kan? Mesti pernah dengar punyalah ayat yang macam ini. =)

Selalunya selepas seseorang itu didiagnos ada sakit kencing manis, doktor akan beri ubat makan pada pesakit. Tetapi apabila makin lama dan ubat makan tersebut dah tak mampu untuk mengawal paras gula dalam darah, maka pesakit akan diberikan suntikan insulin pula. Ramai orang yang ingin mengelak dari menggunakan insulin, sebab ianya sangat leceh. Pergi ke mana-mana pun kena bersedia dengan jarum suntikan.

Selain dari ubat moden, ramai juga yang mencuba ubat tradisional untuk merawat kencing manis. Antara yang popular adalah daun pegaga, hempedu bumi, misai kucing, bendi, dan banyak lagi. Jika anda ataupun ada di kalangan ahli keluarga anda yang menghidap kencing manis, Mama sarankan agar anda teruskan pembacaan kerana Mama ingin cadangkan suplemen Shaklee yang sesuai untuk mengawal kencing manis ini. Kenapa Shaklee? Kerana suplemen Shaklee  adalah vitamin semulajadi dan ianya dijamin berkualiti, berkesan, dan selamat.

Bagi mengawal sakit kencing manis ini, Shaklee telah merumuskan satu set istimewa yang dikenali sebagai ‘Sugar Control Set’. Produk yang terdapat dalam set ini dan fungsi-fungsinya adalah:

1. Energizing Soy Protein – Membekalkan tenaga dan mempunhai indeks glisemik yang rendah.

2. GLA Complex –¬†Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

3. SR Vita-C – Sebagai antioksidan semulajadi. Mengukuhkan kapilari dan salur darah.

4. Zinc Complex – Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, dan seterusnya memperbaiki masalah diabetes. Ianya juga membantu dalam penyembuhan luka.

set diabetes shaklee

Nampak macam banyak kan? Tapi jangan risau, Kalau anda ada bajet yang terhad, anda boleh hubungi Mama untuk dapatkan cadangan produk yang sesuai mengikut bajet anda.

Tapi buat yang ada bajet lebih ataupun yang tidak kisah untuk berbelanja demi kesihatan, Mama cadangkan agar anda membeli Vivix. Walaupun harganya agak mahal, tapi Vivix terbukti mampu memberikan kesan yang terbaik terhadap pesakit kencing manis, darah tinggi, dan strok. Lagipun, dengan mengambil Vivix, anda sudah tidak perlukan suplemen lain lagi. Vivix sahaja sudah mencukupi, InsyaAllah.

vivix shaklee

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

5 Responses

  1. mamat
    | Reply

    Bagus ni ,boleh sy tahu berapa harga ?

  2. Cara Merawat Penyakit Asma Atau Lelah
    | Reply

    […] Mama sudah memperkenalkan produk-produk Shaklee yang boleh digunakan untuk mengawal atau merawat kencing manis dan tekanan darah rendah (anemia), kali ini Mama ingin buat untuk penyakit asma pula. Penyakit asma […]

  3. […] entri sebelum ini, Mama ada kongsikan beberapa jenis produk Shaklee untuk merawat kencing manis. Dan antara produk tersebut adalah Vivix. Bagi penghidap kencing manis yang kronik dan mereka yang […]

  4. anuar
    | Reply

    Bagus juga ada vitamin semula jadi yang dapat membantu kita mencegah daripada penyakit kencing manis. .. setakat ini saya amalkan makanan tradisional seperti petai dan ulam. . Maklumlah orang kampung.
    anuar recently posted..Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Penerangan S41 Telah Di Buka JualannyaMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge