» » » Selamat Datang Mac 2013

Selamat Datang Mac 2013

Assalamualaikum.

Sedar tak sedar, kita semua dah masuk ke bulan ketiga untuk tahun 2013 ni. Kalau saya cakap cepatnya masa berlalu, rasanya macam dah banyak kali sangat dengar kan? Tapi memang itulah yang berlaku. Antara kita sedar atau tak, masa akan tetap pergi tinggalkan kita.

Dalam dua bulan yang lepas ni, apa yang dah kita capai? Bagi saya, saya dah selamat melahirkan anak, Alhamdulillah. Dan dah selamat habis berpantang. Tapi belum dapat menghilangkan semua lemak2 degil yang dikumpul masa mengandung dulu. Dan ini betul2 mendatangkan stress!

Tapi bila tengok muka anak2, hilang juga rasa stress tu. Nama pun dah jadi mak orang. Manalah boleh nak harap badan masih macam anak dara. Tanda2 yang ada di badan, itulah tanda pengorbanan kita.

Sedangkan lelaki yang tak mengandung pun boleh mengumpul lemak2 di perut, oppppsss!!! Hihihi.

– Posted using BlogPress from my iPhone5

Location:Toulouse,France

28 Responses

  1. zie fauzi
    | Reply

    lemak yg terkumpul tu perkara biasa la tu bard… kak ni sejak lahirkan si humaira ni kak xde fikir sgt nkdiet..sbb BF…alih2 bila timbang syok nya rasa hati,semakin ringan dr sebelum pregnant hari tu..berkat BF kot… ๐Ÿ™‚

  2. Sop
    | Reply

    bila penat cam mana pun bila tgk anak mesti hilang kan?
    wah best baby dok tempat sejuk, mesti diam jer… hehehe
    Sop recently posted..Extra 125GB dengan Pelan P1โ€™s 4G BroadbandMy Profile

  3. Izwan
    | Reply

    mengumpulkan lemak di perut!
    peh tajam. haha
    Izwan recently posted..Rekabentuk Mekanikal Projek Tahun AkhirMy Profile

  4. nazra
    | Reply

    chomei nya baby. tembam! rasa geram nak cubit. dah tu dalam pakaian sejuk la tuh. wah! ^_^
    nazra recently posted..Vitamin untuk tingkatkan kuasa otak berfikir kanak-kanakMy Profile

  5. Zida
    | Reply

    labuhnya pipi I.A ni! geram tengok!

    ps.ehem emaknya maintain je nampak? fewwit ๐Ÿ˜€
    Zida recently posted..Please Be Nice, MarchMy Profile

  6. MK Kimi
    | Reply

    mmg cepat sgt rasa. pejam celik dah masuk bulan 3…taklama dah nak puasa.lg 4 bulan

    ๐Ÿ™‚
    MK Kimi recently posted..Poyo Tapi Tiada AktivitiMy Profile

  7. akubiomed
    | Reply

    Abag long tetap tak boleh lawan tetap tembam.:-)
    akubiomed recently posted..Senarai 14 bilionair individu terkaya di Malaysia 2013My Profile

  8. WRizuan
    | Reply

    mmg ramai yg stress dgn lemak tu..org umah saya juga tdk terkecuali…..
    WRizuan recently posted..Roadshow โ€œHuggies Tukarlah untuk Lebih Senang Dipakaiโ€My Profile

  9. azman
    | Reply

    Kena bersenam tu hehehe……..
    azman recently posted..Hidup Biar SedapMy Profile

  10. Denaihati
    | Reply

    alhamdulillah dah habis berpantang. ada orang kata lelaki yg mengumpul lemak tu lebih kacak dan seksi…heheee.
    Denaihati recently posted..#MSMW2013 bersama DS @NajibrazakMy Profile

  11. hafizmd
    | Reply

    Selamat datang Mac =)

    Apa jua tanda pada isteri adalah tanda pengorbanan tak terbalas.

    Ok. ayat last tu mmg menikam jiwa…hohohohohoh
    hafizmd recently posted..Viral Analisis Alexa Edisi Blog Hafizmohd.comMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge