» » Set Kurus Terbaik Untuk Ibu Menyusu

Set Kurus Terbaik Untuk Ibu Menyusu

posted in: Shaklee | 0

Assalamualaikum.

Kebanyakan ibu menyusu tidak perlu risau untuk mengurangkan berat badan. Ini kerana setiap sesi penyusuan akan membakar banyak kalori badan dan membantu si ibu untuk menguruskan badan. Tetapi tidak semua ibu bertuah seperti ini. Ada yang tetap ´berisi’ seperti sebelum melahirkan kerana faktor pemakanan yang tak terkawal dan tahap metabolisma badan yang semakin menurun.

ibu menyusu kurus

Mama juga pada mulanya tidak risau mengenai berat badan Mama kerana yakin penyusuan susu ibu akan membantu untuk kuruskan badan. Tetapi kerisauan Mama bermula setelah tiga bulan melahirkan anak kedua Mama, Irdhina Aneesa. Masa ini Mama dah mula risau sebab berat badan belum turun banyak. Tak macam masa tiga bulan selepas melahirkan anak pertama (Izz Ammar), masa tu Mama dah tak perlu risau dah pasal berat badan. Tapi untuk kali ini, lambat pula nak capai berat badan ideal.

Mama pun bertanyakan di group FB yang Mama join, macam mana cara nak atasi masalah ni. Dan kemudian ada seorang yang cadangkan pada Mama untuk mencuba produk Shaklee. Selain elok untuk ibu menyusu, ianya boleh juga bertindak untuk kuruskan badan. Mama pun fikir dulu nak cuba atau tak. Bagi Mama, produk Shaklee memang boleh dipercayai sebab dah lama ada dalam pasaran. Tapi sebelum-sebelum ini Mama tak teringin pun nak mencuba produknya, sebab Shaklee syarikat MLM! Huhu.

Tapi bila dah terdesak macam ni, Mama tolak ke tepi persepsi MLM tu, dan nak cuba produknya untuk kuruskan badan. Mama ambil alfalfa, omegagurad, dan ESP untuk tujuan kuruskan badan. Dan ditambah dengan OsteMatrix untuk penjagaan tulang dan gigi.

Apa keistimewaan set kurus Shaklee pilihan Mama ini?

1. Alfalfa bertujuan untuk detoks, dan juga bertindak sebagai milk booster. Susu memang jadi banyak bila makan alfalfa ni, asyik bengkak susu je jadinya.

2. Omegaguard bertindak sebagai pengemulsi lemak, dan elok untuk perkembangan otak bayi di mana khasiat ini akan disalurkan melalui susu ibu.

3. ESP membuatkan Mama rasa kenyang, dan bayi juga rasa kenyang sebab susu jadi pekat. Kesan ´stretchmarks’ di perut pun dah makin kurang sejak Mama minum ESP ini.

Jadi, kombinasi ini memang yang terbaik untuk ibu menyusu yang nak kuruskan badan. Bukan setakat badan je kurus, tapi susu badan pun jadi banyak. Best kan?

Untuk pengetahuan semua, tak lama selepas Mama makan set kurus Shaklee ini, Mama dah boleh muat semula seluar jeans yang biasa dipakai sebelum mengandung. Dan memang ramai yang tegur Mama dah kurus balik macam dulu-dulu. Alhamdulillah, memang tak menyesallah ambil Shaklee ni! 🙂

Kalau ada yang berminat nak mencuba, mari beli dengan Mama k. Nanti Mama akan kongsikan cara makan set ini dengan betul untuk mendapatkan berat badan idaman anda.

Untuk tempahan, hubungi Mama di nombor ini:

MamaBard 013-3876903


Ataupun isi borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

Dengan menjadi ahli Shaklee berdaftar, anda akan mendapat diskaun sebanyak 20-25% untuk setiap produk. Dan jika anda mahu berbisnes Shaklee, terdapat banyak lagi kelebihan yang akan anda dapat.

Untuk mendaftar, sila klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

daftar ahli shaklee

Portfolio MamaBard

Leave a Reply

CommentLuv badge