Home » SHAKLEE » Produk » Set Kehamilan » Vitamin Shaklee Untuk Ibu Hamil

Vitamin Shaklee Untuk Ibu Hamil

daftar ahli shakleeAssalamualaikum.

Anda kini disahkan hamil. Hati pun terus rasa berbunga-bunga, sepanjang hari pun asyik nak tersenyum je. Betul tak? Mama pun sama juga dulu. Gembira sangat bila tahu yang Mama mengandung. Tak kiralah masa anak pertama ke atau masa anak kedua, dua-dua pun Mama rasa gembira. Pengalaman hamil memang sangat-sangat menyeronokkan walaupun banyak halangan dan cabarannya.

Masa Mama mengandung dulu, Mama belum betul-betul kenal lagi dengan Shaklee. Setakat dengar-dengar macam tu je, dan tak ada terasa pun nak mencuba pakej vitamin untuk ibu hamil ini. Jadi untuk dua-dua kehamilan, Mama cuma makan Obimin je. Tapi untuk anda-anda yang bertuah yang tengah baca entri ni, Mama nak kongsikan vitamin-vitamin yang sesuai untuk anda ambil di sepanjang kehamilan ini.

set ibu mengandung shaklee

Untuk trimester pertama, anda boleh mengambil B Complex, Vitamin C, Vitalea (multivitamin), dan OsteMatrix (kalsium). Untuk trimester kedua dan trimester ketiga pula, anda boleh mengambil produk-produk yang sama seperti tadi, tetapi dengan tambahan Omega Guard. Bagi sepanjang tempoh kehamilan ini juga anda boleh mengambil Energizing Soy Protein (ESP) sebagai sumber protein.

PAUTAN KE BLOG UTAMA MAMA:

1. Pengalaman Bersalin Anak Pertama

2. Pengalaman Bersalin di Negara Orang

1. B Complex

  • B Complex Shaklee lengkap dengan 8 jenis vitamin B.
  • Di antara lapan jenis vitamin B yang ada dalam B Complex Shaklee adalah asid folik (B9). Asid folik ini penting untuk mengelakkan kecacatan pada janin dan mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. 
  • Ibu hamil memerlukan sekurang-kurangnya 400mg keperluan asid folik setiap hari.

2. Vitamin C

  • Kepentingan pengambilan vitamin C adalah untuk menguatkan sistem imun badan.
  • Penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  • Vitamin C dapat meningkatkan kadar serapan zat besi yang penting untuk pembentukan hemoglobin (mengangkut oksigen dalam darah).
  • 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren.

3. Vitalea

  • Multivitamin yang dilengkapi dengan zat besi yang bagus untuk mengelakkan anemia.
  • Sangat sesuai untuk  ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening.

4. OsteMatrix

  • OsteMatrix Shaklee merupakan gabungan lengkap kalsium, magnesium, dan vitamin D yang bagus utk sistem saraf, pembentukan tulang bayi serta menghindari simpul biawak (cramp).
  • Kalsium yang mencukupi juga membantu proses meneran semasa kelahiran.
  • Magnesium yang terdapat dalam pil ini berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.

5. Omega Guard

  • Omega Guard sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
  • Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.

6. Energizing Soy Protein

  • ESP ini merupakan sumber protein berasaskan soya non-GMO yang sangat baik untuk perkembangan janin (sel terbentuk daripada protein).
  • ESP juga dapat membekalkan tenaga berterusan.
  • Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
  • Membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.

HARGA SET HAMIL SHAKLEE:

Harga runcit untuk Trimester 1 (B-Complex, Vita-C, Vitalea, OsteMatrix) : RM296

Harga runcit untuk Trimester 2 (B-Complex, Vita-C, Vitalea, OsteMatrix, Omega Guard) : RM432

Harga runcit untuk ESP : RM150

Untuk mendapatkan maklumat lanjut atau untuk membuat tempahan, anda boleh hubungi Mama di:

Facebook: Mahligai Cinta

SMS/Whatsapp: 013-3876903

Ataupun isikan borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kredit: AmeerahZulfa

pengedar shaklee parit raja

18 Responses

  1. […] membaca surah Yusuf agar dikurniakan zuriat yang soleh, cerdik, tampan dan tabah menghadapi ujian. >>>DAPATKAN SET KEHAMILAN SHAKLEE PADA HARGA ISTIMEWA<<< Surah Luqman Dalam pengkisahan Luqman dengan anaknya, Allah SWT menegaskan tentang wajibnya […]

  2. norul akms
    | Reply

    Berape ye harga set bersalin shklee trimeste 1 +2 + 3

    • Mama I.A
      | Reply

      Salam. Saya agak keliru di sini. Puan mahukan set bersalin/berpantang ataupun set ibu hamil ye? Puan boleh hubungi saya di nombor ini utk respons segera: 013-3876903

  3. nuribtisham
    | Reply

    berapa hrga istimewa utk set hamil trimster 1?

  4. Nak Hamil Dengan Sihat
    | Reply

    [...] yang mengambil set ini, Mama akan berikan harga promosi yang hebat. Baca lebih lanjut tentang set kehamilan Shaklee di pautan yang [...]

  5. [...] >>>DAPATKAN SET KEHAMILAN SHAKLEE PADA HARGA ISTIMEWA<<< [...]

  6. Amalan Semasa Mengandung
    | Reply

    [...]  Vitamin Untuk Ibu Hamil. Dapatkannya SEKARANG! [...]

  7. [...] Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada vitamin B, vitamin C, multivitamin, dan juga kalsium yang memang penting untuk kehamilan yang sihat. Tapi perlu diingatkan, tidak semua jenis vitamin atau produk Shaklee boleh diambil ketika mengandung. Sebab itu ibu-ibu kena berhati-hati bila membeli. Jangan kerana hanya nak harga ahli Shaklee, main redah aja beli suplemen dari mana-mana pengedar. Kalau tersalah beli, ada kemungkinan ibu-ibu akan terambil vitamin yang tidak sesuai untuk ibu hamil. Kan bahaya tu? [...]

  8. Anemia Semasa Hamil
    | Reply

    [...] badan yang optimum. Jika ibu sihat, bayi pun sihat. Mama cadangkan agar ibu-ibu hami mengambil Set Kehamilan Shaklee ini, yang mengandungi vitamin B, vitamin, C, multivitamin, dan kalsium yang sangat bagus untuk [...]

  9. [...] pembaca-pembaca bertuah blog Mahligai Cinta, Mama nak tawarkan Set Kehamilan Shaklee ini pada harga diskaun. Hanya untuk tiga terawal sahaja. Kalau nak, kena cepat. [...]

  10. [...] HEBAT: Untuk tiga orang pertama yang membeli Set Kehamilan Shaklee dengan Mama akan mendapat harga promosi dan penghantaran [...]

  11. Oneblogsocial
    | Reply

    Tahniah atas kehamilan yang kedua,
    Oneblogsocial recently posted..100 Hosting PercumaMy Profile

  12. [...] Dapatkan juga SET KEHAMILAN Shaklee pada harga [...]

  13. [...] HEBAT: Dapatkan set kehamilan Shaklee pada harga promosi. Hanya untuk TIGA pembeli terawal sahaja! [...]

  14. [...] HEBAT: Dapatkan set kehamilan Shaklee pada harga promosi. Hanya untuk TIGA pembeli terawal sahaja! [...]

  15. [...] HEBAT: Dapatkan set kehamilan Shaklee pada harga promosi. Hanya untuk TIGA pembeli terawal sahaja! [...]

  16. [...] HEBAT: Dapatkan set kehamilan Shaklee pada harga promosi. Hanya untuk TIGA pembeli terawal sahaja! [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge