Vitamin Shaklee Untuk Ibu Hamil

Assalamualaikum.

Anda kini disahkan hamil. Hati pun terus rasa berbunga-bunga, sepanjang hari pun asyik nak tersenyum je. Betul tak? Mama pun sama juga dulu. Gembira sangat bila tahu yang Mama mengandung. Tak kiralah masa anak pertama ke atau masa anak kedua, dua-dua pun Mama rasa gembira. Pengalaman hamil memang sangat-sangat menyeronokkan walaupun banyak halangan dan cabarannya.

Masa Mama mengandung dulu, Mama belum betul-betul kenal lagi dengan Shaklee. Setakat dengar-dengar macam tu je, dan tak ada terasa pun nak mencuba pakej vitamin untuk ibu hamil ini. Jadi untuk dua-dua kehamilan, Mama cuma makan Obimin je. Tapi untuk anda-anda yang bertuah yang tengah baca entri ni, Mama nak kongsikan vitamin-vitamin yang sesuai untuk anda ambil di sepanjang kehamilan ini.

Untuk trimester pertama, anda boleh mengambil B Complex, Vitamin C, Vitalea (multivitamin), dan OsteMatrix (kalsium). Untuk trimester kedua dan trimester ketiga pula, anda boleh mengambil produk-produk yang sama seperti tadi, tetapi dengan tambahan Omega Guard. Bagi sepanjang tempoh kehamilan ini juga anda boleh mengambil Energizing Soy Protein (ESP) sebagai sumber protein.

PAUTAN KE BLOG UTAMA MAMA:

1. Pengalaman Bersalin Anak Pertama

2. Pengalaman Bersalin di Negara Orang

1. B Complex

  • B Complex Shaklee lengkap dengan 8 jenis vitamin B.
  • Di antara lapan jenis vitamin B yang ada dalam B Complex Shaklee adalah asid folik (B9). Asid folik ini penting untuk mengelakkan kecacatan pada janin dan mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. 
  • Ibu hamil memerlukan sekurang-kurangnya 400mg keperluan asid folik setiap hari.

2. Vitamin C

  • Kepentingan pengambilan vitamin C adalah untuk menguatkan sistem imun badan.
  • Penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  • Vitamin C dapat meningkatkan kadar serapan zat besi yang penting untuk pembentukan hemoglobin (mengangkut oksigen dalam darah).
  • 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren.

3. Vitalea

  • Multivitamin yang dilengkapi dengan zat besi yang bagus untuk mengelakkan anemia.
  • Sangat sesuai untuk  ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening.

4. OsteMatrix

  • OsteMatrix Shaklee merupakan gabungan lengkap kalsium, magnesium, dan vitamin D yang bagus utk sistem saraf, pembentukan tulang bayi serta menghindari simpul biawak (cramp).
  • Kalsium yang mencukupi juga membantu proses meneran semasa kelahiran.
  • Magnesium yang terdapat dalam pil ini berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.

5. Omega Guard

  • Omega Guard sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
  • Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.

6. Energizing Soy Protein

  • ESP ini merupakan sumber protein berasaskan soya non-GMO yang sangat baik untuk perkembangan janin (sel terbentuk daripada protein).
  • ESP juga dapat membekalkan tenaga berterusan.
  • Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
  • Membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.

Masih teragak-agak untuk membeli set kehamilan Shaklee ini? Mungkin video-video di bawah ini dapat membantu anda untuk membuat keputusan. Saksikan sendiri testimoni mereka yang berpuashati dengan set ini.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil – Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

Ibu Hamil Kuat Boleh Naik Flight & Panjat Candi Borobudur! Fuyooo! from iReach HD on Vimeo.

Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni… from iReach HD on Vimeo.

Untuk melakukan pembelian sendiri secara online, sila klik gambar di bawah:

beli shaklee online

Klik sini untuk: TUTORIAL CARA BELI SHAKLEE SECARA ONLINE

 

Untuk mendapatkan maklumat lanjut atau untuk membuat tempahan, anda boleh hubungi Mama di:

Facebook: Mahligai Cinta

SMS/Whatsapp: 013-3876903

Ataupun isikan borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

18 thoughts on “Vitamin Shaklee Untuk Ibu Hamil

  1. norul akms
    January 9, 2014 at 5:23 PM

    Berape ye harga set bersalin shklee trimeste 1 +2 + 3

    1. January 10, 2014 at 2:52 PM

      Salam. Saya agak keliru di sini. Puan mahukan set bersalin/berpantang ataupun set ibu hamil ye? Puan boleh hubungi saya di nombor ini utk respons segera: 013-3876903

  2. nuribtisham
    August 30, 2013 at 7:25 AM

    berapa hrga istimewa utk set hamil trimster 1?

    1. August 30, 2013 at 11:25 PM

      salam puan,

      saya sudah reply di emel puan..harap puan dapat lihat di sana…terima kasih.. =)
      Mama I.A recently posted..DTX Complex Untuk Kesihatan Hati AndaMy Profile

  3. April 13, 2013 at 1:53 AM

    Tahniah atas kehamilan yang kedua,
    Oneblogsocial recently posted..100 Hosting PercumaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge