» » Theme WordPress Mesra SEO

Theme WordPress Mesra SEO

Assalamualaikum.

Janji hanya tinggal janji. Rasanya minggu lepas baru je saya tukar ke theme Zealer, yang saya suka sangat2. Dan rasanya memang tak mahu dah tukar ke theme lain. Tapi bila baca entri INI di blog Kak Yanmie, terus saya ambil keputusan kena guna juga theme yang mesra SEO.

Cari punya cari, akhirnya saya tersangkut dengan theme Tech Maish ni yang dikatakan bagus untuk SEO blog. Tak tahulah betul atau tidak, kenalah cuba dulu kan? Walaupun theme ini simple je, tapi rasanya sedap gak mata memandang kan, ye tak? Cuma yang bahagian komen tu agak lambat sikit. Kena berguru dengan otai la kot untuk perbetulkan masalah ni. Huhu.

Sebenarmya saya saja je nak cuba berjinak-jinak dengan SEO. Sebabnya seronok plak bila trafik blog naik mencanak-canak bila saya buat entri tentang penderaan di taskaΒ dan juga gambar anak perempuan Mawi. Lagipun bro Denaihati ada tekankan tentang penggunaan theme mesra SEO di entri terbarunya: Cara Meningkatkan Trafik Blog.

Ok hal theme dah selesai, lepasni nak setelkan hal Rich Snippet plak.

69 Responses

  1. kamil salleh
    | Reply

    Nampaknya ramai yg cari theme yg mesra SEO….tidak terkecuali saya sendiri. Moga theme ini betul2 mesra seo.
    kamil salleh recently posted..Saya Menang Domain dan Hosting Percuma PakarNiaga.com Bukan PenipuMy Profile

  2. Joshua Karsten Blog
    | Reply

    makasi gan ud share πŸ™‚
    Joshua Karsten Blog recently posted..Inilah 3 Komputer Convertible Siap Menggoda IndonesiaMy Profile

  3. W.HabibuRahman
    | Reply

    boleh try rasanya thema mcm ni..

  4. sabree hussin
    | Reply

    tak sangka theme percuma ni pun ada yang baik-baik dan bagus macam ni .. mana nak download ni
    sabree hussin recently posted..Projek Bisnes Kedai RuncitMy Profile

  5. kimmie
    | Reply

    berpeluh juga nak faham tentang SEO ni, dah baca juga baca, tp nampaknya masih tak pandai lagi. Tetiba rasa cam best je kalau guna wordpress ni, mcm2 theme ada
    kimmie recently posted..Santai: Pantun Masa CutiMy Profile

    • Bardboo
      | Reply

      jom la tukar ke wordpress…memang berbaloi2..entah2 sempat kot kimmie nak join projek 100 bloggers tu nanti..kalau ada apa2 nk tny tntg wordpress, tny la…insyaAllah saya bantu sikit2..
      Bardboo recently posted..Gambar Anak BiendaMy Profile

      • kimmie
        | Reply

        kena tengok – tengok dulu wordpress ini, insya allah kalau dah faham sikit-sikit bolehlah tukar nanti πŸ˜€
        kimmie recently posted..Santai: The LoraxMy Profile

    • sabree hussin
      | Reply

      jom lah kimmie pakai wordpress jugak, insya alaah berbaloi-baloi
      sabree hussin recently posted..Projek Bisnes Kedai RuncitMy Profile

  6. BudakSerius
    | Reply

    Kemas2.Cantik woo.
    BudakSerius recently posted..Rekod Dunia Kiub Rubik 28.80 Saat Dengan Mata TertutupMy Profile

  7. eiela
    | Reply

    best apa theme nih, kemas.
    eiela recently posted..Doorgift Perkahwinan Yang BerbaloiMy Profile

  8. akubiomed
    | Reply

    Theme nampak ringkas dan kemas. Yang penting theme ini tidak meminggirkan kuasa SEO. Penting tuh. πŸ™‚
    akubiomed recently posted..Baru sekarang AkuBiomed ada akaun FacebookMy Profile

  9. Plugin Ajax Comment Untuk Wordpress | Blog Bardboo
    | Reply

    […] yang saya cakap dalam entri theme wordpress mesra SEO, theme TechMaish ini memang cun. Tapi masalahnya adalah di bahagian komen. Sebabnya bila hantar […]

  10. Zarul Umbrella
    | Reply

    cantik theme ni..semoga terus maju jaya dalam dunia blogging
    Zarul Umbrella recently posted..Seminar Hartanah bersama Abang Ensem-Santai Namun PadatMy Profile

  11. Haru
    | Reply

    mule2 tgk ingtkan u gune thesis theme..sbb ade kredit techmaish bwh tuh..hehe
    Haru recently posted..Servis Design & Printing Business CardMy Profile

  12. zie fauzi
    | Reply

    salam,bard… kak pun masih mencari theme blog yg sesuai… entah bila pencarian ni akan berakhir… πŸ™‚
    zie fauzi recently posted..Karaoke Dalam KeretaMy Profile

    • zie fauzi
      | Reply

      mcmana nak tahu yer theme kita ni mesra ke tak.. baca jgk kat entry kak yan… kat mana nak cari h1 tag tu… code mcmana baru ok, code mcmana yg tak ok….
      zie fauzi recently posted..Karaoke Dalam KeretaMy Profile

      • segalabenda
        | Reply

        ye saya pun nak tau jugak macam mana nak pastikan yang themes tu mesra seo ke tak

      • Bardboo
        | Reply

        jom guna theme ni gak kak..pastu kita belajar sama2 macam mana nak cari h tag tu semua…bard pun tak tahu..hihi…
        Bardboo recently posted..Theme WordPress Mesra SEOMy Profile

  13. anastasyea
    | Reply

    Blog SEO memang yg terbaik .. πŸ™‚
    anastasyea recently posted..e-Penyata Gaji | Semak Slip Gaji Online | Sistem e-Laporan Penyata Pendapatan Tahunan / ECMy Profile

  14. segalabenda
    | Reply

    bro ada tak mana-mana entry post link yang menjelaskan ciri-ciri Themes yang sesuai untuk SEO
    segalabenda recently posted..Perbezaan cikgu dahulu dengan cikgu sekarangMy Profile

  15. Sya Isya
    | Reply

    memang betullah theme memainkan peranan. siap2 guna theme yang SEO friendly, tak tahu sangat main SEO pun leh dapat kedudukan yang baik juga.
    Sya Isya recently posted..GAMBAR GUBAHAN HANTARAN ANA RAFFALI DAN AZNAIMMy Profile

  16. azmanisma
    | Reply

    I like it…kemas..look pro!
    azmanisma recently posted..Bersama Penulis Novel CintaMy Profile

  17. caenz
    | Reply

    Eh kita sama lah, bukan sama theme, tapi tukar kepada yang lebih mesra SEO. salam kenal dari saya πŸ™‚
    caenz recently posted..Tips Kekal Romantik Bersama Pasangan ANDAMy Profile

  18. lazaac
    | Reply

    bg lazaac theme ni nampak kemas… putih, minimalist… terbaik la…
    lazaac recently posted..Tuts+ Premium : Belajar C#(C Sharp) Selama 30 Hari Secara PercumaMy Profile

  19. suri
    | Reply

    saiz kecil sedap mata tgok.vesar sgt pun tidak so sweet simple

  20. Hazmin Hamudin
    | Reply

    theme ni dari segi sedap mata memandang memang dah ok sangat dah…. tak serabut dah senang nak baca… dari segi SEO tu tak tahu la pulakkan…
    Hazmin Hamudin recently posted..Gambar Anak Mawi Dan Ikin, Cahaya MalaikaMy Profile

  21. yanmie
    | Reply

    salam,

    heheee ngah test komen ke apa ni?

    nak tau mesra seo ke tak cuba cek guna seo tools

  22. puanbee
    | Reply

    hehe bagi bee theme yg mesra mata mendang je dah cukup , tk perlu bling2 sangat ..
    puanbee recently posted..Bijak Memilih Iklan Di BlogMy Profile

  23. Bro Framestone
    | Reply

    Template nie pun dah manarik.. wah dah start nak main SEO… πŸ™‚

    Eh.. blog nie just ade iklan advertlets dan adsense je ke…?? erm roger bro di facebook ek πŸ™‚ ada benda nak dibincangkan
    Bro Framestone recently posted..Bila Bro Framestone Teringin Nak Jadi Wartawan TVMy Profile

  24. Pisyek
    | Reply

    tahniah sebab dah tukar theme!!
    Pisyek recently posted..5 Days to UTP CampusCamp #2My Profile

  25. muazfaris
    | Reply

    hehe, dia sorang komen banyak2..

    ermmmmm, lawa gak la themes ni, free atau premium ni?

    lagi satu pasal entri tu, kalo kena ikut berita semasa..mmg mencanak kot trafik. Saya punya naik sehari 5K pada 28 feb sbb keyword “erykah badu tattoo Allah”.

    haritu bkn main gembira nye. hehe
    muazfaris recently posted..Perbincangan Meja Bulat 1Malaysia OnlineMy Profile

  26. Bardboo
    | Reply

    try lagi..
    Bardboo recently posted..Theme WordPress Mesra SEOMy Profile

  27. Bardboo
    | Reply

    ini komen bru..
    Bardboo recently posted..Theme WordPress Mesra SEOMy Profile

  28. Bardboo
    | Reply

    jom cuba ni..
    Bardboo recently posted..Theme WordPress Mesra SEOMy Profile

  29. Bardboo
    | Reply

    try
    Bardboo recently posted..Theme WordPress Mesra SEOMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge