» » Tutorial Cara Daftar Heartbeat

Tutorial Cara Daftar Heartbeat

Assalamualaikum.
Saya pasti ada yang tahu pasal Heartbeat, dan ada juga yang belum. Pada yang dah tahu dan belum daftar tu, memang rugilah. Daripada kita hanya berblog je, lebih baik kita menjana pendapatan sampingan, kan? Kalau sebelum ni blogger lebih tertumpu kepada Nuffnang sahaja, kini kita tambah sumber pendapatan tu dengan menggunakan Heartbeat.

Kat dalam entri ini saya nak share tutorial untuk daftar akaun Heartbeat. Kalau berminat nak join Heartbeat ni, just klik SINI ye. Ok2, jom kita tengok tutorialnya.

1. Pergi ke laman Heartbeat. Klik kat heartbeat.myyang dalam bulatan dalam gambar kat bawah ni.

2. Klik Create Account. Pastu daftarlah akaun seperti biasa.

3. Kemudian klik pula pada Join HB!Affliatedan daftar juga seperti biasa.

4. Bila dah daftar, scroll bawah sampai jumpa Click here, dan klik kat situ.

5. Then korang akan jumpalah page seperti di bawah ini. Klik Get A Code, then tampal kod tu di blog seperti biasa. =)

6. Sekarang dah boleh start Buat Duit dengan Heartbeat!!. Yaey!!

2 Responses

  1. shahirah adizan
    | Reply

    tengs ajar 🙂

  2. PEREKA CERITA
    | Reply

    thank ajar
    izinkan saya copy dan pastekan kat blog saya..

Leave a Reply

CommentLuv badge